Yemeksiz sünnet düğünü olur mu?

Kek pogaca ile olcak ismi bu.pilav ayran yap dagit birde bizde keskek olur.
Eglence cok sacma geliyor bana.cocuk sunnet oluyor ama koskoca insanlar egleniyor.ben oglumda nasipse sunnet olunca cocuklara eglence duzenliyecegim palyonco balon vs olacak.pilav keskek ayran birde dagitirim yeter.maksat cocuklar eglensin.

Aynı anda hem pilav hem keşkek uyumsuz bir menü olmaz mı? Tavuklu pilavda tavuk eti ve pirinç var. Keşkekte buğday, nohut ve et var. İki yemek de tahıl ve et karışımı. Birini mevlütte birini eğlencede verecekseniz olur tabii. Gerçi sizin sünnete daha var muhtemelen.

Büyük söylemeyim ama ben oglum olursa ilerde kesinlikle sadece aile arası bir Mevlüt pilav tavuk düşünürüm.Düğün yapmak bana çok saçma geliyor ,hele pipitosu kesildigi icin padişah gibi giyindirilen ,atla gezdirilip,tahta oturtulan bazi çocuklara o yük ağır geliyor önundekini en değerli şeyi olarak görüyor büyüyünce. .

Su millet de altın toplicaz diyemiyor da ee yaşlılar istiyor un arkasına sığınıyor. 400 kişiden altın toplucaksiniz yok öyle kolaya kaçmak yemeksiz olursa çok ayıp olur tabi ki. Cük kesiliyor diye düğün isteyen aile 10 ar binliradan 20 bin yardım çıksın madem size. Hicbir sünnet düğününe gitmem o saçmalığı yapanla da resmiyeti koyarim.
Off ne alakası var ya. Bende eşim de sünnet düğünü olayını saçma bulan insanlarız zaten. Kaldı ki o altın kısmını hesap edecek olursak, harcadığımız parayla kıyaslarsak bi karımız olmayacak zaten. Çok ince hesaplar bunlar. ALLAHA şükür eşimde bende işin o kısmında değiliz. Yoksa bi sürü telaş, hengame, stres ne gerek var? Biz yaşlıyız düğününü göremeyiz diyen babalar için kalktık bu işe. Bilip bilmeden insanların günahını almayın rica ediyorum.

Sünnet kınası diye bir şey var.. Annem zamanında erkek kardeşime yaptı sadece çok yakınları çağırdı amcaları,dayıları evde kına yakıldı ser ve parmağına kardeşim o kadar.. Herkese de çerez dağıtıldı isteyen oynadı isteyen oturdu.
Evde sizi ziyarete gelenlere iki kap yemek yaparsınız. Kınada da çerez dağıtırsınız olsu bitti.. Herkese düğün değil de kına dersiniz 400 kişi çağırmak çok fazla ya

Ilk yorumumda yemeksiz olmaz demistim ama simdi dusundum, bir suru dugune gidiyoruz salonda, cok azi yemekli oluyor. Kuru pasta, icecek vs hallediyor millet olayi.
Sizin pogaca kek dediginiz salonun aperatif tabagi sanirim. O sekilde dugune de gittim ben.
Sizinki dugun bile degil, sunnet. Yemeksiz de olur herhalde.

Back
X