Yemek yapamamak

-Tencere yemekleri zaten hep aynı. Salça,soğan,yağ kavur, sonra sebzeyi vs ekle, suyunu koy tamam. Burada tavsiyem suyu hemen eklemeyip o sebzenin biraz yumuşamasını bekleyin altı kısık salçasıyla soğanıyla vs.

-Tavuklu yemeklerde bütün malzemelerden önce tavuğu koyup suyunu salmasını ve çekmesini bekleyin sonra mantar, bilmem ne ekleyeceksiniz ekleyin. Tuzu da en son koyun et sertleşmesin.

-Kuru fasulye bakliyat zaten sulu yemeklerle mantık aynı. Bir gece önceden gazını çıkarmak mantıklı, haşlama suyunu kullanmamak önemli.

-Kullandığınız baharatlar yemeğe tat katıyor aslında. Karabiber, kırmızı toz biber, kekik vs kullanın çekinmeyin.

-Kırmızı et alerjim var yemiyorum pişirmeyi de bilmiyorum. Pilav da yapamam hiç .Kolay gelsin benden bu kadar. :KK69:
Kurufasulyenin haşlama suyu neden kullanılmaz acaba?
Ben kullandım çok güzel olmuştu tadı. Gaz mi yapıyor öyle

Keki yaparken önemsemez sem güzel oluyor ama önem verirsem kabarmiyor
Anne sen misin :D :D
Annem de eve yapınca arşa kadar kabarır misafir geleceği zaman taş gibi dümdüz olur. O yüzden misafir gelince de önemsememeye calısıyor keki kandırıyor :D

Zamanla oturur merak etmeyin. Ben evlenmeden önce hiçbişey bilmiyordum. Ay çok fenaydı yemeklerim yazık kocama😂 Şimdi 5 sene oldu elim hızlandı yapa yapa alıştım artık.

Fırından fırına fark ediyor bir de. Ben bugüne kadar kullandigim firinlarda sorun yaşamamıştım ama şu anki fırınımda hicbir şey dengeli pişmiyor. Fanlı çalıstırdığımda hele direkt yanıyor. Sorun sizde olmayabilir.

Ay bende öyleydim inan :) bazı şeyleri döke döke alışıyprsun. Yani çok yemek oasya dökmüşlügüö var ama attık alistim cogu şeyi yapabiliyorum . internetten her tarifde bir olmuyor yani o yüzden de olabilir . yani bazı tariflergerçekten tutmuyor

Pasta hadi deneye deneye daha iyi olabilir anlarım da kek niye olmuyor.:)
11 yaşındaki oğlum bile yapıyor afiyetle yiyoruz.
Küçümsemek için yazmadım bunu da karistir dök firinla bu kadar.
Acaba fırın ayarlarini mi tam yapamiyorsunuz?

Pasta hadi deneye deneye daha iyi olabilir anlarım da kek niye olmuyor.:)
11 yaşındaki oğlum bile yapıyor afiyetle yiyoruz.
Küçümsemek için yazmadım bunu da karistir dök firinla bu kadar.
Acaba fırın ayarlarini mi tam yapamiyorsunuz?
Ben de onu anlamadım ya
Sonuçta bir kek en kötü ne olabilir ki :D

Aynen gaz yapabiliyor.
Bir gece önceden islatirsaniz ve haslarken üzerindeki köpüğü alabilirseniz belki yapmaz gaz.
Gerçi kişiden kişiye degisiyordur bence.
Çünkü ben suyunu kullanmam ama yine de fena oluyoruz.:olamaz:

Aynen gaz yapabiliyor.
Bir gece önceden islatirsaniz ve haslarken üzerindeki köpüğü alabilirseniz belki yapmaz gaz.
Gerçi kişiden kişiye degisiyordur bence.
Çünkü ben suyunu kullanmam ama yine de fena oluyoruz.:olamaz:
Kimi bünyeye gerçekten dokunuyor. Bana kurufasulye öyle pek dokunmaz ama nohut dokunur. Patates yemeği dokunmaz ama fasulye dokunur ilginç bir şekilde.
1 gece önceden islatiyorum ben de evet ama suyunu komple ondan kullandım hatta ekstra başka su eklemedim.
Yaptığımda herhangi bir sıkıntı yaşamadık açıkçası gayet de güzel olmuştu ikinci denememdi.

Kimi bünyeye gerçekten dokunuyor. Bana kurufasulye öyle pek dokunmaz ama nohut dokunur. Patates yemeği dokunmaz ama fasulye dokunur ilginç bir şekilde.
1 gece önceden islatiyorum ben de evet ama suyunu komple ondan kullandım hatta ekstra başka su eklemedim.
Yaptığımda herhangi bir sıkıntı yaşamadık açıkçası gayet de güzel olmuştu ikinci denememdi.
Yani sıkıntı yoksa kullanın.
Nohut da fena bizde. :D
Nadir yaparım o yüzden.

Olmaz, zararlı. Kurubaklagillerde fitik asit (minerallerin bağırsakta emilimini azaltır) var. Suda bekletmenin sebebi o asidi atmak. Haşlamaktansa suda bekletmek daha doğru. Ve 2-3 saatte bir suyunu değiştirmek. Yine de siz bilirsiniz tabi.

Yapa yapa ogrenilir diyecegim ama defalarca denememe rağmen bende asla poğaça yapamam. Hamurum tutmuyor ya taş gibi kurabiye gibi poğaça yapıyorum
Bende yumuşak yumusak poğaça yapabilsem keşke

Kekiniz lezzetsiz oluyorsa malzemelerinizdendir. Yok içi pişmiyor, kabarmıyor, yanıyor vs ise uygulamanızda problem vardır. Fırın ve kullanılan kek kalıbı bile etkileyebiliyor. Bir de un çok önemli. Her marka unun tane boyutu, yoğunluğu birbirinden farklı. O yüzden tarife göre yapıyorsanız 3 bardak un diyorsa birden 3 bardak koymayın. Kimi markada 2,5 bardak olur kimi markada 3,5 gerekir. Azar azar ve eleyerek koyun mutlaka. Yumurta ve şekeri önden köpürene ve beyazlaşana kadar çırpmanız puf puf olmasını garantiler. Sulu yemekler için de farklı püf noktalar var aslında. Bazıları yazılmış burda da. Yapa yapa alışırsınız. ☺️

Ben sulu yemek pilav vs sürekli yaptığım için güzel oluyor. Yaptıkça elin alışır bazı yemeklere tereyağ yakışır. Yine salça ve sogan be yag az koyarsan tatsız olur. Sarımsak vs de yakışır sulu yemeklere.
Ben de kalipta kek vs tam tutturamiyordum fırın da eve aitti ayarı tam olmuyordu. Her zaman da yapmam kilo alıyoruz diye yeni yeni istediğim gibi oluyor. 1 yıldır neredeyse. Onun dışında kurabiye va pek yapmam pogaca da öyle bikac kere pogaca vs denedim istediğim şekilde olmadı Eşim iki üç pogaca al ir gelir kahvaltıya. Yanı her şeyi tam yapmasan da olur. Temel şeyleri netten bakabilirsin.

El lezzeti denilen şey püf noktalarını bilmekten geçiyor. Bende 2-3 senedir doğru düzgün yemek yapıyorum. Hala hep tariften bakarak yaparım. Bence önemli nokta ocağın altını pişirilen yemeğe göre doğru ayarlamak, çeşitli baharatları kullanmak, her şeyi sırasıyla yavaş yavaş pişirmek ve sosunu iyi ayarlamaktır. Acele yapılan yemekler güzel olmuyor.

Back
X