Yemek yapma sorunumuz

Aile içi yemek yapmak benimde sorunumdu. Çoook iyi anlarım yapmazsan yapmazsın ama sonunda surat yersin.
Önceki konularımda benimde böyle birşeylerim var. Aynı apt.daydık. Hem kendi evimin yemeğini hemde kaynanamın evinin yemeğini yapmak zorundaymışım gibi bi durum vardı. Yapmıyorum dersem yapmazdım. Ama suratıda yiyordum.

Ben bu sorundan anca oradan taşınarak kurtuldum. Şimdi oraya gittiğmde canım isterse yapıyorum. Sende canın isterse yap.
Eşin arkana ise eşini öne sür.
Sanada görev vererek kendileri bi hafta es yapıyorlar akıllarınca.

Bozarım ben bu oyunu :D

Yakinsa herkes evinden az az getirsin öğle için. Olmaz mı?
Ben kocamin çalışmadığı yer için yemek yapmam. Ha birisi sorarsa "ben amcalarin dükkâna yemek yapıyorum" dersin
Yakın değil canım . Esimle konustum ben şimdiden soyliyim yapmam çok istiyosan sizin dükkana yapayım dedim. Ya aslında ortalığı eltim karıştırmış.

Kızlar bişey soracam,simdi benim eşim önce babası ve kardeşleriyle beraber çalışıyordu,sonra amcasının yanına geçti maaşıyla çalışıyor şimdi. Fakat babasıyla mallar ortak hala....
Ayrı yerlerde yani. Biz de evimize taşınıyoruz az kaldı,daireler ayrı bina aynı.
Oraya gidince, her hafta biri yemek yapacakmış . Yani şöyle ; bi hafta ben,bi hafta eltim,bi hafta kaynanam gorumcemler..
Bende düşününce eşim orda değil ve yemeyecek o zaman niye yapayım ki diyorum,ama sonra hepsi bana yüklenecek diye çekiniyorum. Eşim de yap ne olacak ki çok zorlanmazsin dedi. Yok desem tabiki kimse zorlayamaz beni ama hepsi bana tavır alacak bende ne yapayım diye sormak istedim sizlere.
Kendinizi benim yerime koyup yorum yapın lütfen,eski konularimi okumak isteyenler okuyabilir belki daha kolay olur yorum yapmak. Bi düzeltme yapiyim, yemeği kayinbabam ve kayinlarimin çalıştığı iş yerine yapicaz onlar gelip alacak..

Senin kocanin yemeyecegi yemegi neden yapacaksin ki, neden sana yukleneceklermis. Asla yapmazdim. Ha kocanda gidip yiyecek olsa olurdu, yada sen amca ve kocanin calistigi dukkana amcanin karisiyla nobetlese yapacak olsan yine belki olurdu ama bu resmen sacmalik yani.

Yanlış anlama, benzer bi ailede bulundum.

İş yerinde toplu yemekleri ve buluşağı annem ve yengemler yaptı. Sırayla hatta sırasız. Kim müsaitse. Bu ev bütçesine katkı olarak gördüler

bizde yeni evlendigm senelerde binaya bi kat daha yapilcakti işcilere yemek yapiyoduk her gün. cok zordu bide ben hamileydim pişiyodum mutfakta. 1 ay yemek yapmiştik ustalara

Ev hanımıysan coluk cocuk yoksa yap bence snucta mallar ortakmıs onlar calısacak ıslerı buyutecek senın kca baska ıste maasıyla calısıp kafa rahat gezecek snra zamanı gelınce senelerce babasının ve kardeslerının calısarak kazandıgı mala mulke hıc calısmadan ortak olacak ... sende bı hafta yemek yapmaya keraslanacaksın bu durumda sana hak vermedım eltın olsaydım mallardan sızın payınıza dusenı nakıt olarak sıze verdırıp ısyerınden hakkınızı kaldırırdım yemege falan sızı bulastrmazdım bı hafta yemek yapacagıma onbes gun yemek yapardım kafam rahat olurdu...

Ben yapmam zaten işyerinde yemek yapmaya oldum olası kıl olmuşumdur. Bir öğün dışarıda yense kimse ölmez acından. Hem senin eşin yemiyor orada, ne alaka yaa?

Çok saçma... Sorarlarsa eşim olsa yapardım tabi ki dersin. Çok mantıksız seni de katmaları...

Ev hanımıysan coluk cocuk yoksa yap bence snucta mallar ortakmıs onlar calısacak ıslerı buyutecek senın kca baska ıste maasıyla calısıp kafa rahat gezecek snra zamanı gelınce senelerce babasının ve kardeslerının calısarak kazandıgı mala mulke hıc calısmadan ortak olacak ... sende bı hafta yemek yapmaya keraslanacaksın bu durumda sana hak vermedım eltın olsaydım mallardan sızın payınıza dusenı nakıt olarak sıze verdırıp ısyerınden hakkınızı kaldırırdım yemege falan sızı bulastrmazdım bı hafta yemek yapacagıma onbes gun yemek yapardım kafam rahat olurdu...

İyi de 2 soğan 2 patatesle yemek yaparak mı büyüyen işlerden hak sahibi olacaklar? Bu kadar basit mi yani?

Öyleyse ben yaparım yemek, ortağım bu işe :)

İyi de 2 soğan 2 patatesle yemek yaparak mı büyüyen işlerden hak sahibi olacaklar? Bu kadar basit mi yani?

2 sogan 2 patateslık basıt bıseyse bunun lafını yapmasında yemegını yapıversın zaten her turlu o mala ortaklar hıc olmazsa yerken yuzlerı olsun ben kendı adıma byle dusunurdum

2 sogan 2 patateslık basıt bıseyse bunun lafını yapmasında yemegını yapıversın zaten her turlu o mala ortaklar hıc olmazsa yerken yuzlerı olsun ben kendı adıma byle dusunurdum
Yerken yüzlerimi olsun konuyu nerelere çekiyorsunuz.Tabii dıştan yap demek kolay kocası orda yemiycekse ne alaka niye yapsın

Kızlar bişey soracam,simdi benim eşim önce babası ve kardeşleriyle beraber çalışıyordu,sonra amcasının yanına geçti maaşıyla çalışıyor şimdi. Fakat babasıyla mallar ortak hala....
Ayrı yerlerde yani. Biz de evimize taşınıyoruz az kaldı,daireler ayrı bina aynı.
Oraya gidince, her hafta biri yemek yapacakmış . Yani şöyle ; bi hafta ben,bi hafta eltim,bi hafta kaynanam gorumcemler..
Bende düşününce eşim orda değil ve yemeyecek o zaman niye yapayım ki diyorum,ama sonra hepsi bana yüklenecek diye çekiniyorum. Eşim de yap ne olacak ki çok zorlanmazsin dedi. Yok desem tabiki kimse zorlayamaz beni ama hepsi bana tavır alacak bende ne yapayım diye sormak istedim sizlere.
Kendinizi benim yerime koyup yorum yapın lütfen,eski konularimi okumak isteyenler okuyabilir belki daha kolay olur yorum yapmak. Bi düzeltme yapiyim, yemeği kayinbabam ve kayinlarimin çalıştığı iş yerine yapicaz onlar gelip alacak..
Bak canım yemeyi geçtim ama aynı binaya asla asla asla taşınma inan o kadar zorki.Yaşayan bilir.Gün gelicek o evden çıkmak için hergün ağlıycaksın daha başlangıçtasın.İzle ve gör.

Yerken yüzlerimi olsun konuyu nerelere çekiyorsunuz.Tabii dıştan yap demek kolay kocası orda yemiycekse ne alaka niye yapsın

Ay sızene ya neden benım mesaJım alıntılanıp duruyor ben konu sahıbıne yazdım muhattabım o benımle polemıge grmeye calısmayın banlanıyruz snra ayrıca bence gayet yuzsuzluk olur hepsı topsu ayda bı hafta yemek yapacak ustelık yaptugu kısı el degıl kp ve esının kardeslerı o adamlarda calısıp mal ustune mal para ustune para koyacak hıc ccalısmadıgı halde knu sahıbıde onlar kadar pay alacak sız kendısını eltısının yerıne kyarak yazarmısınız ayrıca bu benım dusuncem byle dusunuyrum dıye suclumuyum hayr degılım gayet de ozgur bı ınsan olarak ıstedgımı dusunurum yargılayamazsınız keske ılk mesaJımı da okuyarak yorum yazsaydınız

Back
X