Sera hanımın aceleden ve zaman kısıtlığından eli ayağı birbirine dolaştı ,salaş bir görüntü sergiledi zaman zaman ama ben yine de mutfakta çok usta olduğunu düşünüyorum..Bildiğimiz klasik yemeklerle uğraşmadı daha orjinal,farklı,meşakkatli yemekler için uğraştı...Gerçi beğenilmedi ama...:sm_confused:
Yaptığı armut tatlısını ve bir ara şu havuçlu,mantarlı somon yemeğini denemek istiyorum...a.s
sera hanımın sofrası şıktı ama yemekleri bencede iş açıcı deildi..hele somon nefret ederim..hakikaten iğrenç kokan bi balık..karidesinde tipi kayık..of of nerden bulurlar böle yemekleri...
İyi pişiren birinin elinden yersen somonu beğenirsin tatım..a.s.
kızlar bu arada orasını kaçırdım sera hanım ne tatlısı yaptı öle..daha doğrusu hazırmı aldı anlamadım ben bi şey...
bademim yok bacum ben hayatımda balık yemedim yiyememde..bebeğim için bi ara somon aldık ordan biliyorum kokusunu ,hem çorbasını hem buğulamasını yaptım hakikaten ağır bi kokusu vardı..
Ben de çok bayılmam balığa ama eşim sayesinde seviyorum..Küçük balıkları kızartırken önce una sonra yumurta sarısına sonrada galeta ununa bulayıp kızartılırsa çok güzel oluyor..Kokmuyor öyle...lezzeti de harika oluyorcokacimcoook
Somon balığını da iyice ayıklayıp temizledikten sonra fırın ızgarasında yapılınca hoş oluyor..Tabi ızgaraya bu arada defne yaprakları,bir kaç soğan halkası,ve biraz elma dilimi patates ile ızgara yaplıyor..tabağa servis edildikten sonra da balığa biraz köri,tuz,fesleğen ve çok az kırmızı toz biber serpiliyor..Çok güzel oluyor.. :asigim:
bu haftakiler onca tepkiden sonra herhalde daha üstüruplu yarışıyorlar ama...terbiyezilik yapmadan da izlenebiliyormuş demekki...
ingiltere de yayinlanana basvuru yaptim umarim cevap gelir ama subat sonu mart basina kadar cevapliycaklarmis insallah olur en guzel Turk yemeklerini yaparim eger olursa kizlar hepinizden fikir alicam gerci para odulu Turkiye dekinden az 1000pound yani 2,5milyar eski paraya gore , birde burda nedense domuz urunlerinin kullanildigi yemekler birinci oluyor ama ben tum Turk yemekleriyle katilmak istiyorum gorsunler bizim yemeklerimizi .....................
Bu kemal ahu tuğba ya günlerce ilanı aşk eden şahıs değil mi:roflol:
İnandırıcılığı düşündürür benikaydirigubbakcemile2
çok haklısın bide ne dese beğenirsiniz. çiğ köfteyi onlara iteledim, iyi ki yapmışım. çıkışta da paranın yarısını ne diye alessandro'ya vereyim o benim hakkım falan dedi, hoş olmayan bi tavırla.bence kemalin diskalifiye olması lazım. çünkü yapmadığı bir yemeği kendi yaptım diye ,yalan söyledi. insanlar çiğ köfteyi de ,göz önüne alarak ,oy verdiler.eğer kazanırsa bu haksızlık olur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?