Yemek yapamamak

Yaptikca daha guzel olur.youtube dan videolu tariflerle deneyin.nefisyemektarifleri haticemazi fln bunlar gayet aciklayici yapiyorlar mesela.

Benim el lezzetim iyi sanirim yaptkilarim hep begenilir.ama bende yemek yapmaktan biktim.kendimi zorlaya zorlaya yapiyorum artik

Yapa yapa ogrenilir diyecegim ama defalarca denememe rağmen bende asla poğaça yapamam. Hamurum tutmuyor ya taş gibi kurabiye gibi poğaça yapıyorum
Bende yumuşak yumusak poğaça yapabilsem keşke

Nasil bir tarif uyguluyorsunuz?
2 bardak ılık süte 1 yaş maya ve 2 küp seker koyun. Köpüklenince 1 bardak siviyag, 1 tatli kasigi tuz, un. Guzelce mayalansin, sekil verin.

Yumusacik oluyor. Ben asciyim. Gelen stajyerlere veriyorum yapiyorlar.

Unu elemiyor olabilirsiniz.
Mayayi yeterince beklemiyor olabilirsiniz.
Fazla yogurup mayayi curutuyor olabilirsiniz.
Fazla un koyuyor olabilirsiniz.

Bu tarif ceviz kadar koyun elma kadar cikiyor firindan :)

Merhabalar ben yeni yeni basladim yemek yapmaya pasta kek falan yapmayi cok seviyorum ama bi turlu tadi guzel olmuyor tam her seyi tarife gore yapiyorum el lezzetim yok galiba .evdekiler de cabami goruyor ama sonuc hepsini ben yemek zorunda kaliyorum annemde destek veriyor sagolsun sizler ogrenirken nasildi?
Kaç yaşındasınız ?

2 bardak ılık süte 1 yaş maya ve 2 küp seker koyun. Köpüklenince 1 bardak siviyag, 1 tatli kasigi tuz, un. Guzelce mayalansin, sekil verin.

Yaa harikasınız, ben unu ayarlayamıyorum. Hamur elime yapıştıkça un koyuyorum toparlanıyor ama bu defa hamur cok sert oluyor (buarada evet elemiyordum sadece kekte eliyordum demek poğacada da yapmak lazimmis sagolun)
Sizin gibi birine denk gelmek ne güzel ☺️

Tatli pastalarda asla goz karari yapmam hersey tarife birebir uygun olur.yemekleri de tarifle yapmam allah ne verdiyse yaparim butun kurallari yerle bir ederim.sonuc gayet guzel olur yemekler el lezzetim var sanirim baska aciklamasi olamaz😀

Merhabalar ben yeni yeni basladim yemek yapmaya pasta kek falan yapmayi cok seviyorum ama bi turlu tadi guzel olmuyor tam her seyi tarife gore yapiyorum el lezzetim yok galiba .evdekiler de cabami goruyor ama sonuc hepsini ben yemek zorunda kaliyorum annemde destek veriyor sagolsun sizler ogrenirken nasildi?
Video izleyin yada anneniz gelsin birlikte yapin. Muhtemelen kek pasta türlerini az çırpıyorsunuzdur yada çırpmamaniz gereken yerde cok çırpıyorsunuzdur(mesela kek yaparken yumurta seker en az 15 dk çırpılır ama unu ekledikten sonra çırpılmaz sadece kaşıkla 2 3 dk homojen karıştırıp hemen fırına konur, aksi halde kivami tam olmaz)
yani teknik hatalariniz vardir eger malzemeleri tam koymaniza ragmen tutmuyorsa.

Bir de yorumlarini okumadan tarifi yapmayin, yorumu olan denenmiş tarifleri yapin. Tam tutan tarifler ordan belli olur yada bazen yorumlarda herkes guzel oldu ama şunu değiştirdim o sekilde yaptim der, o zaman siz de çoğunluğa uyun.

Sulu yemekler icin ozellikle baharatlar önemli, karabiber mesela her seye atarim ama kimyon her yere yakismaz gibi gibi. Baharat seciminize dikkat edin.

Ha bir de biraz zor bir sey yapacaksaniz diyelim sarma, sarma yapmanin püf noktalari yazip googledan 2 3 dakikalik araştırma ile önem vermeniz gereken noktalari öğrenebilirsiniz. Cok sey degistiriyor bence guzel yemek yapmak istediğimde hep bakarim ben. Degisik seyler ogrenirim.

Bunlar dışında da gerçekten 3 5 kere yapmayla öğreniliyor yemek, hic tasalanmayin.

4 Koca tencere pilav yapmıştım mahalle nin köpekleri bayram etmişti 😂 Annen Göstermiyor mu? Öğretmen lazım sana

Kesinlikle el lezzeti diye bişey var benim her yemeğim çok şükür denk gelir ilk yapmaya başladığımda ölçülere uyardım ama.simdi herşeyi göz kararı yaparım canınız sıkılmasın ama 14 yaşında bir oglum var yemeğe hevesli maşallah yaptığı yemekte pasta da kek te çok lezzetli oluyor

Mesela keki nasıl yapıyorsunuz? Anlatın ki neresi yanlış bilelim .
3 veya 4 (tercihim4 ) yumurta sarı ve beyazları ayrılacak şekilde iki ayrı kaba alınır. Beyazların üstüne şeker eklenir ve köpürene kadar uzun uzun çırpılır. Sarıların olduğu kaba 1 su bardağı süt,1 su bardağından az yağ,vanilin ve tercihe göre neyli yapacaksanız eklenir ve çırpılır. Daha sonra beyaz yumurtlar eklenir. Un elenerek koyulur 3 su bardağı kadar. En son kabartma tozu koyulur ve fazla çırpılmaz. Kek kabı yağlanır malzemeler dökülür ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40-50 dk kadar pişirilir. Yemekten hiç anlamayan ve iyi kek yaparım tarifi dene :)

3 veya 4 (tercihim4 ) yumurta sarı ve beyazları ayrılacak şekilde iki ayrı kaba alınır. Beyazların üstüne şeker eklenir ve köpürene kadar uzun uzun çırpılır. Sarıların olduğu kaba 1 su bardağı süt,1 su bardağından az yağ,vanilin ve tercihe göre neyli yapacaksanız eklenir ve çırpılır. Daha sonra beyaz yumurtlar eklenir. Un elenerek koyulur 3 su bardağı kadar. En son kabartma tozu koyulur ve fazla çırpılmaz. Kek kabı yağlanır malzemeler dökülür ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40-50 dk kadar pişirilir. Yemekten hiç anlamayan ve iyi kek yaparım tarifi dene :)
Ben kek yapmayı biliyorum konu sahibine sormuştum :)

N*fis yemek tarifleri diye bi yer var ordan aldigim tariflrr genelde hep tam tutuyo. Orayi denerseniz tutturabilirsiniz bence tadini kivamini.

Zamanla öğreneceksiniz pat diye öğrenilmiyor
Birsürü bu yemek tatsiz tuzsuz cok sulu sert yada lapa bi sekilde lezzet oturtuluyor
Tariflere birebir uysanizda bazen en basit yemek bile kullandigimiz malzemelerden dolayi lezzetsiz olabiliyo
Bide size lezzetsiz geliyor olabilir belki lezzetlidir aslinda

9 senedir yapıyorum hala çoğu bir şeye benzemiyor. Demek ki beceriksizim. :)

Ben bu tarife sirkede koyuyorum mükemmel oluyor iki yada üç yemek kaşigi kadar denemenizi tavsiye ederim
Birde sivi yag ve tereyag karisimi olursa dahada güzel olur
Yiyen herkes begenir benim pogacalari

Yapa yapa ogrenilir diyecegim ama defalarca denememe rağmen bende asla poğaça yapamam. Hamurum tutmuyor ya taş gibi kurabiye gibi poğaça yapıyorum
Bende yumuşak yumusak poğaça yapabilsem keşke
Mayayla şekeri önceden 10 dakika kabartıyor musunuz, bir de sıvıyağ un oranı çok önemli
Yukarıda yazmış arkadaş şimdi gördüm, o tarif kesin tutar ☺️

Mayayla şekeri önceden 10 dakika kabartıyor musunuz, bir de sıvıyağ un oranı çok önemli
Yukarıda yazmış arkadaş şimdi gördüm, o tarif kesin tutar ☺️
Evet aslinda oyle yapiyorum fakat ben ununu ayarlayamıyorum. Amaa Aşçı tarif verdii cok mutlu oldum ☺️ bi kaç gün icinde denicem insallah becerebilirim ya. Un ele yapismayacak ama yumusak olmali degil mi

Evet aslinda oyle yapiyorum fakat ben ununu ayarlayamıyorum. Amaa Aşçı tarif verdii cok mutlu oldum ☺️ bi kaç gün icinde denicem insallah becerebilirim ya. Un ele yapismayacak ama yumusak olmali degil mi
Tamam ben tam tarifi yazayım:
1 su bardağı su 1 su bardağı süt 4 yemek kaşığı şeker ve bir paket mayayı karıştır güzelce erit. Sonra üstünü streçle, 10 dakika bekle maya çok güzel kabarır insallah.
Sonra 1 su bardağı sıvıyağ 1 yumurta 1.5 tatlı kaşığı tuz ve 7 su bardağı un. Hepsini karıştır güzelce hamurunu toparla 1 saat beklet. Şeklini ver üstüne yumurta sarısı susam💕 İnşallah afiyetle yersin❤️❤️❤️

Yapa yapa öğrenirsiniz benim önceden yaptığım yemekleri bilseniz köfte bildiğiniz çiğ eşim de yerdi napsın 😁şimdi baklava börek çörek herşey yapıyorum zamanla oluyor kimse annesinin karnından öğrenerek doğmuyor

Back
X