benim koydeki amca eve yakla$an birilerini gordumu i$igi kapatir ses sedada çikarmazmi$ :)Valla bizde 8 buçuktan sonra gelene çay, çaydan sonra meyve ikram edilir.
Sizin yine iyi belki bilmiyolardır benim amcamlar haftaiçi 10da kapıya dayanıyolar. Ki 10 yaşında kardeşim var sabah okula gidiyor biliyolar da 1 demeden de gitmiyolar. Babam üstüne söylüyor bi'de haftaiçi gelecekseniz erken gelin kız uyumuyor diye yine yok ertesi gün herkes uykulu işe, okula gidiyo
İşin komik yanı kapıya dayanıp "anaa yattınız mı" diyolar
Bence uygun bi'dille çocukla ben de sizinle ilgilenemiyorum erken gelirseniz çok iyi olur rahatça sohbet ederiz vs deyin. Bunda yanlış anlaşılcak bi'şey yok ya
bende 7 de kalkiuyorum çocuklar saolsun:)
11 den sonra ba$larim esnemeye , hayatta duramam 2 ye kadar uyumadan
iyi dayaniyorsun valla
Valla bizde 8 buçuktan sonra gelene çay, çaydan sonra meyve ikram edilir.
Sizin yine iyi belki bilmiyolardır benim amcamlar haftaiçi 10da kapıya dayanıyolar. Ki 10 yaşında kardeşim var sabah okula gidiyor biliyolar da 1 demeden de gitmiyolar. Babam üstüne söylüyor bi'de haftaiçi gelecekseniz erken gelin kız uyumuyor diye yine yok ertesi gün herkes uykulu işe, okula gidiyo
İşin komik yanı kapıya dayanıp "anaa yattınız mı" diyolar
Bence uygun bi'dille çocukla ben de sizinle ilgilenemiyorum erken gelirseniz çok iyi olur rahatça sohbet ederiz vs deyin. Bunda yanlış anlaşılcak bi'şey yok ya
benim koydeki amca eve yakla$an birilerini gordumu i$igi kapatir ses sedada çikarmazmi$ :)
gelende geri gider boylece :)
ama onlarda 8 de yataga giriyolar :))
Ben misafirliğe gittiğim evin şartlarını düşünmek bi yana, kendi sağlığımı ve elbette bünyemde löp löp yağ olma ihtimalini düşündüğümden akşam 9'a bırakmazdım yemeği.
Kadın 6'da çıkıyormuş işten, baloya mı geliyor ki 9'u buluyor hazırlanıp gelmesi? İlginçmiş arkadaşınız.
Yemekli misafirlerin akşam en geç 7'de geleni makbuldür nazarımda.
İnatla her akşam yemeği davetime 9'da gelecek arkadaş, zaten evimde yemek ikram edebileceğim samimiyette olduğundan, tarafımca uyarıya maruz kalacaktır.
-Bacım en geç 7'de bizde ol, öptm by.
Bu akşam söylesem mesela, keşke daha erken gelseydiniz, ben de sizinle yemek yerdim falan desem
Evinize gelen arkadaşlarınız sonuçta çocuğunuzu da biliyorlar. Şahsen biri bana samimi bi'şekilde yüz ekşitmeden " ya canım daha erken gelseniz keşke 7-8 gibi bizim huysuz ufaklık yemek yedirmiyor yoksa bana görüyorsun, rahatça yemeğimizi yeriz böyle size de ayıp oluyor" falan dese direk haklısın der anlarım yani.
Bizde de aynı durum olduğu için anlayabiliyorum bizim ufak kardeş 10 yaşında ama sabahın köründe kalkmasına rağmen gece çok zor yatırıyoruz misafir gelince işine geliyor ama gündüz de resmen ağlaya ağlaya gidiyo okula uykum var diye
bu durum misafirlerinizin cocuklu olup olamamasıyla alakası yok
misafirlerinizin görgüsüzlüğüyle alakalı sadece
aksam 9 da yemek yenmez
evinize bu kadar sık yemeğe cağırdığınız birine kaçta gelmesini söylemeye de cekinmemelisiniz bence
Ben çağırmıyorum ki zaten...
Eşimi arayıp söylemiş dün, cuma akşamı yemeğe gelicez diye, 9 gibi sizde oluruz demiş, eşim de bişey dememiş, ben de dünden beri arasam mı diye kıvrandım ama arayıp erken gelin diyemedim...
o zaman iş değişir
peki siz calısıyormusunuz
Doğum iznimden sonra ayrıldım çalışmıyorum şu an, ama kızım sayesinde ağır işçiyim
Ben çağırmıyorum ki zaten...
Eşimi arayıp söylemiş dün, cuma akşamı yemeğe gelicez diye, 9 gibi sizde oluruz demiş, eşim de bişey dememiş, ben de dünden beri arasam mı diye kıvrandım ama arayıp erken gelin diyemedim...
o zaman hafif birseyler yapın yemek değilde atıstırmalık tabaklara koyun verin
saat 9 da yemeğe misafirliğe gidilmez kış günü
orası sizin eviniz baskasının hüküm sürmesine izin vermeyin
siz önden yemeğinizi yiyin
bu misafirler her hafta mi geliyor yoksa ayda yilda bir mi ?
eger surekli degilse bir gunu hosgormenizi oneririm,
sonucta cocugunuz oldugunu biliyorlar,
eksik ikram olsada kusurunuza bakmazlar diye dusunuyorum...[/QUOTE
15 günde 1 falan geliyorlar, biz çocukla çıkmayı pek tercih etmediğimiz için genelde bize geliyor arkadaşlarımız.
Onlar "size yemeğe geleceğiz" diyecek samimiyeti buluyorsa...
lütfen siz de "yemeğe gelecekseniz erken gelin" diyecek samimiyeti bulun.
Bence normalde bu söylem emrivakiye girer.
Ama çok samimiyiz,aramızda davet yok diyorsanız,o zaman gelmeyin şu zaman gelin deme lüksünüz de olmalı.
Eşinle ağızbirliği yapıp bu sistemi uygulayın,rahat edersiniz.
Eğer ısrarcı olurlarsa o zaman çaya buyrun,rahat rahat otururuz dersiniz.
Sizin küçük çocuğunuz var,onların olmadığı için ev düzeninizi düşünemeyebilirler.
Açıkça söylemezseniz sıkıntıya girdikçe arkadaşlarınızdan soğursunuz.
bugün söyleyeceğim artık, çünkü şimdiden zor durumda kaldım, kızımın uykusu geldi ben patates kızartıyorum
bugün yedik önden eşim de ben de, sofraya sadece onlara tabak koyup bekleyemediğimizi, zeynoşun uyuma saati olduğunu söyleyeceğim, şimdiden uykusu geldi çünkü...
bu misafirler her hafta mi geliyor yoksa ayda yilda bir mi ?
eger surekli degilse bir gunu hosgormenizi oneririm,
sonucta cocugunuz oldugunu biliyorlar,
eksik ikram olsada kusurunuza bakmazlar diye dusunuyorum...[/QUOTE
15 günde 1 falan geliyorlar, biz çocukla çıkmayı pek tercih etmediğimiz için genelde bize geliyor arkadaşlarımız.
bugün söyleyeceğim artık, çünkü şimdiden zor durumda kaldım, kızımın uykusu geldi ben patates kızartıyorum
sürekli geliyorlarsa yani 15 gunde 1 surekli sayilir ve siz o kadar sk gitmiyorsaniz ve her geldiklerinde yemege geliyorlarsa sen haklisin o zaman :44:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?