Yemek yapmayı bilmemek sucmu gunahmı anlamadım ben ?

Acaba kendisi yemek yapmayı biliyo muymuş?
Yemek yapmak, temizlik, ütü vs. sadece kadının sorumluluğunda değil.
Önce kendini bi geliştirsin sonra seni eleştirsin. Bu konuda köle muamelesi yapamaz...

öncelikle o klasik geri kafalı adama yemek yapmanın kadın işi olmadığını anlat. anlamazsa bi daha anlat. anlamazsa bi daha. anlayana kadar ders anlatır gibi anlat.

sonra da de ki ''ben boşuna okumadım, okulum bitince tabiki bi iş hayatım olacak, evde oturmayacağım, yani sabah seninle çıkıp akşam seninle gireceğim eve, şartlarımız eşit olacağı için benim neyi ne kadar bilmem gerekiyorsa senin de onu o kadar bilmen gerekiyor. yemeye gelince birlikte, ama yapmaya gelince tek başıma öyle mi? bunu asla kabul etmem'' de.

say da say yani şimdi ben bu konuda çok dolu olduğum için burda uzun uzun bi konuşma bile yazarım da gerek yok, ben sana anafikri verdim, uzun uzun anlatmak sana kalmış.

ha bi de, nişanlıyım, yemek yapmayı çokta biliyor sayılmam, 1 sene öncesine kadar makarna gibi basit şeyler haricinde bi şey bilmiyordum. müstakbel kv ve görümce yemek konusunda beni öyle nefret ettirdiler ki!

bi gün kendime dedim ''acaba gerçekten beceremez miyim? ben hiç denemedim ama gerçekten de yapamaz mıyım?''

açtım internetten tarifi, aldım malzemeleri. baka baka yaptım. ve çokta güzel oldu.

hamur bile açıp lavaş ekmeği yaptım ki bu benim için büyük bi şey. hem de kimseye sormadan, internetten bakarak.

yani şu teknoloji çağında hiçbi şey zor değil.

ama hala onlara ''yapabiliyorum, öğreniyorum'' demem. demeyeceğim de. kimseyi bi şeye ikna etmek zorunda değilim.

beğenmeyen oğluna almasın.

Hahahaha Allah da sizi guldursun evlensek bunu garanti denerdim.Ama su durum bendede var iş bakiyorum ve giremedim yaklasık 5-6 aydır evdeyim ve oda tum gun evdesin bos bos oturuyosun yemek yapmayi ogren diyor
Ayy bana diyecektiki bunları:) seni ailen hizmetçi yetiştiriyor olabilir ama benim ilgi alanlarım farklı mesela düzgün bir hayat iyi gelirli bi iş edinmek doğacak çocuklarıma gelecek sağlamak eşime bu konuda yardımcı olmak ama sen sadece yemek yapan bi kadın istiyorsan çok küçük düşünüyorsun derdim bak nasıl kızmışım sanki şuan bana söylendi:))

Bir insan biseyi bilmiyosa boyle suclanmamali bir kadinla evlilige adim atilacaksa her iki taraf icinde once huyu suyu guzel olsun yemek yapmaktan kolay ne var o öğrenilir onemli olan dedigim gibi huy suy kafa yapisi uymasi lazim hic kafani takmaa ogrenirsinn canim internette ne tarifler var ac yap daha ne olsun herkes anasinin karninda ogrenmiyo ki

Zamanla öğrenir, ben bazı şeylerin içten gelmedikçe kolundan tutupta gel kızım öğreteyim denerek öğretilmesinden yana değilim, merakı olup isteyince herkes öğrenmesi gerekeni öğreniyor, şimdi annesinin sefasın sürsün kuzum
Yemek dediğiniz zaten çoğu aynı mantıkla pişiyor, evli kadınların çoğu yemek biliyorda eşleri parmak uçlarına kadar öpüp canım karım mı diyor
Bir kıyaslama, birde ailen öğretmemiş laflarına alerjim var, bu konuda ikisi de olunca bana bir haller oldu

nişanlımın ailesi benim yemek bilip bilmediğimi irdelediğinde annem de böyle dedi onlara. benim annem de aynı sizin gibi. ''ben yapayım çocuklarım yesin'' mantığında. annem de onlara ''ben kızıma kıyamadım, yaptırmadım'' gibisinden cevaplar verdi. müstakbel kv de ''aaa kıyamadım olur mu kıyacaksın yoksa nasıl öğrenip ev çekip çevirecek ben kızıma taa küçükken öğrettim'' vs diyerek konuşmasını sürdürdü.

aptal gibi cevaplarını vermedim ama bi daha o konu açıldığında aynı hataya düşmeyeceğim. ama saygıyı bozmadan nasıl bi cevap verip susturabilirim sizce?

Yemek yapmayı bilmemek diye bi problem mi var şu devirde allah aşkına. Herkesin elinde internet var makarnayı bile tarif eden videolu anlatan siteler dolu. Ki ben de yemek yapmayı internetten öğrendim evlenince. Hiç de eksikliğini hissetmedim.çok lüzumsuz bi konuya takılmış bence. Kaldı ki yemek yapmak senin vazifen miymiş acaba

Su konuyu anneme okutayim da bi dursun artık. her çeşit yemeği yaparım daha laf eder. Orta seviye yemek yapmak zor bir şey değil. Soğanla salçayı neye koysan yemek oluyo zaten. Yemek yapıyorum diye çok simarmasin yani. İleride tüm ev işleri sizi bekliyor; bu adam, hizmet bekliyor bence.

Annenizi tebrik ediyorum, kayınvalidenizi kınıyorum, bir daha aynı mevzu açılırsa şakayla karışık oğlunuza da öğrettiniz inşallah evlenince lazım olacak deyin.

Eskiden kadınların büyük çoğunluğu ev kadını olarak yetiştirilirmiş, bir kız eli iğne tutmaya başladığı an kanaviçeden etamine, dantelden örgüye öğretilirmiş, ki bende dikiş, örgü, dantel, etamin işleme gibi bir sürü el işini bilirim ama zaman değişti, şimdi erkek ailelerinin büyük çoğunluğu oğullarına okumuş meslek sahibi eş istiyor ama öte yandan da gelin dışarıda çalışıp oğluna maddi destek sağlarken tüm ev işlerini de kusursuz yapsın talebinde bulunuyorlar, e be kayınvalide senin oğlun bir evin oğluysa rahat etsin diyorsan evlendiği kız ana baba evladı değil mi? Kızlarda rahat etsin.

Benim kızdığım bu zihniyet işte, o erkek evlat yetiştiriyorsa bizde evlat yetiştiriyoruz, erkek çocuğunun canı cansa kızında can, hayat müşterektir, kadın bilecek madem erkekte bilecek, kadın hasta olduğunda yataktan sürünerek kalkıp kocasına bir tas çorba yapmak zorunda kalmayacak.

Gelecekteki dünürüm siteye üyeyse okusun, kızım çamaşır makinesini programlamayı bile bilmez, çeyizde yok, yemekte bilmiyor, evlat diye bağrına basacaksa buyursun, el kızı diyecekse ötede dursun.
Bendeniz deseniz zaten evlat yetiştirirken kız erkek ayrımına karşı biriyim, yandın yani dünür

ben de sizi tebrik ediyorum. keşke bütün anneler sizin gibi düşünse. kayınvalide kızına her şeyi öğretmiş, ama nişanlım menemen bile yapamaz. soğanı biberi domatesi pişirip üstüne iki yumurta kırmaktan aciz. ben bütün zihniyetimi nişanlıma her fırsatta anlatıyorum. yemek yapmanın sadece kadın işi olmadığını, benim de çalışacağımı, evde oturmayacağımı, bu yüzden yemek ve ev işi konusunu tamamen üstüme yıkmasını asla kabul etmeyeceğimi...

annesinin yıllardır öğretemediği şeyi ben öğretiyorum yavaş yavaş :) annesi ''kadınlar erkeklere hizmet eder'' mantığında, oğullarını da böyle yetiştirmiş, ama sayemde nişanlımın bu konuda vizyonu genişledi biraz.

şimdi diyor ki ''evde oturursan tabi ki sen yapacaksın, ben yorgun geliyor olacağım, ama sen de çalışırsan yardım ederim, yemek beceremesem de salata hazırlama, sofra kurma işlerini yaparım''

onun ailesi gibi bi ailede yetişen birinin bu cümleyi kurması ne kadar inanılmaz anlatamam :) büyük yol kat ettim o konuda.

ama işte kayınvalide konuşuyor da konuşuyor, sanki oğluna eş değil de dadı, hizmetçi alıyor.

geçen nişanlımın abisi ''erkekler daha üstün, evde erkeğin sözü geçer, reis odur'' gibisinden bi takım cahilce sözler söyledi. kayınvalideye laf sokmaktan çekiniyorum ama abisinden çekinmiyorum, ben de direkt dedim ki ''daha yemek yapıp karnını doyurmayı bile beceremeyen, aç kalmamak için bi kadına muhtaç olacak kadar aciz iken nasıl benden daha üstün olabilir ki bir erkek?'' ben o adamın böyle bozulduğunu hatırlamıyorum

Valla inşallah evlenene kadar nişanlınızın tüm fikirlerini değiştirirsiniz, abisi ve annesinin aklına giderse yandınız erkek üstündür diye birşey yok, evde herkesin sözü geçer, birlikte konuşulur ortak karar verilir.
Erkekte her işi bilecek siz ev kadını olsanız dahi, ki ben ev kadınıyım ama eşim sağolsun her işe yardım eder, bu da kadın işidir ben yapmam demez, benden iyi yemek yaptığını da söyleyebilirim, kızım küçükken altını da değiştirdi, gazını da çıkardı, evde işim olduğunda alıp dışarıda da gezdirdi.

Evlilik demek kadın veya erkeğin mutlak boyunduruk altına girmesi demek değildir, evlilikte aslolan aşçıları dahi kıskandıracak kadar yemek yapabilme becerisi değildir, ne kadar iyi temizlik yaptığınızında bir önemi yok, sevgi, saygı, sadakat, birbirine değer verip iyi günde kötü günde el ele olabilmeyi başarmaya evlilik denir, yoksa artık her işin bir çözümü var, yemek dışarıdan söyleniyor, ev işleri için yardımcı tutulabiliyor.

Umarım konu sahibesi de sevgilisine evliliğin gerçek anlamını anlatabilir.

Görev olarak görüyor sanırım, eski erkek arkadaşım da bunun lafını etmeye başlamıştı. Bu ataerkil tavrı soğuma sebebi sayıyorum kendi adıma... Adama diyordum bu bir görev değil hayır görev diyordu

Merak etme evlenince ögrenirsin yemek yapmayi. Hangimiz yemek yapmayi dört dörtlük biliyorduk ki? Ben nisanlaninca ögrenmeye basladim. Esim degil ama annem cok kinardi beni. Simdi annemden güzel yemek yaptigimi söyler babam :)

umarım... hatta burdaki yorumları okutma şansı olsa ne iyi olurdu. nişanlım annesiyle abisinin aklına giderse, ben de bu konularda taviz vermek istemediğim için çok kavga çıkar gibi geliyor bana, umarım öyle olmaz :)

renkli olan kısmı bi yere not edeceğim, yeri geldiğinde söylerim. maalesef çoğu insana önce evliliğin ne demek olduğunu öğretmek gerekiyor...

Maalesef haklısınız bir kısmımız evliliğin temel şartlarını bilmiyor, o yüzden de kadın ve erkek arasındaki duygular çabucak tükeniyor.

Ee kalplerine giden yol,midelerinden geciyor,üzülme zamanla öğrenirsin .beraber yaparsınız.

çok güzel paket açarım hayatım diyeceksin

öküze öküz olmak boynumuzun borcu, geri adım atmak yok.

adam yemek yapacaksın diye diretmeyen bir tip olur tüm feministliği bırakır içimizden geldiğince ona yemek yaparız.

ama gelip kafana kakar gibi yemek de yemek diyen bi oğlan çocuğu ise işiniz yaş.

her zaman derim. bi erkek ve kadın, evlenmeden önce mutlaka yalnız yaşadıkları bi dönem olmalı kendi kendilerine yetebilmeli, sonra istiyorlarsa evlenmeliler.

kocam para kazansın bana baksın, karım anamdan sonra ardımı toplasın yemeğimi yapsın diye evlilik olursa sonra ortada sevgisiz sorumluluklar mutsuz hayatlar dolu oluyor.

Tabiki haklısın çalışmıyorum yemek yapmayı da bilmiyordum yaka yaka öğrendim çoğu zaman dışarıda yerdik bazen eşim yapardı öyle böyle dört seneyi bitirdik hala düzenli yemek yapmam evde canım isterse bahanemde bebislerim

İnsanlar pişirerek yer. Ben okudum yemek yapmayı bilmiyorum demek bir bahane değildir. Bu konuda sizi paikolojik şisdete varacak şekilde eleştiremez ona haklı demiyorum ancak aç kalmak istemiyorsanız bir an önce öğrenin yemek yapmayı. Farklı bir evde sürekli karnınınızı doyuran bir anacığınız olmayacak. Bilmiyorum diyerek de ömür geçmez.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…