Yemek

Gulay0160

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Haziran 2018
45
18
38
32
Eşim yemeklerimi beğenmiyor. Daha doğrusu çok yemek seçiyor tuhaf huyları var mesela tavuk bazen yemez bazen canı ister. Ben adanalıyım o karadenizli yemeklerimiz farklı ama ben çok yağlı tuzlu yapmıyorum kilo almamak adına çok dikkat ettiğim konular. Ama bu durum canımı sıkıyor. Ki yemeklerim beğenilir. Tavuklu pilav yapıyorum bazen yiyor bazende ben bazen severim bazen sevmem diyor kızıyorum tamam birşey demedim diyor ama yemeğe bakıp suratını bir tuhaf yapıyor yemeği kafasına geciresim geliyor. Misafir geldiğinde bile yemeğe suratını tuhaf yapıyor benim yemeğimide yer misin ben yemeyeceğim diyor deliriyorum. Ve sürekli annem çok güzel yemek yapıyor falan diyor ama annesi her yemeğe tereyağ ve kuyruk yağı koyuyor ben zeytinyağı kullanıyorum eşime sorsanız kuyruk yağı sevmez tereyağını her yemekte sevmez ama annesi her yemeğe koyuyor anlamıyor seve seve yiyor. Ben öyle yağlı tüketmek zorunda değilim ama eşimde yemeklere surat bükünce tencereyi kafasına geçirmek istiyorum.

Alışılagelmiş bir damak tadı var herkesin.
İki çeşit yapın, birimi sizin sevdiğiniz gibi birimi onun sevdiği gibi... zamanla orta yol bulursunuz...
Benim eşim Egeli, ben Karadeniz’liyim.
Biz de durum tersi...
ben zeytinyağlının her çeşidini severim, onun tabiri ile otların hepsini kullanırım :)
O da varsa yoksa et yemeği yesin.
Tereyağlı pilav,kuru favorisi :)
Biraz ondan biraz benden yapıyoruz bizde :)

Ben yavas yavas ogrendim esimin agız tadini hemen olmadi tabi herkes alistigi tadi arar diye dusunuyorum simdi begeniyor yemeklerimi bazen 2tabak yiyor bazen kendime ayri yemek yapıyorum benim esimde cok secici yemek konusunda ortayi bulduk mesela her yemekde et istiyor ben de cok et yemek istemiyorum kendime yanna baska biseyler yapiyprum bogrulce satalasi falan gbi sizde ortayi bulursunuz zamanla onsizin el lezzetinize sizde onun istedigi tada ulasacaksiniz elbet uzulmeyin sinirlenmeyin

O yapsın ne nazını çekeceksin ki annesi misin? Öyle tuhaf yapıyorsa hic aldırış etme kalksın gitsin. Ne ayıp şey önüne bir insan yemek koymuş sevmeyebilirsin ama emek harcamış yapmış getirmiş önüne. O ne tür bir şımarıklıktır.

Bİzde birinin sevmediği ya da yemek istemediği yemek varsa o kişi kendi kalkıp yapar.
Mesela ben karides yemem eşim çok sever kalkar kendine yapar
Siz de böyle deneyin derim

Zamanla alışmak zorunda . Siz ne yaparsanız da onu yemek zorunda . Her gün onun isteğine göre yemek yapamazsınız ki . Eğer bunu yemezsen ekmek arası atıştırma vs yiyemezsin deyin . 1 yıldır evliyim hala arada mızırdanır eşim . Ama eskisi gibi değil alıştı . Senin eşin de alışır

Ben cogu zaman cocuklarima nile yiyosan bu var yemiyosan ac yatarsin diyorum artik. Kocam yemiyosa kuru ekmek yesin.. yag bal cikolata sursun yesin.. yemek begenmeyen koca icin kilimi kipirdatmiyorum

Bence yemek yapma dışardan söylesin yesin ozaman yada ac kalsın. Biliyorum bu durum kırıcı üzücü oluyor ama erkekler karşıdaki kırılır mı üzülür mü diye hiç düşünmüyor valla. Dün benim başıma geldi bu tarz bişey. Kv ile altlı üstlü oturuyoruz. Ne yemek yapsa hep bizede getirir. Bazen ıyi oluyor isim varsa veya bütün gün dışarıdaysak gelince yemek oluyor. Ama ben evdeyken yemek getirdiğinde sınır oluyorum ben yapiyorum çünkü. Dün eşim bende ekmek arası köfte istedi hamburger köftesi şeklinde yapiyorum köfteyi yoğuruyordum. Kapı çaldı annesi tencereyle pilav tavuk hatta balık pişirmiş getirdi. Biz 2 kişiyiz bize sanki 5 kışıymışız gibi yemek getiriyor. Eşimde dedi dur yapma yemek anem bisürü şey getirmiş. Tabiki sürat astım.ben burda senin için biseyler yapiyorum bana sorulmadan sürekli yemek getiriliyor falan diye söylendim. Oda balıktan yedi 1 2 tane bıraktı. Sonra benim yaptığından yedi. Bugünde dünkü gelen yemekleri yesin diye yemek yapmadım. Şimdide yemicem diyor yemek yap diyor. Çok sınır bozucu.

Bir beğenip bir beğenmemesi ilginç. Vücudu yağsız birakmamak gerektiğini söylemeye başladı doktorlar bu arada. Yıllarca neredeyse hiç yağ yemeyin diyip bozdular dengemizi. Zeytinyağı çok faydalı ve güzel ama alışmayan insana kötü geliyor maalesef. Bir süre sonra diğer yağlar kötü geliyor. Kuyruk yağını boşverin ama ben size bir tüyo vereyim. Her yemekte olmasa da sulu yemeklerde (mesela türlü, güveç gibi) kocanizin tabağına servisten önce birazcik tereyağı koyun. Sıcak olduğu için eriyecektir, zaten çok pişirilmemeli tereyağı. Tabağı hafifçe karıştırıp verin. O seviyor diye siz ağır yağlı şeyler yemek zorunda değilsiniz. Çorba vs sonradan tereyağı eklemek için ideal.

Çok yağsız tuzsuz yemekte lezzetsiz olur çok yağ tuz tabii ki koymayın ama çok diyet yemeği gibi de yapmayın bende sevmem öyle karbonhidratı azaltmak da yeterli herkesin alıştığı bir damak tadı var ayrıca tereyağı da gayet sağlıklı ve lezzet verir mesela pilav kurufasulye nohut vs çok lezzet veriyor

Kendi kafana göre yemek yap ona da hep omlet yap madem yemiyor.
En kötüsü de başkalarının yanında yemeğine surat yapması. Güzel bir çemkir tencereyi eline al havaya kaldır burnundan solu sonra geri bırak tencereyi ürksün biraz :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…