Yemekteyiz - Show Tv

Aynen oyle valla. Hollanda da yasiyorum ben. Ayni program burdada var. O kadar seviyeli ki anlatamam.

Aynen canim yaa.Bende Almanya'da yasiyorum ve bu programi
bende Alman kanalinda izlerdim hep.Dedigin gibi cok seviyeli,saygili
geciyor.Yani kavga var diye izlemiyoruz.Türk televizyonculari buna inaniyor.Kavgasiz gürültüsüz programlarin ses getirmeyecegini düsünüyorlar.

Bende Almanyada yasiyorum ve Alman versiyonuna bakiyorum.
Simdiye kadar bir kere bile Türk versiyonunda oldugu gibi kavga ettiklerini görmedim. Herkes cok saygili, birbirlerini kirmiyorlar.
Ve en önemlisi yemeklere baslamadan önce "Gösterecegim ben sana gününü" gibi laflar kullanmiyorlar ve kimsenin hakkini yemiyorlar. Yarismaci kac puan hakediyorsa o kadar veriyorlar. Yarismacilar kendileri kazansin diye "Kazanmasini istemedigim icin az puan vericem" demiyorlar...

Türkiyemiz icin herkes tiklasin:
http://www.kadinlarkulubu.com/yardi...ilen-ulkesi-yapmak-istiyorsaniz-tiklayin.html

ya şöyle bişi var
almanya ile türkiyeyi yada hollanda ile türkiyeyi kıyaslayamayız gelir bakımından
burada insanlar 500 liraya geçinmeye çalışıyor , bir şey yapmak istiyorsanız önünüze çok engel çıkıyor
bir sürü şey sizlerde biliyorsunuz uzun uzun yazmayayım
10 000 ytl kabul edelim ki çok iyi bir para..ev alınır mı alınmaz ama küçük bir mebla da değil..yine de çok işe yarar..ee hal böyle olunca da adam niye ötekine yüksek puan versin ki
ciddi olalım bende kaılsam çok yüksek vermemeye çalışırdım herhalde...ben yapmam diyenin de zaten geliri iyidir...eğlencesine katılmıştır...

10 000 ytl tabiki az para degil hatta Almanyada kazanilan para 2000 ytl bile yapmiyor ama 10 000 ytl icin ben iyi yemek yapmis birisine az puan vermem. Cünkü o zaman hakkini yemis gibi hissederim kendimi.
Yemekteyiz bir bir yarisma ve yemegi en iyi yapan kisi o parayi kazanmayi hakediyor. Ben o yarismaya katilsam diger yarismaci iyi yemek yaptiysa cok puan, begenmediysem az puan veririm. Ama asla "Ben kazanayim diye az puan vericem" demem cünkü kisenin hakkini yemek istemem...

güzelim zor durumdaysam ihtiyacın varsa verirsin..
öyle bir verirsin ki......................kaydirigubbakcemile3
şahsen ben yemeklerime de güvenirim..kimse de bende iyi yapamaz bence..eee ihtiyacım da var...kaçınılmaz son bellikaydirigubbakcemile3
kimse kusura bakmasın
ama şu da var ki çirkeflik yapmazdım...o işin başka boyutu
çirkeflik yaparsam kocamın ailesi yer beniiiiiiiiiiiiiikaydirigubbakcemile3

Abla zor durumda olmak ne kadar kötü birsey biliyorum ama ailem bana hep "Kim ne hak ediyorsa onu ver" dedi. Öyle büyüdüm...

Kızlar aslında bir gece yemeği masrafı için verilen 400 ytl ile çok çok daha güzel yemekler yapabilirler diye düşünüyorum ...

Yani yarışmacıların verilen paraya göre pinti davrandıklarını düşünüyorum bazan..

Bazılarının yaptıkları yemekler yarışma için değil de günlük aile toplantılarında yapılan daha az özenli yemekler gibi geliyor bana...

Kızlar yorum yapıyorum menülere...kaydirigubbakcemile3 Yayla çorbası çok klasik.Bir davet yemeği için hafif kalıyor.Çoban salata da öyle..Salatalar güzel düşünülmüş.Ancak hem yoğurtlu salata hem de yanında cacık olmamış.Tatlı güzeldi..

Sırf et,hiç sulu bir geçiş yemeği yok.Hem ciğer hem tavuk çok fazla..

İnşallah taşlanmam..-tatlicadiarzu-Ben de birazdan menümü yazayım kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3

:dilcikar:nedense sadece tatlı beğeniliyor güvecim nasıldıa.s.

Kremalı ezme patates çorbası,(terbiyeli)( çorba köri,fesleğen ve bilumum baharatlıdır.tuzu yok denecek kadar azdır.Herkes kendi tuzunu koysun..)
Göveçte mantarlı karides veya kuzu etli soğan yahnisi
Yaprak sarması,
Kereviz dolması,
Brokoli salatası,Patlıcan ezmesi
Cevizli yoğurtlu havuç ezmesi,

Tatlı olarak ta karemelli dondurmalı ekmek kadayıfı

Afiyet olsun,peçeteye çıkarmak yok ona göre..kaydirigubbakcemile3

çorba tuzsuz sonradan konan tuz tat vermez
karides,kuzu yemem
yaprak sarması çok güzel ince ince sarmışsın
salatalar güzel
ekmek kadayıfı sevmem
sarma için 7 verdim

patatesli çorba vasatt :mymeka:
güveçli mantarlı karidess sevmem :dilcikar:
kereviz dolması damak tadıma uyarsabi tadına bakarım
yaprak sarması çok severim ama ekşi ve pirinçleri ii pişerse :dilcikar:
cevizli yoğurtlu havuç ezmesii ne luzum varsa lülülülülülü
tatlı mı o dodurma hızrrr zaten kadayıfda el yapımı değil
nasıl ama ınsan bulmak ısterse kusur buluyormuşş dimiii benzedikmı onlara neee :roflol:

Arkadaşlar çok pardon, dün ben finali izleyemedim misafirm vardı kim birinci oldu.sevdavın olmadığını biliyorum ,tekrar bir oylama yapılıyordu izleyemedim gerisini..a.s.

ben sevda hanımını kardeşimizin verdiği örneğe göre yoruladım
kesinlikle sevda öylesine bir örnekti..

ama yinede buı ülkede yaşayan , iş bulma konusunda sukıntı çeken üniversite mezunu bir gençken bunları görmek içimi acıtıyor..
diğer forum başlıklarında paylaştığımız bir çok konu var..
yanlızca burda gülüp eğleniyoruz ama hayatıun gercek yüzü bu değil işte

işsizlik,adalet denen kavranmın bizim ülkemizde bir türlü tecelli sıkıntısı çekmesi , gelir dağılımı gibi konular aklımı kurcaladı çok..
izlerken bir ara sevda hanım salih beye dedi ki: olsun, yemeği yemesenizde ben tabağınıza servis edeyim, süs olarak dursun.
ikigün önce gece haberlerinde izlediğim bir şey geldi aynı anda aklıma,50 yaşlarında bir kadın akıl hastası eşine ve 2-3 yaşlarındaki kızına çöplükten yemek toplayıp bakıyormuş..
hatta çocuk esirgeme kurumu çocuğa el koyacakmış!(devlet o çocukalrı çok iyi baktığı için hassas bu konuda...!!!Ne yapalım!!!!)

ya işte böyle canım arkadaşlarım..
biri süsü olsun diye bir tabağı et ile dolduruyor
biri kuru ekmek arıyor..

işte ben buna karşıyım...
sevda hanım gibiler elbette olursa olsun
ama onlaruın olması çöpte yaşayan insanları meşru kılmasın..
insanlık bu değil çünkü a.s.

arkadaşlar alemsinizzz valla sizlerr benim moral kaynağımsınız yaaaaaa
menülere yapılan yorumlar çok hoşuma gitti

Canım o zaman böyle onu yemem bunu yemem takıntısı olan insanları almayacaklardı yarışmaya..Fazla yemek seçmeyen kişilerin katılımına önem vereceklerdi..İllaki kusur aramak için uğraşan kişiler olunca beğenselerde beğenmezden gelmeye çalışacaklardır...

Patatesleri önce haşlıyorsun.Sonra kabuklarını soyup robottan geçiriyorsun.Püre kıvamına geliyor.Sonra tencerede tereyağı içinde un ve sütle beşamal sosu hazırlıyorsun.Sonra sütü ilave ediyorsun,kaynamaya başlayınca püreyi ilave ediyorsun,Karıştırıyorsun bir yandan..Daha sonra terbiyesini yapıyorsun.Baharat,tuz vs ilave ediyorsun..İsteğe göre yine tereyağında toz kırmızı biber sosu hazırlayıp çorbaların üzerine servis yapıyorsun..Vasatmış..hıhhhhhh:dilcikar:

kaydirigubbakcemile3

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…