- 4 Haziran 2014
- 2.058
- 3.442
- 83
Köfteyi sacda kızartmanı tavsiye ederim her yeri pişiyor. Tavada kızaran köftenin içi çiğ kalıyor bende de. Hele ki o köfteye yumurta girerse, dış katman yumurta yüzünden hemen kavruluyor, içi ciğer gibi pespembe kalıyor.
Bir müddet dışarıdan yiyin ya da pes et. Sen de çalışıyorsun sanırım. Gelsin eşin yapsın yemeği. Valla bu konuyu okudukça, eşinin memnuniyetsizliğini gördükçe ben daraldım. 12 de geliyormuşsun, 12:45 e kadar yemek yapmaya çabalıyormuşsun vs. Yahu kır yumurta ya da gelirken eşin pide yaptırsın. Akşama kadar düşüne düşüne yaparsın sonraki menünü.
Benim de eşim asker valla biz allah ne verdiyse yiyoruz. Ben ona “inegöl köfte yaptım “ diyeceğim o da bana “öncekiler gibi mi? ben geç gelirim” diyecek. Aklını alırım onun, daha da yemek yapmam, peynir ekmek yer. Madem eşin beğenmiyor o sana öğretsin. Sonuçta sen de erkek gibi eve para getiriyorsun. Böyle kadınlık gururuna dökmeyin şu yemek işini.
yemek yapmak benim için eziyet olsaydı, ya da eşim kötü yemek yaptığım için bana tavır alsaydı ya da sorun çıkarsaydı, ya da evde yemek olmayınca sorun olsaydı dediklerinizde hakliydiniz.
Daha bir kere bile esim bu konuda kalbimi kırmadi benim. Bazen yemek cidden olmuyor dışardan gidip kendisi alıyor. Öğlen yemeğinde önüne iki yumurta kirsam neden başka bir şey yapmadin demez.
Bu çabam eşimden korktuğumun değil, ona değer verdiğimin göstergesi.