Yemek yapma sorunumuz

Kızlar bişey soracam,simdi benim eşim önce babası ve kardeşleriyle beraber çalışıyordu,sonra amcasının yanına geçti maaşıyla çalışıyor şimdi. Fakat babasıyla mallar ortak hala....
Ayrı yerlerde yani. Biz de evimize taşınıyoruz az kaldı,daireler ayrı bina aynı.
Oraya gidince, her hafta biri yemek yapacakmış . Yani şöyle ; bi hafta ben,bi hafta eltim,bi hafta kaynanam gorumcemler..
Bende düşününce eşim orda değil ve yemeyecek o zaman niye yapayım ki diyorum,ama sonra hepsi bana yüklenecek diye çekiniyorum. Eşim de yap ne olacak ki çok zorlanmazsin dedi. Yok desem tabiki kimse zorlayamaz beni ama hepsi bana tavır alacak bende ne yapayım diye sormak istedim sizlere.
Kendinizi benim yerime koyup yorum yapın lütfen,eski konularimi okumak isteyenler okuyabilir belki daha kolay olur yorum yapmak. Bi düzeltme yapiyim, yemeği kayinbabam ve kayinlarimin çalıştığı iş yerine yapicaz onlar gelip alacak..
Y A P M A, gun olur begenmedik derler, gun olur benim programim, yogunlugum var bu hafta da G gitmekgerekbudiyardan yapsin derler ya da ileride cocuk olur, hasta olursun yapamazsin soz ederler... En basta bir sure yapip sonra birakirsan daha da sorun olur. Hic yapma, en bastan soyle yapamam diye, hatta bu kadar diplerine tasiniyorsan sen de bir ise gir bence!
 
Bizde de yemek yok. Dışarıdan alıyorduk 2 yıl öncesine kadar. Günlük 7 lira 3 çeşit yemek geliyordu. Senin günlük yemek masrafın çalışma saatlerin o paraya değmez. Anlaşın bir yerle her öğle getirsin yemek. Günlük 10 lira da olsa değer.
 
Bende hiç yapma taraftari değilim kızlar,hatta eşim geçen gün ben orda yokken herkesin icinde bu konu açıldığında,bizim evde iş yerine yemek yapılmayacak demiş. Benim haberim yok böyle konuştuğundann. Bugün gorumcrm gelip sordu kardeşim öyle dedi mi diye, Ona da eltim söylemiş,o yapmazsa bende yapmam demiş, bende haberim yok sorarım esime bu konu hiç konusulmadi AramıZda dedim. Esime sordum evet konuşuldu ve yengemin gelip söyleyeceğini de tahmin etmistim dedi. Boş boş konuşmasinlar dedi,daha ortada bisey yok tartışmışlar dedi,bende şunu bil o zaman ben yapmam istersen size yaparim sizin dükkana dedim,bi arkadaş ben eşime de yapmam demiş ya o da pek bi rahat,ne demek eşime de yapmam..

Eşime de yapmam denmesi neden garip geldi ki size.

Hangi kadın eşinin öğlen karnı nasıl doyacak diye düşünüyor? Normali karısının düşünmesi midir? Yoksa çalışan kişinin düşünmesi midir? Çalışan adam bu işten kendine yemek alacak parayı kazanmıyorsa zaten çalışmasın orada.

Ayda 24 gün çalışılsa, arkadaşların dediği gibi tabldot firması ile anlaşılsa, kişi başı 7 tl'den 24*7=168 tl eder aylık. Çalışan adam bunu veremeyecek mi? Ya da evden yemek yapılsa hiç masraf olmayacak mı? Ayda 168 tl mi sizi zengin edecek?
 
Back
X