Yemek Yapamıyorum :(

canım benimde 16 yaşında kızım var derim bak yavrum gel öğren eş her şey ister senden zorlanırsın evlenince diyorum.hiç istemiyor,yapınca fena olmuyor yaptığı yeniliyor.okuyor yatılı kalıyor.açıkçası vakti yok.bakalım ne zaman öğrenecek.kızlar bu tür işlere hiç meraklı değil,internette eğlenmek varken uğraşı neden dimi benim fıstık eve gelince başından kalkmıyor daa.tavsiyem evlenmeden biraz pratik yapsan elin alışır,evlenincede yavaş yavaş eşinin damak tadına göre yapmaya çalışırsın,önce mutluluk ve huzur.Allah bir yastıkta kocatsın...

alışırsın canım insan oğlu herşeye alışıyor yani ALLAH isteeyince
yeter ki istekli ol
zamanla deneyimle alışırsın
bi bakmışsın değme ev hanımlarına taş çıkarırsın
ilk baştan bi kaç yemeğin kötü olabilir ama azmini kaybetme devam et beceremezsen bir daha daha güzel yapıcam diye azim et yapaarken yaparken elin alışıcak zaten ve becericeksin:34:

28yasındayım annem calıstıgından dolayı8yasında sandalle uzerınde yemek yapmaya basladım ılk yemegım patlıcandı ınanılmaz tuzlu ve ınanılmaz yaglı olmustu ama bızımkıler mınıcık yavrularının yemegını bayıla bayıla yedıler 20senedır yemek yapıyorum ama uzun yıllar yasımında kucuk olmasından tuz ve yag tutturamadım sımdı 60yasındakı bayanlara tas cıkarıyorum yemek yapmak tecrube ısteyen bısey yaptıkca yaptıkca puf noktalarını ogrenıyo ınsan ama benım zamanımda ınternet yoktu oyuzden cooooooooooook sanslısınız

Ben de yapamıyorum.
Öyle bir annem var ki 7 yaşından beri yemek yapıyor ve bana asla yaptırmıyor.
Evlenince zaten eşine bir ömür yapacaksın, şimdi baba evinde yapma, bil ama yapma diyor.
Ben de şımardım sanırım, hiç yapmıyorum.
Vardiyalı çalıştığım için zaten evde olduğum saatler saçma sapan.
Konuyu okuyunca geleceğim geldi birden gözümün önüne :1:
Herkes öğrenirsin diyor ama, internetteki tarifler cidden mis gibi.

oda bişey mi ben 27 yaşındayım yaza düğünüm var bende pek bilmiyorum:26: işin kötüsü okuduğum tarifleri unutuyorum. ne kadar su koycam ne kadar yağ vs.. unutuyorum anneme soruyorum cevap hep aynı: göz kararı kızım, .....gel de öğren ssz

4 5 yaşlarında hamurlarla oynardım annem kızardı hep
yada yarısı boğaza yarısı tencereye giden sarmalar sarardım küçük ellerimle
anacım saolsun kışkışlaya kışkışlaya soğuttu beni :25::25:
şimdi kızım mutfağa gir babanla bana güzel bi tatlı yap dediğinde zor giriyorum :18:
ama o yokken dökerim saçarım ardından hemen toplarım güzel bi müzik açarım
öyle güzel yemekler yaparımki ben bile hayret ederim :31::9:
bende oktay ustaya falan bakmıyorum ama elimi attığım yerden onun tarifi çıkıyo saolsun :52:
bende bi gün izlicem güzel yemekler yapıyo sanırsam :27::27:
yani zamanla annenden bile güzel yaparsın canım yeterki huzurunuz olsun öğrenenler nasıl öğreniyo :31:

oda bişey mi ben 27 yaşındayım yaza düğünüm var bende pek bilmiyorum:26: işin kötüsü okuduğum tarifleri unutuyorum. ne kadar su koycam ne kadar yağ vs.. unutuyorum anneme soruyorum cevap hep aynı: göz kararı kızım, .....gel de öğren ssz

aynen işte öyle oluo göz kararı kızımda ne kadar da işte söyle :D yok ama inat söylemiyor aynı durumda bende vardım :D zamanla öğrencez artık napalım. :D

güzel yorumlarınız içn çok ama çok teşekkür ederim arkadaşlar. inşallah öğrenirim de rezil olmadan bu işin içinden çıkarım. artık taskıldığım yerlerde buraya yazarımda sizden yardım alırım :D

kurslar da yararlı olabilir ama yaptığın yemeklerin yanına çeşit eklemekle başlayabilirsin mesela.ben de 21 yaşındayım.evde yemekleri 7 senedir ben yaparım.genelde annem köydedir.çok çeşit bilmem ama günlük yapmaya özen gösteririm.mesela pilav yapabiliyorum dedin.pilav aslında zor bir yemektir.tebrik ederim.internetten bakabilirsin bazı tarifleri gerçekten çok yararlı oluyor.

canım ben çocukluğumdan beri yemek yaparım. ilk zaman dibi tuttuğu da olurdu. yapa yapa alışıyorsun. şimdi tuzuna tadına bakmam. kokusundan anlarım piştiğini.

ama anamın karnnında alışmadım. gir kendi evine. yaparsınn.. tarif veririz sana. detaylı anlatırız. sarma da sararsın mantı da açarsın. evine huzurn varsa severek yapıyorsan illa ki lezzetli olur o yemekler.

şimdiden hiç kendini sıkıntıya sokmana gerek yok iş başa düşünce en kıdemli ev hanımı gibi yemekler hazırlayacaksın emin ol.
evlendikten birkaç ay sonra yaptığın yemeklere sen bile inanamayacaksın.
ben bekarken nadiren girerdim mutfağa öyle her yemeği de bilmezdim.
tariflerden yapabilirdim ama. evlendik evleneli bir sürü yemekli misafir ağırladık herkes çok beğendi yemeklerimi. eşimin istediği, sevdiği, canımın çektiği her yemeği çok güzel yapabiliyorum.
kendime bir dosya yaptım netten tarifleri çıkartıp elimin altında olsun dedim.
ilk başlarda tariflere göre yapıyordum, sonra kendim birşeyler eklemeye başladım derken artık herşey kendiliğinden oluyor.
zaten hep derler ya tencere yemeğinin yapımı hep aynı yağı koy soğanı kavur et varsa et yoksa sebze biraz kavur tuzu baharatı koy suyu ekle kısık ateşte oldu bitti.
elin alışınca herşey daha iyi oluyor merak etme.

Bencede hic caninizi sIkmayin boyle bir mesele icin..

Ben okul biter bitmez evlendim.. okurken yemekler yaptim ama genel yemeklerdi.. zaten temel ayni.. sogani kavur salcayi dok ne yemegi yapiosan kat .. baharatlar falan filam..

Ama hic ne et yemekleri, ne tavuk, ne pasta borek, ne alimli yemekler bilmezdim.. ki annem surekli yemek yaparken cagirirdi gel yapmazsan bile bak ogren diye,, ben istemezdim..

Evlendiken sonra ilk zamanlar annemi cok aradim.. su nasil bu nasil diye.. cunku esini mutlu etmek istiyor insan..

Internet de sagolsun.. bloklardan falan filan ... cok da kolay ogrenirsin hic dert etme..

en sevdiğin yemekleri yaparak öğrenmeye başlayabilirsin. her hafta bir tane dene ve tarifi al. paniğe gerek yok:)

Her internet tarifine de güven olmuyor bugün kabaran şu içi boş ekmeklerden yapayım dedim ama rezalet oldu bildiğiniz pastırma gibi... 3 kaşıkta tuz bir kaşıkta şeker atın demiş ve bildiğiniz şap oldu. Çok merak ediyorum tarifi verenlerin tat alma duyularımı bozuk yoksa bunu bilerek mi yapıyorlar. Madem adam gibi tarif vermeyeceksin öyleyse hiç verme :ı

Son düzenleme:
Offfff aynı dert bende de var.:14::14::14: Hatta ben de açmıştım böyle bi başlık.:26::27:Ama benim Allah izin verirse en az iki yıl var daha.:2::1:Sağolsun burdaki arkadaşlar çok rahatlattı beni de,artık güveniyorum kendime,ben de güzel yemekler yapacağım.:16:

Senin başlığını görünce ilk yaptığım pilav aklıma geldi, 15 yaşındaydım. Taş gibi olmuştu ve ailem dışarıda iş görüyordu babam bana çok güvenmiş hadi öğle için bize pilav yap demişti. Kimse yiyemedi tabi taş gibiydi taş, çünkü kapağı açıp açıp bakmıştım:)

Şimdi elimden her yemek gelir. Evlendikten sonra daha bir hamarat oldum hem de sanki!:)

Hiç telaşlanma internette çok güzel siteler var. Tarifsiz yapmak zorunda değilsin ki?! Zaten zamanla da alışacaksın kendi elinin ayarı ile yemek yapmaya:)

Ben şu an internetin faydalarını kullanıyorum ve hatta anneme tarif veriyorum!:)

benim de annem sağolsun hep şevkimi kırar özellikle zor tatlılar yapmaya kalkıştığımda :D ama ben özellikle yeni tatlılar denemeye bayılırım ama inadına bizde kimse farklı yemekler sevmez..:5:

bence yemek yapamıyorum diye birşey yok :) internet ve tarifler ayağımızın altında.eminim yaparsın.hele sulu yemekler yapmak kadar kolay birşey yok...

Back
X