Yemeksiz sünnet düğünü olur mu?

Valla olur aile büyükleri olmaz diyorsa bi el atsınlar,bi zahmet.Ya 20 bin lira arkadas birileri eglenecek diye bu borca girilirmi? Yıllarca sıkıntı sank gelen 400 kişi 20 bin takarım yok.Bi erkek kardeşi olsa hadi birine yaptık birine olmazsa olmaz.Ayyyyyy benimde oglum var sıkıştırıyorlar. Hadi diye sanki benim oglanın pipisiniki fazlalık onlara agrlık yaptı.

Kek pogaca ile olcak ismi bu.pilav ayran yap dagit birde bizde keskek olur.
Eglence cok sacma geliyor bana.cocuk sunnet oluyor ama koskoca insanlar egleniyor.ben oglumda nasipse sunnet olunca cocuklara eglence duzenliyecegim palyonco balon vs olacak.pilav keskek ayran birde dagitirim yeter.maksat cocuklar eglensin.

bizim buralarda corbasindan et yemegine kuru fasulyesi tursu yada tetür tavuklu pilav yada kavurmali pilav helva serbet vs vs egede boyle..

Yemekli de olur yemeksiz de durumunuza göre değişir.
Şahsen benim oğlum olsa sünnet yapmam bile.

Yo bence hiç polemiğe girmeyin aileyle, direk "biz eşimle konuştuk ve bütçemizin buna yetmeyeceğine karar verdik eğer torununuza eğlence istiyorsanız siz de destek çıkabilirsiniz" diyin kapatın konuyu

Parasini versnler o zaman.millet eglenecek diye 20binlik masraf mi olur?cok gereksiz

400 kişi. Burada pilav et yapsak o kadsr

Bencede gereksiz. Ama dediğim gibi büyükler dedeler babaanne anneanne çok ısrar edince bişey diyemiyoruz. Yaşlılar. 400 kişi gelecek. Ve bu 400 kişi yakın akraba. Çok kalabalık bir aileyiz. Yemekli 20 bin liraya denk geliyor. Yemeksiz de ayıp olur gibime geliyor
madem cok ıstıyorlar yardımda bulunsular

Aile büyükleri için yapılan ve içinize sinmeyen bu tarz törenler sonradan borç öderken çok büyük bir pişmanlık veriyor.
Keşke karşı çıksaydık dedik biz eşimle. Düğünümüz için konuşuyorum. İkimizin de istemediği bişeydi bir yıl kredi ödedik bunun için..
Umarım sizin güzel anılarınız olur.
Bence yemek vermek şart değil ayıp da değil törenin yapıldığı işletmede hazırlanan ikramlar yeterli bence ama tecrübem yok Sadece fikir..

Merhaba kızlar. Oğlum için yemeksiz sünnet düğünü yapsak ayıp olur mu sizce? Ortada poğaça, kek falan olacak. İçecek bir de. Düşüncelerinizi yazarsanız çok sevinirim.
Düğünlere karşıyım gereksiz bir masraf, üstelik birde düğün istenilen ailelerin üzerinde gereksiz bir baskı oluşmasına sebep oluyor bu ayıp olur düşüncesi, sünnet yapacağım aman yemekli olsun misafirlere ayıp olur, cenaze olur aman pide ayran verin okuyanlara ayıp olur, kimse insanların ne bütçesini, ne de acısını vb düşünmüyor, hep bir ayıp olur baskısı var.
Madem aile büyükleri çok istiyor diye yapıyorsunuz kek poğaçayla da düğün olur pekala, kendinizi yoktan yere 20 bin liralık bir maddi sıkıntının içine sokmayın, yemekli de olsa zaten gelenlerin hepsini memnun etmek mümkün olmayacak, kimi yemek soğuk geldi diyecek, kimi yemeği az bulacak, maksat aile büyüklerinin gönlünü hoş tutup kırmamaksa bir içecek bir kurabiye yeter.

Çok gereksiz bir masraf
dedeleri ikna edin aranızda Mevlüt okuyun tavuklu pilav ayran tamam
400 kişi aşırı aşırı fazla davetli listesinde de kesinti yapmalısınız
geçen ben bir sünnet dugunu gördüm oglanı Şehzade gibi giydirmusler annesi de Hürrem gibi olmuş iyi güldüm
insanlar şaşırmış vaziyette
Allah akil fikir versin

olur olur yemeksiz yapanda var ne var bunda,kendi bütçeni düşün unutulup gidiyor heleki sünnet hiç önemsenmiyor bi yakınım 25 milyar para harcadı 10 bin takı topladı üstüne üstlük davetine doğru düzgün icabet eden olmadı ,okadar özendi ama önemsenmedi, sünnet kınası bile yaptı ama pişman

Merhaba kızlar. Oğlum için yemeksiz sünnet düğünü yapsak ayıp olur mu sizce? Ortada poğaça, kek falan olacak. İçecek bir de. Düşüncelerinizi yazarsanız çok sevinirim.

Düğün yapmaktansa pilav ayran dağıtmak daha mantıklı duruyor.

Su millet de altın toplicaz diyemiyor da ee yaşlılar istiyor un arkasına sığınıyor. 400 kişiden altın toplucaksiniz yok öyle kolaya kaçmak yemeksiz olursa çok ayıp olur tabi ki. Cük kesiliyor diye düğün isteyen aile 10 ar binliradan 20 bin yardım çıksın madem size. Hicbir sünnet düğününe gitmem o saçmalığı yapanla da resmiyeti koyarim.

Valla birisinin çükü kesildi diye düğün yapılmasına karşıyım ama daveti veren sizsiniz tercihiniz bencede mantıklı yemek yiyen evinde yesin :)
Çok haklısıniz size kesinlikle katiliyorum.Birde hayırlı olsun derler niye pipi kesildi diye mi .Ben hep geçmiş olsun derim.Ama malesef ülkemizde erkekcilik onde olduğu için kızlar regl olunca saklanır ayiplanir.Erkek şeyine düğün yapılır.Konu sahibine bişey demiyorum kişisel tercih.

Bende sünnet düğününe karşıyım. Sünnete " erkekliğe ilk adım " diye anlam yuklenmeside çok sığ , cehalet kokuyor.

Eğer çok isteniyorsa, bir operasyon öncesi , çocuk korkmasın , motive olsun diye onu rahatlatmak amacıyla arkadaşları davet edilir. Palyaço v.s işte.
Bunu abartan, şan , şöhret derdi olan anne babalar kendilerine yapıyor aslında düğünü.

Yemeksiz düğün olur. Kokteyl şeklinde bile yapıldığını duydum, çokta memnun ayrılmışlar. (Ben katılmıyorum bu tür düğünlere.)
Eğlenceli bir düğünse yemek çokta görülmez.

Bu arada koca adamların sünnet fotolarını misafire gösteren ailelerden şikayetçiyim.

Geçen sene bende oglumu sünnet yaptırdım.ama öyle dugun mugun yapmadım.
Kafamda kadınlar arasında kıcuk bir Mevlut vardı.pide ve ayran olarak düşünmüştüm.
Sonra dedim ki amannnn onla kim ugrasacak:D:D
Yapmadim.ama siz kadinlar arasinda bir mevlut yapabulirsınız pide ayran yada tavuk pilav güzel olur.
Kekle pohcayla olmaz.
Bide sadece sadece yemekle bitmiyor.
Yok susu pusu şekeri kıyafeti derken gereksız masraf oluyor.
ne yaparsanız yapın ama Aşirayi kaçmayın

Dugun yapmaniz sart mi? Onun yerine yemekli bi mevlut yapsaniz belkide daha makbul gecer. Buyukler fikri veriyorlar bari ellerini de ceplerine ativersinler bir zahmet

Back
X