Yemekli misafir kaçta gelir?

• Konu Sahibi Konu Sahibi dogaa
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
benim koydeki amca eve yakla$an birilerini gordumu i$igi kapatir ses sedada çikarmazmi$ :)
gelende geri gider boylece :)
ama onlarda 8 de yataga giriyolar :))

Ben misafirliğe gittiğim evin şartlarını düşünmek bi yana, kendi sağlığımı ve elbette bünyemde löp löp yağ olma ihtimalini düşündüğümden akşam 9'a bırakmazdım yemeği.

Kadın 6'da çıkıyormuş işten, baloya mı geliyor ki 9'u buluyor hazırlanıp gelmesi? İlginçmiş arkadaşınız.

Yemekli misafirlerin akşam en geç 7'de geleni makbuldür nazarımda.

İnatla her akşam yemeği davetime 9'da gelecek arkadaş, zaten evimde yemek ikram edebileceğim samimiyette olduğundan, tarafımca uyarıya maruz kalacaktır.

-Bacım en geç 7'de bizde ol, öptm by.

bende 7 de kalkiuyorum çocuklar saolsun:)
11 den sonra ba$larim esnemeye , hayatta duramam 2 ye kadar uyumadan
iyi dayaniyorsun valla

anlık dayanıyorum ama ertesi günüm zehir oluyor, bütün gün uykusuz sersem gibi oluyorum, evden de çıkamıyorum, hafta sonumuzun bir günü yanıyor yani...

Bu akşam söylesem mesela, keşke daha erken gelseydiniz, ben de sizinle yemek yerdim falan desem

benim koydeki amca eve yakla$an birilerini gordumu i$igi kapatir ses sedada çikarmazmi$ :)
gelende geri gider boylece :)
ama onlarda 8 de yataga giriyolar :))

Valla kapıyı yumruklar uyandırırlar babamı pijamayla görseler başkası olsa ayy girmeyelim der, ilişkileri de çok kuvvetli değil ama "anaa yattınız" mı deyip artık babamın gözünden uyku akmaya başlayınca kalkıyolar

Haftaiçi 9 da misafir saçma oluyor yani hangi ara yemek yiyip çayla sohbet edeceksin

Gelin hanımla 1 yıldır tanışıyoruz, Damat bizim 12 senelik arkadaşımız. sanırım o yüzden de çekiniyorum biraz...
Eşim de bunlar ne biçim yeni evli, insan hafta sonunu iyi değerlendirmek içine erkenden evine gitmek ister diyor :)

Bu akşam söylesem mesela, keşke daha erken gelseydiniz, ben de sizinle yemek yerdim falan desem

Evinize gelen arkadaşlarınız sonuçta çocuğunuzu da biliyorlar. Şahsen biri bana samimi bi'şekilde yüz ekşitmeden " ya canım daha erken gelseniz keşke 7-8 gibi bizim huysuz ufaklık yemek yedirmiyor yoksa bana görüyorsun, rahatça yemeğimizi yeriz böyle size de ayıp oluyor" falan dese direk haklısın der anlarım yani.

Bizde de aynı durum olduğu için anlayabiliyorum bizim ufak kardeş 10 yaşında ama sabahın köründe kalkmasına rağmen gece çok zor yatırıyoruz misafir gelince işine geliyor ama gündüz de resmen ağlaya ağlaya gidiyo okula uykum var diye

Madem her seferinde bu durum yaşanıyor , ilk değil bu ; rahatlıkla '' ya her geldiğinizde sizinle masada bile oturamıyorum kızımın uyku saatinden dolayı , erken gelin de bari rahat rahat sohbet edebilelim '' demelisiniz.

Geldikleri saat zaten yemek için geç , üstelik işten erken çıktıları halde . Yani bu teklifi gönül rahatlığı ile yapabilirsiniz.

bu durum misafirlerinizin cocuklu olup olamamasıyla alakası yok
misafirlerinizin görgüsüzlüğüyle alakalı sadece

aksam 9 da yemek yenmez
evinize bu kadar sık yemeğe cağırdığınız birine kaçta gelmesini söylemeye de cekinmemelisiniz bence

Benimki ağlayıp bi de meme meme diye göğsüme yapışıyor, oturmamam mümkün değil yani yanlarında, bunu görüyorlar zaten, ama demek ki direk söylemek lazım bazı şeyleri...

Ben çağırmıyorum ki zaten...
Eşimi arayıp söylemiş dün, cuma akşamı yemeğe gelicez diye, 9 gibi sizde oluruz demiş, eşim de bişey dememiş, ben de dünden beri arasam mı diye kıvrandım ama arayıp erken gelin diyemedim...

o zaman iş değişir
peki siz calısıyormusunuz

Yemekli misafirlerimiz kisin 18.30 da yazinda 19.30 da gelirler yazin gunduzler uzun oldugu icin 19.30 bulur bazen de 20 yi en fazla ama cidden geldikleri saat cok gec o saatten sonra gelene sadece cay vereceksin anlarlar o zaman.

Doğum iznimden sonra ayrıldım çalışmıyorum şu an, ama kızım sayesinde ağır işçiyim

o zaman hafif birseyler yapın yemek değilde atıstırmalık tabaklara koyun verin
saat 9 da yemeğe misafirliğe gidilmez kış günü
orası sizin eviniz baskasının hüküm sürmesine izin vermeyin
siz önden yemeğinizi yiyin

bu misafirler her hafta mi geliyor yoksa ayda yilda bir mi ?
eger surekli degilse bir gunu hosgormenizi oneririm,
sonucta cocugunuz oldugunu biliyorlar,
eksik ikram olsada kusurunuza bakmazlar diye dusunuyorum...

Onlar "size yemeğe geleceğiz" diyecek samimiyeti buluyorsa...
lütfen siz de "yemeğe gelecekseniz erken gelin" diyecek samimiyeti bulun.

Bence normalde bu söylem emrivakiye girer.
Ama çok samimiyiz,aramızda davet yok diyorsanız,o zaman gelmeyin şu zaman gelin deme lüksünüz de olmalı.
Eşinle ağızbirliği yapıp bu sistemi uygulayın,rahat edersiniz.
Eğer ısrarcı olurlarsa o zaman çaya buyrun,rahat rahat otururuz dersiniz.

Sizin küçük çocuğunuz var,onların olmadığı için ev düzeninizi düşünemeyebilirler.
Açıkça söylemezseniz sıkıntıya girdikçe arkadaşlarınızdan soğursunuz.

bugün yedik önden eşim de ben de, sofraya sadece onlara tabak koyup bekleyemediğimizi, zeynoşun uyuma saati olduğunu söyleyeceğim, şimdiden uykusu geldi çünkü...

ben çalıştığım ve arkadaşlarımızın hepside aynı şekilde çalıştığı için hafta içi yemek davetlerimiz olmuyo

yani ben erken geliyorum ama millet 9 dan önce gelemiyo dediğin gibi

o yüsden napıoruzzzz yemeklerimizi evde yioruz çaylarımızı misafirlikte içioruz

çok mu fenayım

8 gibi yemekli misafirklikler için uygun zaman sanırım
ama hafta içi bence yemekli misafirler için uygun değil insanların işi gücü oluyor
9 geç bir zaman olmuş.hafta sonu daha rahat bir günde olsa ve bu kadar sık olmasa gözünüze batmazdı.misafiri yemekli ağırlamak zor iş olsa gerek.
o saatte sadece çaydır kektir o şeyler yapılsa hem sabahtan hazırlanır hem de ev sahibini fazla yormaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…