- 15 Şubat 2012
- 190
- 60
- 118
- Konu Sahibi kardelen3434
-
Arkadaşlar ben 7 ay sonra evlenicem ve nişanlımda boğazına düşkün. ve ben hayla pilavdan başka yemek yapmayı bilmiyorum.
aslında mercimek çorbası ve patates te kızartabiliyorum. ama bunlar basit şeyler. annem mutfağına hiç sokmuyor beni. onda öyle bi takıntı var mutfağına kimse giremez. ben ısrar ettiğim de mutfağa yemek yapmaya girdiğimdede çok karışıyor bu seferde benm bütün hevesim kaçıyo. kızlar kursa mı gitsem bi işe yarar mı evlenince sıkıntı çekmek istemiyorum bu konuda. ama tarife göre yemek yapıorum bazen ama oda tarifsiz imkansız yapamıyorum. ne yapsam ki kurslar var gitsem yararlı olurmu kızlar ya sizce?
Arkadaşlar ben 7 ay sonra evlenicem ve nişanlımda boğazına düşkün. ve ben hayla pilavdan başka yemek yapmayı bilmiyorum.
aslında mercimek çorbası ve patates te kızartabiliyorum. ama bunlar basit şeyler. annem mutfağına hiç sokmuyor beni. onda öyle bi takıntı var mutfağına kimse giremez. ben ısrar ettiğim de mutfağa yemek yapmaya girdiğimdede çok karışıyor bu seferde benm bütün hevesim kaçıyo. kızlar kursa mı gitsem bi işe yarar mı evlenince sıkıntı çekmek istemiyorum bu konuda. ama tarife göre yemek yapıorum bazen ama oda tarifsiz imkansız yapamıyorum. ne yapsam ki kurslar var gitsem yararlı olurmu kızlar ya sizce?
selam kardelen 3434 yazını okudum ve şuan aynı durumda olan benim :) o yüzden sana yazmak istedim. şuan yemek konusunda nasılsın??????
evet canım. hiç yemek yapmasını bilmeden evlendim :) ilk 5 ay kabus gibiydi. özellikle kayınvalidem evliliğimin 1. ayında ayağını kırdı. ve ben ona bakmak zorunda kaldım. gerçi teyzeleri kendi kişisel ihtiyaçları konusunda bana bişey elletmediler. ama mutfak la ben baş başa kaldığımda saatlerce oturup ağladığımı hatırlıyorum :) ama bunun acısınıda ablama çıkardım. sürekli telefonda ona ne yapmam gerektiğini anlattırdım. ve inanırmısın şu an 11 aylık evliyim ve yapamadığım yemek yok. şimdi diyorum ki ben bu kadar basit şeyler için mi bu kadar sıkıntıya sokmuşum kendimi :) kayın valideme gitmek istemiyordum başlarda rezil olucam diye. yemek yapmadığımı bildikleri halde, yinede sıkıntıya girdim. tabi bunda kayın valideminde anlayışsızlığı var o konulara hiç girmiyim de :) neyse öyle yani. sıkma kendini iş başa düşünce muhakkak yapıyorsun ve çok iyi aşçı oluyorsun :)
Anladığım kadarıyla sen panik yapmışsın canım.
Yemek yapmak öyle pattadanak bütün mutfakları biranda öğreneyim değildir. Yaptıkça yaptıkça, bildiğin çeşit artar. Evlendiğinin ilk günü internetten bir tarif bulursun onu pişirirsin, ertesi günü başka bir tarif görür pişirirsin. Korkma yapmaktan eminim güzel olur.
Yemekleri bu şekilde yapa yapa, lezzet alışın ve birdahaki sefere uygulayacağın taktikler kendiliğinden oluşur. Bilmediğini yakınından sorarsın.
Aslında çok zevkli ve kolaydır yemek yapmak. En güzeli de bunu başardığında, onu tadan kişinin yüzündeki mutluluğun seni tatmin etmesidir.
ben bunun senin hayatında bir sorun olmayacağına eminim. başaracaksın hem de çok güzel yemekler öğreneceksin. Elimizin altına internet var biz daha şanslı bir nesiliz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?