YEMEKLERİM ÇOK LEZZETSİZ...napıcam ben ya

latilia

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Ağustos 2011
67
32
88
Selam kızlar, benim yemeklerim çok lezzetsiz oluyor, naparsam yapıyım olmuyor, mesela çok lezzetli bir sebzeyi ben yemek yapınca bütün tadı yok oluyor :) trajikomik resmen. ellerim sihirli gibi ama tersine...

yemeğe lezzet veren tat var.

buna umami tat deniyor.

umami doğal olarak domateste var. yemeklerinize güzel domates ya da kendi yaptığınız salçadan koyun. çok fark ettiriyor.

güzel zeytin yağı kullanın. yemek piştikten sonra salataya ekler gibi yemeğe ekleyin ve karıştırın.

bir de düdüklü tencerede pişen sebze daha lezzetli oluyor. sanırım baya içine işliyor.

diğer bulyon türevi şeyler çok sağlıksız, içerisinde msg var sakın kullanmayın onları.

Tereyağ salça tuz baharat oranını doğru yapamıyor olabilirsiniz.

Bir de hamileyken ağzınızın tadı bozulmuş olabilir. Her zaman mı böyleydi yoksa yeni mi oldu? Sadece size mi böyle geliyor yoksa başkaları da mi lezzetsiz buluyor?

Çok saol cevabın için ama ben başka bir şey olduğuna inanıyorum, bu durum beni mutfaktan çılgınca soğuttu gerçekten. Besmele de çekiyorum yaa :)

Bazı insanlar ne yaparlarsa yapsınlar ellerinin lezzeti olmuyor galiba ki her yemeği lezzetsiz oluyor tatsız tutsuz
Akrabalarımdan anladım mesela bunu....

Çok saol cevabın için ama ben başka bir şey olduğuna inanıyorum, bu durum beni mutfaktan çılgınca soğuttu gerçekten. Besmele de çekiyorum yaa :)

ne olabilir ki başka:) acaba aldığınız sebzeler bayat mı oluyor iyi ve tazesini almazsanız ne olsa çirkin olur.

bir de yemeğe bir diş sarmısak, soğan çok lezzet veriyor ben çok seviyorum.

ne olabilir ki başka:) acaba aldığınız sebzeler bayat mı oluyor iyi ve tazesini almazsanız ne olsa çirkin olur.

bir de yemeğe bir diş sarmısak, soğan çok lezzet veriyor ben çok seviyorum.

Diyorum ya, çok lezzetli bi sebze diyelim ki domates ben onu yemeğe katınca tadı madı kalmıyor , abarttığımı zannedenler olabilir ama inanın değil. Artık gülüyorum yani. acaba mutfağımı sevmediğim için mi böyle, çünkü yemek yapmayı canım istediğinde de aynı sonuç .

Bazı insanlar ne yaparlarsa yapsınlar ellerinin lezzeti olmuyor galiba ki her yemeği lezzetsiz oluyor tatsız tutsuz
bak mesela tuz olayında ne kadar tuz atarsam atayım kıvamı bulmaz sonra kızıp fazlalaştırınca da iyice tuzlu olur :)

bak mesela tuz olayında ne kadar tuz atarsam atayım kıvamı bulmaz sonra kızıp fazlalaştırınca da iyice tuzlu olur :)

Sızma zeytinyağı, soğan, sarımsak ve salcayla kavrulan bir yemegin lezzetsiz olma ihtimali yok bence. Hatta ben biber ve domates salçasini tat'in hazır karisiklarindam alıyorum kendi de lezzetli yemeklere de güzel tad veriyor bir deneyebilirsiniz.

Benim annem güzel yemek yapamaz açıkçası. Ama zeytinyağı, soğan, sarımsak, salça kullandığı zaman yemekleri güzel oluyor.

şuan ev salçası kullanıyorum ama , bitince tat alacaktım gıda mühendisi biri en sağlıklı hazır salçanın tat olduğunu söylemişti

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…