Yemek sorunu

Çok sağlıklı beslenmekten bahsetmişsiniz de benim eşimde bu konuda hassastır. Asla market tavuğu girmez evimize. Ben kanat mangal severim ne bilim arada atayım poşete pişsin tavuk but patates isterim ama aç kalır yemez. Hazır market peyniri yemez, market yumurtası yemez, tost asla yemez (tost ekmeği de çok sağlıklı değil ) hazır yoğurt asla yemez, mevsiminde olmayan sebze yenmez ( domates çorbasını yazdan hazırladiğınız domatesten yapmadıysanız sağlıklı bir çorba yemiş sayılmazsınız .) paketli abur cubur yemez, makarna sevmez , vs vs. Yazsam sonu yok. Ne yapacağımı şaşırıyorum . Karatay hoca yemekleri yiyoruz anlayacağın.
Yemeğe gelmeyeceğini söylediği gün kızlarımla coşuyoruz mutfakta :)

Arkadaşlar 8 yildir evliyim ve kocamı do-yu-ra-mi-yo-rum.

Her gün istisnasız her gün yemek yaparım. Öğlen yemeğe gelir, işe gider bi de aksam yemeği yeriz. Öğlen sıcak kahvaltı hazırlarım. Mutlaka ya menemen ya börek ya patates ya krep ya da farklı tarifler denerim.

Aksam da çorba köfte baklagiller çoğunlukta olmak üzere sebze yaparım. Balık bile pişiremiyorum sevmiyor diye.

Sabah kahvaltılarını esim hazırlar. Tost yapar sadece.

Gel gelelim onca hazirladigim yemeğe rağmen tabağını bile bitimiyor ve hep ac kalıyor. Sürekli tartisiyoruz. Dışarı çıktığımızda ya da bi arkadaşa yemeğe gittiğimizde abartmıyorum 3 dolu tabak yiyor ve harika olmuş ilk defa yiyorum bu yemeği diyor. Ve bilin bakalım benim her zaman yaptığım yemeklerden biri oluyor o "ilk defa" yediği yemek. Adam eve gelince iştahı kaçıyor mübarek.

Sonra da sen benim lokmalarımı sayma, önüne bak beni takip etme , zorlama bi lokma aldım işte güzel olmuş, ben böreği boyle bütün değil kalem şeklinde seviyorum, salçası az mi olmuş, bi tuhaf kokusu var, tadı biraz eksi gibi, bunun içine ne koydun ... Vb... Ay delircem artık.

Her hafta kek, tatlı tarzı şeyler mutlaka yaparım, börek ve poğaça için her hafta fırın mutlaka çalışır, evimden ayran salata asla eksik olmaz ama benim kocam aç aç aç. Aksam yatmadan midesi kazınıyor, uyumadan önce bisküvi yiyor. Bana da afakanlar basıyor.

Bir kaç kez mutfağı ona bıraktım. Tavuğu inanır misiniz cips kıvamına getirmiş. Üzerine ketçap döktü yedi. Bir gün de irmik tatlısı yaptırdım , irmikler yaniktan hallice olduğu için şerbeti bile çekmedi dondurmayla zorla tükettik. Mahallenin bütün kedi ve köpekleri tanıyor beni sürekli yemek artığı verdiğim için.

Kocam düzelmez de ben kocamı umursamamayi nasıl öğreneceğim?

Bu arada anasının yaptığı yemekleri yer dibini ekmekle sıyırır.

Aboo bence cocuk gibi beslemekten va,gecin. Koca adam istedigini hazurlasin yesin. Sabah ogle aksam yemek yaptigin icin kiymet vermiyo iste. Yapmayinca varya bi muddet sonra en salak seyde bile iltifat alirsin. Erkeklere iyilik yaramaz canim. Ben evlenirken bile yemek canim isterse yaparm beklentin olmasin demistim ve otle de. Ruh halime gore begenmiyosa gitsin disarda yesin. Ki korkudan da yiyo zaten. Ayrica annesinin yemegini yemesini avantaj olarak dusunun rahat edersiniz iste. Ben annesinin yaptigi sevdigi yemegi ecde yapmam cani isteyince bir alo deriz olay bitti. Bende o gun yan gelir yatarim. Alistirma bence

Çok sağlıklı beslenmekten bahsetmişsiniz de benim eşimde bu konuda hassastır. Asla market tavuğu girmez evimize. Ben kanat mangal severim ne bilim arada atayım poşete pişsin tavuk but patates isterim ama aç kalır yemez. Hazır market peyniri yemez, market yumurtası yemez, tost asla yemez (tost ekmeği de çok sağlıklı değil ) hazır yoğurt asla yemez, mevsiminde olmayan sebze yenmez ( domates çorbasını yazdan hazırladiğınız domatesten yapmadıysanız sağlıklı bir çorba yemiş sayılmazsınız .) paketli abur cubur yemez, makarna sevmez , vs vs. Yazsam sonu yok. Ne yapacağımı şaşırıyorum . Karatay hoca yemekleri yiyoruz anlayacağın.
Yemeğe gelmeyeceğini söylediği gün kızlarımla coşuyoruz mutfakta :)
Yogurtu evde yap ok.. tavuguda al ok.. surekli peyniri kendiniz mi yapiyonuz hep? Bu kdr takintida abarti geliyo bana..

Yogurtu evde yap ok.. tavuguda al ok.. surekli peyniri kendiniz mi yapiyonuz hep? Bu kdr takintida abarti geliyo bana..
Köy tavuğu alıyorduk tavukçudan, artık onu bile yemiyor kart tavukları satıyorlarmış diyor köylerden tanıdığım yetiştiricilerden direk kendim alacağım dedi en son. Dondurucuda ki tavuğumu başkasına verdim gitti başka yerden aldı. Peyniride köyden direk alıyoruz abisinin hayvanları var süt peynir her zaman var temiz yapıyorlar. Yoğurdu kendim yapıyorum Yada abisinden getiriyor. Hep aynı tarz yemekler yiyor ve ben çok sıkılıyorum bu beslenmeden . Kızımın canı Nutella istedi diye aldım gördüğü gibi çöpe atacaktı , misafir çocuk gelir ona veririm dedim zor aldım elinden sakladım . :/ evimizin tek nutellası köy pekmezi :/
Birde dondurucuda 1 Aydan fazla kalmış eti yemiyor. Taze olmuyormuş. Taze et lezzetliymiş . Dondurucu sağlıksızmış . Sürekli kasaba mı gideyim gram gram alayım ayıp değil mi dedim tamam 1 aya kadar koy dedi dondurucuya. Kalırsa söylemiyorum yenisini alınca eskisini yeni gibi pişiriyorum .
Akşamdan kalan yemeğide asla ertesi gün yemez . Bakliyat bazen kalıyor ertesi güne elini sürmez. Et yemeği bile kalsa bir tabak ertesi gün yemez. Taze yemek ister. Yazık günah değil mi banada ya. Yemek derdi yüzünden çok ağladığım günlerim oldu başlarda. Artık sadece sinirim bozulsa da umursamıyorum yemezse konu komşuya veriyorum yemeklerİ , dökülmesin diye.

Son düzenleme:
Ne dertliyim bu konuda anlatamam
Hamileyken canım çok fena kola çekmişti. Asitli soğuk içecek yani ne olursa farketmezdi. Ama nasıl çekti anlatamam. İşten gelirken Alır mısın dedim almadı. Biliyorum normalde almazda hamileyim diye bile almadı ya.

Son düzenleme:
Köy tavuğu alıyorduk tavukçudan, artık onu bile yemiyor kart tavukları satıyorlarmış diyor köylerden tanıdığım yetiştiricilerden direk kendim alacağım dedi en son. Dondurucuda ki tavuğumu başkasına verdim gitti başka yerden aldı. Peyniride köyden direk alıyoruz abisinin hayvanları var süt peynir her zaman var temiz yapıyorlar. Yoğurdu kendim yapıyorum Yada abisinden getiriyor. Hep aynı tarz yemekler yiyor ve ben çok sıkılıyorum bu beslenmeden . Kızımın canı Nutella istedi diye aldım gördüğü gibi çöpe atacaktı , misafir çocuk gelir ona veririm dedim zor aldım elinden sakladım . :/ evimizin tek nutellası köy pekmezi :/
Birde dondurucuda 1 Aydan fazla kalmış eti yemiyor. Taze olmuyormuş. Taze et lezzetliymiş . Dondurucu sağlıksızmış . Sürekli kasaba mı gideyim gram gram alayım ayıp değil mi dedim tamam 1 aya kadar koy dedi dondurucuya. Kalırsa söylemiyorum yenisini alınca eskisini yeni gibi pişiriyorum .
Akşamdan kalan yemeğide asla ertesi gün yemez . Bakliyat bazen kalıyor ertesi güne elini sürmez. Et yemeği bile kalsa bir tabak ertesi gün yemez. Taze yemek ister. Yazık günah değil mi banada ya. Yemek derdi yüzünden çok ağladığım günlerim oldu başlarda. Artık sadece sinirim bozulsa da umursamıyorum yemezse konu komşuya veriyorum yemeklerİ , dökülmesin diye.

Hamileyken canım çok fena kola çekmişti. Asitli soğuk içecek yani ne olursa farketmezdi. Ama nasıl çekti anlatamam. İşten gelirken Alır mısın dedim almadı. Biliyorum normalde almazda hamileyim diye bile almadı ya.
Okurken fenalık geldi çok geçmiş olsun kardeş

Ben sok ben iptal: ( bu adamin temiz dayaga ihtiyaci var..valla sanada yazik dedigin gibi..saglikli beslenmek ok ama saydigin cok kıl ozelligi var.. bakliyat heleki kuru fasulye mesela 1 gun beklerse daha guzel oluyor. Ne denek yemiyo bi gun onceki yemegi. Bunlari okurken dedim bole kocam olsa yemek yapmazdim galiba. Ya da bosardim direkt sorun toptan hallolurdu:) resmen eziyet..nutella sisesini kafasina yerdi gercekten. Hele hamileyken icecek almamasi. Sanki olcen icsen.. degisik bi tür kocan. Allah kolaylik versin cok zor

Şoklara girdim şu an. Tek tip beslenme de çok zararlı. Elimde olsa kör testereyle keserdim herhalde:sopa: Allah yardımcınız olsun. Bu kadar seçici olmak eziyet. En son kendin istediğini pişir bize musallat olma derdim herhalde. Annesi de mi ona bu kadar seçici yemekler yapıyormuş?

Yuhh artık ya insan biraz acır ne olur içsen sanki dünya duracak tövbe yarabbim

Back
X