Yemek yapamamak

Yarimelma8

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
5 Ocak 2021
5
4
1
Merhabalar ben yeni yeni basladim yemek yapmaya pasta kek falan yapmayi cok seviyorum ama bi turlu tadi guzel olmuyor tam her seyi tarife gore yapiyorum el lezzetim yok galiba .evdekiler de cabami goruyor ama sonuc hepsini ben yemek zorunda kaliyorum annemde destek veriyor sagolsun sizler ogrenirken nasildi?

Merhabalar ben yeni yeni basladim yemek yapmaya pasta kek falan yapmayi cok seviyorum ama bi turlu tadi guzel olmuyor tam her seyi tarife gore yapiyorum el lezzetim yok galiba .evdekiler de cabami goruyor ama sonuc hepsini ben yemek zorunda kaliyorum annemde destek veriyor sagolsun sizler ogrenirken nasildi?
Bazi puf noktalar vardir belki onlari atliyorsunuzdur. Mesela sogan incecik dogranir uzun uzun kavrulur, kavrulurken 1 kup seker atılır. Salça uzun uzun kavrulur mideyi ekşitmesin diye. Kısık ateste pişirilir suyu özleşir. Bence az sulu yemek her zaman daha lezzetli oluyor. Iyi malzeme kullanmak da cok onemli. Domates Salça kullanilacaksa onlara da seker atilir asitliği engellemek icin. Tuzlu her yemeğe şeker, tatli her seye bir parça tuz atilir. Bu lezzeti ortaya cikarir. Ozellikle cikolatali tatlilarda cok belirgin bir fark oluyor. Bulyon yerine et, tavuk, kemik ve sebze suyu yapip kullanmak lezzeti degistiriyor. Belki komik gelecek ama yemegi pisirirken ona seni seviyorum deyin. 😊

-Tencere yemekleri zaten hep aynı. Salça,soğan,yağ kavur, sonra sebzeyi vs ekle, suyunu koy tamam. Burada tavsiyem suyu hemen eklemeyip o sebzenin biraz yumuşamasını bekleyin altı kısık salçasıyla soğanıyla vs.

-Tavuklu yemeklerde bütün malzemelerden önce tavuğu koyup suyunu salmasını ve çekmesini bekleyin sonra mantar, bilmem ne ekleyeceksiniz ekleyin. Tuzu da en son koyun et sertleşmesin.

-Kuru fasulye bakliyat zaten sulu yemeklerle mantık aynı. Bir gece önceden gazını çıkarmak mantıklı, haşlama suyunu kullanmamak önemli.

-Kullandığınız baharatlar yemeğe tat katıyor aslında. Karabiber, kırmızı toz biber, kekik vs kullanın çekinmeyin.

-Kırmızı et alerjim var yemiyorum pişirmeyi de bilmiyorum. Pilav da yapamam hiç .Kolay gelsin benden bu kadar. :KK69:

El lezzeti diye birşey var orası kesin ama zamanla öğrendikçe, püf noktalarada dikkat ettiginde olur niye olmasın yaparsın kimse annesinin karnından öğrenerek gelmiyor ki dunyaya sen devam et yapmaya yaş kaç ki bu arada

Benim de ilk defa yaptığım bir tarif güzel olmaz ama ben yaptıktan sonra kendi damak tadıma göre modifiye ederim. Siz de yaptıktan sonra tarifi kendinizce değiştirilmiş halini bir yere yazıp tekrar deneyin. Bir de insanların gerçekten yapabildikleri ellerinin yatkın olduğu şeyler olduğunu düşünüyorum. Mesela kek ve kurabiyem çok güzel olur ama mayalıları her seferinde başka bir yöntem denediysem de kabarmıyor olmuyor yani.

Bazen fırında iyi olmaz.birakma yapmaya devam et kaç yıllık evliyim benimde öyle oluyor bazen ama çokta kafaya takmam.tarifini uyguladigin kişide önemli herkesin tarifi tutmuyor malesef onuda zamanla öğreneceksiniz.sizin o gayretinize maşaallah diyorum..tebrik ediyorum.guzel olucaktır zamanla hemen vazgecmeyin

Yaptıklarınız pasta ve kekse,
Hepsini yemeye devam ederseniz, sağlığınız açısından iyi olmayacak.
Yaptıklarını beğendiğiniz biri varsa birlikte yapın. Gözden kaçırdığınız püf noktalarını daha rahat anlarsınız

Mesela ben asla ölçüye uymam göz kararıdır hep . Yemek olarqkta hepsini koyarım tencereye ağzını kapatırım hop oluverir 😅😅😅
Sanırım el lezzeti var gerçekten de

1) kek ve kurabiyede malzemeleri asla dolaptan çıkardığınız gibi kullanmayın. En az 1 saat öncesinden çıkarmış olun yumurta, süt, margarin, yoğurt gibi şeyleri.
2) Unu kesinlikle elemenizi tavsiye ederim.
3) malzemeniz kaliteli olsun. Mesela kullandığınız çikolata ve kakaonun markası çok etki ediyor.
4) salçalı yemeklere azıcık da domates rendelemek çok güzel oluyor.
5) et pişince en son azıcık tereyağı koyarsanız yavanlığı gidiyor.
6) pilav yaparken mutlaka pirinci önceden sıcak suda bekletin yarım saat kadar ama su kaynar değil az sıcak olsun. Biraz da tuz atın suya. Muhakkak 1 bardak pirince 1,5 su bardağı su koyun.
7) et ve tavuk yapacaksanız onları önceden çeşitli tariflerle marine edin.6-7 saat önceden hele de 1 gece önceden yapınca harika oluyor.
8) Kurabiyeler fırında en en fazla 18 dakika beklesin mesela. Yanar ya da sert olur. Margarin yerine tereyağı kullanmak daha güzel oluyor tuzlu kurabiyelerde.
9) kek ve profiterol hamuru pişerken asla fırını açmayın. Sönerler

Kek pasta da her daim fırın sıcak olmalı. Yumurtanın sarısı ile beyazını ayrı çırpmalısın. Deneye yanıla öğrenirsin.

Mesela ben asla ölçüye uymam göz kararıdır hep . Yemek olarqkta hepsini koyarım tencereye ağzını kapatırım hop oluverir 😅😅😅
Sanırım el lezzeti var gerçekten de
Ben de tarif isteyenlere hep böyle diyorum😂
Ama aslında nerdeyse gramı gramına çalışıyorum :KK70:

ben de hic beceremiyorum yani lezzetsiz oluyor. burada da cok yardim istedim, cok kisi fikir verdi sagolsunlar ama hep bir seyi eksik yapiyorum herhalde. yine de baslangica gore iyiyim.

yemek derdi

bana linkini paylastigim konuda cok tavsiye verilmisti, belki sizin de isinize yarar.

Canım eğer yaparken çok paniklersem yada stres yaparsam defalarca yaptığım kurabiye olsun pasta olsun o bile tutmuyor tarife de harfiyen uysam olmuyor
sakin olunca severek yapınca yakalayabiliyorum tarifleri acaba sende de mi öyle

Videolardan öğrendim.Videoyu açın mesela refika var onunla yapin tarifleri lezzetli,detaylı zamanla olacaktir.Ben hic bi sey bilmezdim 30da mantı,baklava,su böreği yapmayi ogrendim.İlk denemelerde cok guzel olmasa da israrli olduğumdan basardim😁Çabalamaya devam.

bence elinin alişmamasi ve püf noktalariyla ilgili bir durum bu. el lezzeti de hemen oyle pat diye olmuyor. tecrubeyle olacak bir sey. diyelim ki kek yapacaksiniz püf noktalarinin hepsini not edip mutfaginizda dolabin uzerine yapistirabilirsiniz, yemek yapacaksiniz diyelim yemeklerle ilgili puf noktalari internetten alip not edin ve yapiştirin dolaba. umitsizlige kapilmayin. 32 yasinda ben bile lezzetli yemek yapmaya basladiysam herkes yapar 😂

Back
X