Yemekli misafir kaçta gelir?

• Konu Sahibi Konu Sahibi dogaa
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

dogaa

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
4 Nisan 2009
757
17
118
İstanbul
Şimdi bu da dert mi diyeceksiniz ama bana dert oldu artık.
Ne zaman akşam yemeğine misafirim olsa hep geç geliyorlar, ya da bana göre geç bilmiyorum...
Biz akşam yemeklerimizi 7 de yeriz, bu akşam yemeğe arkadaşlarımız geliyor, 9 da geleceklermiş.
Onlar çocuksuzlar tabi, işten gelip giyinip hazırlanıp gelecekler muhtemelen, daha önce de böyle saatlerde geldiler yemeğe.
Ama benim için sorun oluyor, kızımın tam yeme ve uyuma saati, ben o saatte misafir mi ağırlayayım çocuğu mu doyurup altını, üstünü değiştirip uyutayım... ki benim kızım en iyi ihtimalle uykuya yarım saatte dalan bir çocuk... tam sofraya oturuluyor çocuğun uykusu geliyor ağlıyor, ne yemek yiyebiliyorum ne ikramlarımı tam yapabiliyorum, millet sofrada ben çocukla uğraşıyorum, daha erken de uyumaz, uyuma saati 9-10 arası...
Şimdi geldiklerinde, bidaha bu kadar geç gelmeyin desem ayıp olur mu?
Ya da bundan sonra bana yemeğe geleceğini söyleyen, ya da yemeğe davet ettiğim insanlara peşinen, bizim ufaklığın uyku saatinden önce gelin ki rahat rahat yemeğimizi yiyelim desem?

i$ çikî$ saati oyle denk geliyorsa bi$ey yapamazlar
samimiyseniz kadini arayip daha erken gelin diyebilirsin uygun bi dille
21 aksam yemegi içinn geç bi saat ellerinde yse gelme saati erken gelsinler

bizde yemeğe gelecek misafir akşam ezanından sonra gelir...

eğer yemeğe geliyorlarsa 9 geç bir saat..7 hadi bilemedin 8 en uygunudur..artık 9 dan sonrası yemeğe değil çaya gelmek olur :)

i$ çikî$ saati oyle denk geliyorsa bi$ey yapamazlar
samimiyseniz kadini arayip daha erken gelin diyebilirsin uygun bi dille
21 aksam yemegi içinn geç bi saat ellerinde yse gelme saati erken gelsinler

ikisi de işten 6 gibi çıkıyorlar, iş çıkışı direk gelseler en geç 7 de bizde olurlar, ama eve uğruyorlar, oyalanıyorlar, süslenip püslenip geliyorlar.

sadece onlar da değil, bana gelenlerin çoğu 8:30 dan sonra geliyor nedense, hafta sonu bile olsa.

bence 9 çok geç bi saat yani 7 gibi en uygun zaman dilimi..
bence gelecek arkadaşınızla samimiyetinize göre çocuğunuzun durumunu anlatıp daha erken gelmesini isteyebilirsiniz kırmadan, bunda bi sakınca yok bence 7de işten çıksalar 8 de yemeğe oturursunuz

Hafta içi işten 7-8 gibi çıkıyorlarsa geç gelmeleri normal o zaman hafta sonu evde oldukları bir gün gelsinler akşam 7 gibi mesela neden illa çalıştıkları gün geliyor bu arkadaşlar yemeğe?

Genelde bize yemekli misafir 7-8 arasında gelir, olmazsa bir daha davet ettiğinizde 8'de bekliyoruz deseniz mesela, onlar da bunu söyledikten sonra daha geç gelmezler sanırım.

benim kızımda 9da uyur ben herkese söylüyorum erken gelin die.bunda ayıp olacak bir durum yok.kimsede kırılmadı şimdiye kadar.

beni dinlemezlerse, geç gelirlerse,kızımı sevmek isterler biraz daha geç yatır derlerse de dinlemem ben o saatte bütün işimi gücümü bırakıp kızımla ilgilenirim.uyuturum.önceliğim kızım.

6 da çıkıyolarsa ne gerek var o kadar saat beklemeye, ben çok ayıpladım şu an onları 7 de gelememeleri diye bişey yokk

bu arada 19.00-19.30 yemek için uygun saattir bundan sonrası çay faslına geçer.

sadece hafta içi değil, hafta sonu da geç geliyorlar, yemeği hazırlayıp çocuğu alıp odaya kapanıyorum... onlar yemeklerini yiyip masayı topluyor bazen, abuk bir durum oluyor yani :44:

bi de biz eşimle yemeğe davetliysek en geç 7 buçuk 8 gibi gideriz... biz mi erkenciyiz anlamadım

Son düzenleme:
9 da yemek yeniyorsa çayi fasli ne zaman oluyor
vee ne zzaman gidiyolar
yemegi yiyip kaçiyolarmi ertesi gun i$ var diye :))

onlar ayıp ediyor aslında..zamanları olduğu halde düşüncesizce davranıp geç geliyorlar..

bu durumda sen de tepkini koyacaksn..9 un geç bir saat olduğunu sana uymadığını söyleyeceksin.misafirse misafirliğini bilecek o zaman.

akşam 9 da yemek mi olurmuş ya?

arayın direk gelin geç oluyor doyamıyoruz muhabbete geç geliyosunuz deyin... 9a kadar açlıktan mide bulanır artık

9 da yemek yeniyorsa çayi fasli ne zaman oluyor
vee ne zzaman gidiyolar
yemegi yiyip kaçiyolarmi ertesi gun i$ var diye :))

Bir de işin bu boyutu var işte, Cuma ya da Cumartesi gelip ertesi gün iş yok diye 1 buçuk 2 ye kadar oturuyorlar, tabi ertesi gün istedikleri saate kadar uyuyordur onlar ama bizim ufaklık bizi en geç 7 de uyandırıyor, üstelik ben 2 de yatağa girip 7 ye kadar en iyi ihtimalle 3-4 kez uyanıyorum

Normalde lafımı hiç esirgemem ama evime gelen misafire yanlış bişey söylemekten çok korkarım... babamdan kalma bir alışkanlık sanırım o çok önem verirdi misafirlere, yemez yedirir, rahat etsinler diye elinden gelenin fazlasını yapardı, ben de şimdi bişey diyemiyorum yanlış anlaşılırım, istemiyor gibi olurum diye.

bende 7 de kalkiuyorum çocuklar saolsun:)
11 den sonra ba$larim esnemeye , hayatta duramam 2 ye kadar uyumadan
iyi dayaniyorsun valla

Valla bizde 8 buçuktan sonra gelene çay, çaydan sonra meyve ikram edilir.
Sizin yine iyi belki bilmiyolardır benim amcamlar haftaiçi 10da kapıya dayanıyolar. Ki 10 yaşında kardeşim var sabah okula gidiyor biliyolar da 1 demeden de gitmiyolar. Babam üstüne söylüyor bi'de haftaiçi gelecekseniz erken gelin kız uyumuyor diye yine yok ertesi gün herkes uykulu işe, okula gidiyo

İşin komik yanı kapıya dayanıp "anaa yattınız mı" diyolar

Bence uygun bi'dille çocukla ben de sizinle ilgilenemiyorum erken gelirseniz çok iyi olur rahatça sohbet ederiz vs deyin. Bunda yanlış anlaşılcak bi'şey yok ya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…