Yemek yapmayı bilmemek sucmu gunahmı anlamadım ben ?

Ne biçim konusmalar bunlar. Aılen yuva kuracagını dusunmedıler mı, yok yasıtların a dan z ye bılıyorlar???? . Evlenırkende a dan z ye yemek bılmıyordum hala bılmıyorum aç ölmedık. Kendıde ögrensın bişeyler farklılık olur. Yenı seylerıde birlikte denersınız yaparsınız dıcemde bu kafayla zor bıraz.

Bir hayatı paylaşacaksanız ileride böyle işleride paylaşmalısınız. Ev işi olsun yemek yapmak olsun! Her iş bir kişiye yüklenirse yürümez zaten. Birbirinizin yükünü azaltacaksınız. Ayrıca yemek yapmak zor değil. Al kendine güzel bir yemek kitabı yap tariflere göre. İnternetten de tarif bakabilirsin. Kendini kasma bu konuda.

Bende evlendigimde ogrenirim diyorum birkac zorlanirim ederim zamanla elim alisir diye rahat davraniyorum onada bu rahatligim batiyo herhalde

Kendi her yemegi biliyo yapiyo ben erkek halimle biliyorum yapiyorum senin genede zamaninda ogrenmen gerekirdi tarzi seyleri canıma tak etti kırılıyorum
Biliyorsa o yapsın, neden öğrenme çabanız olsun bu iş için?
Siz de bildiğiniz bir şeyi yaparsınız.
Erkek haliyle dediğine göre, siz de eğer ki evlenirseniz(!) üst rafa bile uzanmazsınız kadın halinizle, olur biter...

Ya arkadaşım eskiye gideceksek erkekler avlanır, kadınlar da toplayıcılık yaparmış.Görev paylaşımı varmış yani. Sonra da getirdiklerini ateşe atıp beraber yemisler.Senin dediğin gibi bir durum değil yani.

Haklisin canim tabiki ama ben ogrenmicem yapmicamda demiyorum zamana akısına bırakıyorum acelem yok kendisi cok baskı kuruyo kendide yemek yapmayi bilir cok guzel yapar hemde kalkar bazen hani onlarda oldugumda kendide yemek yapar ama artık kırılmaya basladım ben elalemle kıyasladı beni yasıtların biliyoda vs vs

Hic caktirma yemek bilmedigini yahu yemek yapmak cok kolay ki elimizin altinda internet var hersey yaziyo 2 gunde sef olur cikarsin hic merak etme ona da seni ac birakirsam konusursun de sustur simdi:)

Kendi yapsıncıların yanına bir tik de benden olsun. Bir de çalışıyorsundur dimi?
İş bakmaktayım calısmıyorum şuanlık canım ben yemek yaparim herzaman ona gene ileride evlendigimizde sevdigimdir kocamdir derim yaparimda kırıcılastı baskısında bana

Kendi her yemegi biliyo yapiyo ben erkek halimle biliyorum yapiyorum senin genede zamaninda ogrenmen gerekirdi tarzi seyleri canıma tak etti kırılıyorum
Ona kalmasın yemek işi diye kormuş
Erkek hali ne demekse artık.
Ben de kadın halimle dırdırını dinliyorum de gitsin.

Evlenmeden önce bu kadar yemek yapmamayı bilmemene takılan bir insan dikkat et ileride sana bütün işleri yıkmasın?

Bende evlendigimde ogrenirim diyorum birkac zorlanirim ederim zamanla elim alisir diye rahat davraniyorum onada bu rahatligim batiyo herhalde

Asla sıkıntı edilecek bir konu değil bence boşver :) yaptığım ilk yemekler bile kötü olmadı hiç, Benimde hiç icimden gelmiyordu evlenmeden önce yemek denemek çorba bile yapmamıştım hiç düşün bir kaç ayda alıştım hepsine sende alışırsın o yüzden salla gitsin :)

Kesinlikle bekliyorum ileride o lafı ondan annesiyle kıyaslama isini normalde baskıcı degildirde sasırtıyo beni bu arada canim kendisi yemek yapmayı baya bi bilmekte

Benide bu lafları cok kırdı zoruma gitti icime oturdu bilmemek suc degil gunah degil ne bu baskı anlamadim ben

Bi defolup gitsin ya en sevmediğim kıyaslamalar. Git bilen biriyle evlen deseydin. Hiç tahammülüm yok böyle şeylere direk em ağır biçimde boxuyorum karşımdakini. Kendisi herşeyi mükemmel derecede biliyormuymuş? Yemek yapmayı kendisi biliyormuymuş bilmiyorsa düşünmemiş mi ilerde kimse benle evlenmezse tek yaşarsam ne yapıcam diye?

Canim ben yemek yapma derdinden kacmiyorum acele etmiyorum ogrenmek icin akısına bırakıyorum olayı onun bana bu baskısı kırıyo sadece yemek disinda temizlik olsun her ev is isini bilirim temizligi yemekten mesela daha cok severim

Valla ben evlendiğimde yemek yapmayı bilmiyordum temizlik yapmak bana göre değil çamaşır Ve bulaşık makinasını çalıştırmayı da bilmiyordum ama artık herşeyi biliyorum yani şu an için bilmeyiver oda bir müddet her yeni evli çiftler gibi kahvaltı tarzı atıştırmadık takılsın yada annesinde yer gelir canım ne olacak

soyle ona bogazina bu kadar duskun olmasin. damak dadi iyi olsun istiyorsa kendi yapsin kendi yesin

Evlendim, yemek yapmak zorunda değilim.

Neredeyse 10 yıldan fazla süredir yalnız yaşıyorum, yemek de yaparım yapmasına ama atalarımız, toplumsal roller, erkek getirir, kadın pişirir... Bunlar bana göre işler değil.

Eşim benden kat be kat iyi yemek yapar. Eve misafir davet ettiğimizde de o yapar. Standart günlerde de çoğu zaman o yapar. Izgara işlerini, et yemeklerini zaten hep o yapar. Pilavı zaten kv evine de gitsek hep o yapar. Ben dolanırım mutfakta, yamaklık ederim, salata, sebze işlerine falan bakarım. Ha bir de deniz mahsullerinin tamamı bendedir.

Yemek yapmakta önde değilim, ben evliliğimizde duygusal değil akılcı kararlar verme, para yönetimi ve program yapma konularında bir tık daha öndeyim, çok da memnunum bu düzenimizden.

Sevgili saribaykuss atla deve işler değil onlar. Ama bu kadar saçma bir konudan bu kadar üzerinize gelebilen adam hakkında iyi düşünün derim. Şahsen tavrını hiç beğenmedim.

Ben valla yukarıda bahsettiğim gibi eşim evdeyse yemek yapmam (genelde şehir dışında olur), ev dağınıklıktan yıkılır, çamaşırlar birikir vs.. Eşimin tek dediği "Bırak kalsın keyfimizden önemli mi?" olur hep. Hayatı paylaşacaksınız en iyisi ve en kötüsüyle, evlilikte kriteri iyi yemek yapabilmekse salın ipini zaten. Ezilip büzülmeyin karşısında.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…