- 10 Aralık 2007
- 1.561
- 9
- 356
- 43
mirsat birinci oldu.Arkadaşlar çok pardon, dün ben finali izleyemedim misafirm vardı kim birinci oldu.sevdavın olmadığını biliyorum ,tekrar bir oylama yapılıyordu izleyemedim gerisini..a.s.
mirsat birinci oldu.
Patatesleri önce haşlıyorsun.Sonra kabuklarını soyup robottan geçiriyorsun.Püre kıvamına geliyor.Sonra tencerede tereyağı içinde un ve sütle beşamal sosu hazırlıyorsun.Sonra sütü ilave ediyorsun,kaynamaya başlayınca püreyi ilave ediyorsun,Karıştırıyorsun bir yandan..Daha sonra terbiyesini yapıyorsun.Baharat,tuz vs ilave ediyorsun..İsteğe göre yine tereyağında toz kırmızı biber sosu hazırlayıp çorbaların üzerine servis yapıyorsun..Vasatmış..hıhhhhhh:dilcikar:
kaydirigubbakcemile3
Patatesleri önce haşlıyorsun.Sonra kabuklarını soyup robottan geçiriyorsun.Püre kıvamına geliyor.Sonra tencerede tereyağı içinde un ve sütle beşamal sosu hazırlıyorsun.Sonra sütü ilave ediyorsun,kaynamaya başlayınca püreyi ilave ediyorsun,Karıştırıyorsun bir yandan..Daha sonra terbiyesini yapıyorsun.Baharat,tuz vs ilave ediyorsun..İsteğe göre yine tereyağında toz kırmızı biber sosu hazırlayıp çorbaların üzerine servis yapıyorsun..Vasatmış..hıhhhhhh:dilcikar:
kaydirigubbakcemile3
Evelsi gün misafirim vardi.O da yemekteyiz programini izliyormus
sürekli.Programdan bahsederken basladi onlarin yaptiklarini sözlerini
benim sofram ve yemeklerim icin sakayla tabiiki sürekli söylemeye.
Ciddi olmadigini bildigim halde yinede bir tuhaf oldum.Demekki
ben yemekteyiz programina katilirsam aglamaktan ölürüm .
Şu an şakalaşıyoruz ama insan misafir olarak gittiği bir yerde şakasına da olsa olumsuz bir şey söylememeli elbette...a.s
Bu arada havuç salatamın tarfini vereyimkaydirigubbakcemile3
Efendim önce havuçları soyuyoruz,Sonra ince ince rendeliyoruz.Daha sonra zeytinyağında iyice kavuruyoruz.Gerekli kıvama gelen havuçlar küçülmeye başlıyor..Havuçların soğumasını bekliyoruz.Sonra hazırladığımız sarımsaklı yoğurdun içine bu iyice küçülerek pişmiş olan havuçları ilave ediyoruz,Biraz da kırık ceviz ilave edip iyice karıştırıyoruz..Salata tabağına koyup buz dolabında soğutuyoruz..
Olur mu hiç öyle şey canım.Elbette alınmadım.:1hug:gamyoncuiremsu
canım tabikii şakalışıyoruzz biz bademleee onun espriyi kaldırdığını görünce ona yönellik dedim umarım bademcim alınmamışştırrra.s.
ayrıca bende sebze çorbasıını çok severim blendrıdan geçirip afiyetle içiyorrum kışın çıkan hemen hemen bütün sebzeleri koyup çorba yaparım
havuçlu tarifinde çok lezeetli görunuyorrrr yarın denıycem Şeniz
tarifler için teşekkürler akadaşlar en yakın zamanda deneyeceğim özellikle patates çorbasını
aa patates çorbasını bende çok severim annem süper yapar ama o rendeliyor ağzımıza patates taneleri geliyor. ama yapılışını tam bilmiyorum. tadı süper.
badem cim sulu bişi yok demişsin ozaman işkembe çorbasına ne dersin :roflol:
Yemek seçme huyum yok ama hayatımda içmediğim,içmeyeceğim tek çorba işkembe çorbası,kelle paça mı nedir ondan....isimlerini de tam bilemiyorum..
İçenlere afiyet olsunkaydirigubbakcemile3
bacım sende şeydayı geçtin haa :roflol:
bacım sende şeydayı geçtin haa :roflol:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?