Yemek yapmak istemiyorum!

ben gıda okudum yemeğin alasını yaparım ama bazen bana da afakanlar basmıyor değil. işten 7de çıkıyorum eve gel yemek yap sofra kur ay yazarken bile sıkılıyorum. bazen sadece makarna yapar koyarım önüne varsa domates salatalık söğüş ya da yeşillik salatası oh oldu bitti eşim ağzını açmaz şu eksik bu eksik diye ama bazen ne zaman pişecek bu yemek soruları beni çok geriyor birde mecbur yemeği sıcak getiriyorum sofraya birde onun stresini yaşıyorum beyefendi sıcak yemek sevmiyor. birde yaz sıcak mutfak sıcak oluyor ocağın başı hiç çekilmiyor çok dert etmeden karnınızı doyuracak kadar yapın bazen kahvaltıyla geçiştirin eşinizin alışması lazım artık çocuğunuzda varmış yeni evli değilsiniz hepimiz ilk senelerde şımarttık ama ilk zamanlardaki hizmeti beklememeyi öğrenmeliler

Şu beslenme olayı cidden zormuş ya.
Hele ki evde bebe varsa düzenli ev yemeği vs.
Allahım kolaylık versin.

Konserve yöntemini deneyin. Ben bunu birkaç konuda daha açıklamıştım, deneyenler çok memnun.

Tüm sulu yemek ve çorbaları çokça yapıp piştiği an kavanozlara doldurup kapağı kapatın, kaynar yemek sıcağıyla kapağı çeker ve konserve olur.

Benim bu yöntem sayesinde dolabımda her daim en az 4-5 çeşit yemeğim olur. İlginizi çekerse detayları verebilirim
eşim kalmış yemek gözüyle bakar imkanı yok yemez işinizi bu şekilde kolaylaştırdıysanız ne ala kışlık stoğu bile sevmiyor benim eşim

Ben de uzunca bir süre cesaret edememiştim ama 1-2 senedir vazgeçilmezim oldu :)

Sorunuza gelince hayır tadında bir bozulma olmuyor. Ama birkaç şeye dikkat etmek gerek elbette. Her zaman yaptığınız gibi yemeğinizi pişirin( ister etli, ister zeytinyağlı) Yemeği pişirdiğiniz gibi altını kapatmadan önce kısık ateşe alın, bir kavanoza bir kısmını ayırın, kavanozu tam doldurun yarım bırakmayın. Kavanozun ağzı doldururken kirlendiyse temizleyin. Yeni (bu önemli) bir kapakla sıkıca kapatın. Tezgahın üzerinde soğumaya bırakın. Soğuyunca kapağın çekip çekmediğini kontrol edin.Çekmediyse hemen tüketmek gerek. Çektiyse doğru buzdolabına. Aylarca kalabilir, tadında bir bozulma olmaz. Ama beklemiş yemeği ısıtınca aynı tadı vermiyor. Kesinlikle ilk pişirildiği an kavanozlamak gerek. Ben öneririm, hayatınızı kolaylaştırır. İster canınız istemediğinde, ister ani gelen misafirde kullanın. Çok pratik bir yöntem :KK66:
Bazen ben de fazla yaptığım çorbaları bu yöntemle saklarım ,özellikle mercimek çorbası yaptığım zaman,acil durumlarda da çok işe yarıyor.Geçen gün de kuru fasulye koymuştum ,o da çok güzel oldu,tadında bir değişiklik yoktu.

ben de yemek yapmaktan nefret ediyorum valla, okul zamanı oğlum tüm gün okuldayken bazen tüm gün bişey yemiyorum yani sırf yemek yapma korkusuna, dışardaki yemekleride beğenmiyorum, yanlız yaşasam açlıktan ölürüm herhal:KK53::KK53:
bazen cuma günü bi sürü zeytinyağlı yapıp haftasonu elimi sürmüyorum en azından, nedense haftasonları daha da zor geliyo çünkü
şuanda da akşama makarna yapmayı düşünüyorum:KK53::KK53:
Hafta sonu yemek yapmak bana da sıkıcı geliyor,neden bilmiyorum:KK64:.

eşim kalmış yemek gözüyle bakar imkanı yok yemez işinizi bu şekilde kolaylaştırdıysanız ne ala kışlık stoğu bile sevmiyor benim eşim
Tercih sizin tabi. Yine de denemeden karar vermeyin diye önerebilirim. Piştiği an kavanozlandığı için ilk günkü tadında tüketebilirsiniz. Deneyin, beğenmezseniz sürdürmezsiniz

Bazen ben de fazla yaptığım çorbaları bu yöntemle saklarım ,özellikle mercimek çorbası yaptığım zaman,acil durumlarda da çok işe yarıyor.Geçen gün de kuru fasulye koymuştum ,o da çok güzel oldu,tadında bir değişiklik yoktu.
Kesinlikle. Ben her yemeğime uygularım. Birilerinin hayatının kolaylaşmasına katkı sağlayabilirsek ne mutlu bize

Ben çalısmıyorum ama bende sevmiyorum yapmayı neyseki eşime hergün kahvaltılık çıkarsam gık demez belkide rahatlığım ondandır mesela bugün bim mantisı yapıcam 2dk mis gibi :27:

Tercih sizin tabi. Yine de denemeden karar vermeyin diye önerebilirim. Piştiği an kavanozlandığı için ilk günkü tadında tüketebilirsiniz. Deneyin, beğenmezseniz sürdürmezsiniz
dediğinizi çorba koyarak yaptım bana kalırsa harika oluyor ama eşim pişirilip buzdolabına konmuş tekrar çıkartılıp ısıtılmış hiçbir şeyi yemez

Evet esim çok yoğun çalışıyor.maalesef bir yemeği isitmamdan hoşlanmıyor beyefendi.buda beni veriyor.maalesef evliliğin ilk iki senesi simarttim biraz.çeşit çeşit güzel yemekler falan.şimdi artık beklentisi arttı.Evet bunaldim sanırım.icimde feminist kuşlar uçuyor neden diyorum neden kadınlar yapiyorsicaklarda ah yemek yapmak istemediğim gibi istahimda olmasa ama iştah maşallah
Yemeyi ısıtılmasını sevmediğine göre hergün ayrı yemek yapıyorsun harbi iyi şımartmışsın :KK12:

Yahu kızlar çalışıyorsunuz bide bu adamları nasıl böyle yaptınız dolaptan çıkmış ısıtılmız yemek yememek ne demek? :KK57:

Darılmayın ama o kadar kaba bir eşim olsa ve beni sürekli eleştirse benim ne yemek yapmaya ne de yemeye isteğim kalmazdı. Eşiniz ısıtılmış yemek sevmiyorsa bir zahmet girsin mutfağa kendisi yapsın. Şu an çalışmıyorum ama bana bile zor geliyor sürekli yeni çeşitler bulup yapmak, e siz bir de çalışıyorsunuz çok normal bir durum.

ay gezip tozmak varken, evde ki herkes yan gelip keyif yapıyorken biz niye çalışalım yani:KK48::KK48:
Ama ben de hafta içi yan gelip yatıyorum:KK53: Bir de hafta sonu yemek saatleri de değişiyor,normal hafta içi yaptığın yemeklerden yapılmaz gibi geliyor insana.Et yemekleri veya hamurişi yapıyorum hafta sonu,insan farklılık istiyor.

Yahu kızlar çalışıyorsunuz bide bu adamları nasıl böyle yaptınız dolaptan çıkmış ısıtılmız yemek yememek ne demek? :KK57:

Annem bibi. Annem babamı böyle alıştırdı, her gün mezeleri tatlısıyla dört çeşit yapardı ve yaranamazdı inanır mısın ? Üstelik de iki sene öncesine kadar çalışıyordu 66 yaşında emekli oldu. Tabii son senelerde yaşla beraber sağlık sorunları da çıkınca bu çeşitler bitti ama 30 sene böyle yaptı.

Annem bibi. Annem babamı böyle alıştırdı, her gün mezeleri tatlısıyla dört çeşit yapardı ve yaranamazdı inanır mısın ? Üstelik de iki sene öncesine kadar çalışıyordu 66 yaşında emekli oldu. Tabii son senelerde yaşla beraber sağlık sorunları da çıkınca bu çeşitler bitti ama 30 sene böyle yaptı.
Valla bi çeşit 2 çeşit en fazla yapiyorum :27: bak bugün mantı yapıcaktım oda iptal battal bey yicez :70: :70: hayat bana güzel

Bende ısıtılmış yemekten hoşlanmıyorum da yinede yiyorum. Sıcakta hamile olmama rağmen canım birşey yemek istemiyor. Yemek yapmayı seviyorum ama mutfağa klima lazım. Sıcakta hamilelik yemeğin sıcağı derken bunalıyorum.

Yemek yapıyorum, arada dışarda yiyoruz, arada annemlere gidiyoruz. Bazen basit şeyler. Şimdi evdeyim ama çalışırken de aynıydı.

Günlük ama basit şeyler yap. Ev yemekleri yapan yerler keşfet. Kuru mantı erişte gibi şeyler al. Börekte alabilirsin.

Back
X