Yemeksiz sünnet düğünü olur mu?

Yaa valla bırak anayı babayı sızın cocugunuz sızın hayatınız patasıda sızden cıkacak bence hıc yapma benım annemlerde evlenırken dugun ıstedıler herkezı susturdum gıttım nıkah yaptım sadece sonra dugune verecegım parayıda balayında catır catır yedımMılletı eglendırecegıme kendım eglendım

Ben sünnet düğünü değilde mevlud yaptım. Sünnet şekeri yaptırdık. Ikram olarak da tavuklu pilav, yaprak sarma,tatlı ve ayran verdik. Sizde böyle düşüne bilirsiniz. Kimisi pide yaptırıyor. Ayran ve tatlı ile veriyorlar

Düğün salonunun poğacası, aperatifleri. Biz yapmıcaz

Bence de kek poğaça olmaz. Tavuklu pilav, ayran, tatlı veya pide, ayran, tatlı olabilir. 20,000 TL de çokmuş. Ya daha uygun bir yer bulun veya aile büyüklerine söyleyin, düğün olsun diye ısrar ediyorlarsa sünnet hediyesi olarak masrafların yarısını onlar karşılasın. Veya illa siz ödeyeceksiniz masrafların bir kısmını gelen hediyelerle karşılayabilirsiniz.

Ben iki sene once oglumu sünnet ettirdim.Mevlütünde pide salata tatli ayran ikram ettim.Dügününde et pilav salata tatli ikram ettim ve cok guzel oldu.Anladigim kadariyla dugun salonu verdi bu fiyati cunku bizede cok ućuk rakamlar soylemislerdi yemekli olursa,yemeksiz sünnet olur kardeşim niye olmuyacak

Oluyor işte kardeşim. 70 yaşında ki ananız babanız olsun deyince oluyor.

Ama işte maddi durumunuzu aşan şeye neden giresiniz ki

O yetmiş yaşında ana baba bizde de var ana hiç sünnet düğünü istemiyorlar isteseler de açıkça söylerim benim bunu karşılayacak bütçen yok diye

Zira size büyük dert olmuş konu açmışsınız

Camide Mevlüt mahallede düğün olsa cami çıkışı da pide ayran olsa olmaz mu acaba ya da mahallede küçük salon vs yok mudur yani yaşlılar Mevlüt'de olur gençler sonra eğlenceye gelir

sünnet dugunu yapacaksanız yemeksız olur...hanı dugun salonunda çalgılı vs...kı ben yemek dağıtanı pek görmedim. ertesı gun evde mevlut olur ona genelde az kışı yakınlar katılır tavuk pılav dağıtılır
genelde böyle olur

Bencede gereksiz.ben en yakinlarimiza -teyzesi halasi amcalar dayilar fln- guzel bir mekanda yemek yeriz diye dusunuyorum sadece.

Benim bildiğim sünnet düğünü olur, ertesi günde kesilir, mevlüt yapılır tavuk pilav veya pide dağıtılır mevlüde gelenlere.

Ben olsam çocuğumun arkadaşlarını çağırır küçük bir parti gibi kutlatırdım gereksiz bence

Pasta Börek doğum günü kutlaması gibi olur sanki
Bence tabuklu pilav ayran olabilir komşularınızın ya da ailenizin yardımıyla kenidinz pişirin maddi durum çok sıkıntıya
Ama biraz zorlar küçük lokantalardan fiyat alır hiçbişeye karışmadan yapardım sonuçta 1 defa olacak

Düğünü yemeksiz yapın. Gelecek kişi sayısı çokmuş.ödüğün salonu tutarsanız ortaya meyvesuyu ve kurabiye tarzı birşeyler gelir. Genelde sünnet için mevlüt okutulur. Onda da tavuklu/etli pilav artı tatlı ikramı olur. Ben olsam sadece mevlüt yapardım bebek mevlüdü gibi.

Off bende nefret ediyorum sünnet düğünü olayından. Ondan sonra neden erkekler böyle kendini dünyanın hükümdarı gibi hissediyorlar İşte bunlar yüzünden. Hele burda Ege'de bu sünnet düğünleri öyle bir abartılır ki, şatafatın bini bir para. Oğlum olursa asla yaptırmam. Götür hastaneye olsun sünnetini küçükken. Hepsi bu işte.

Back
X