Yemekteyiz - Show Tv

yenı bolum fragmanını ızledım..
bunlar Adanalıları bıle aratacak kanısındayım..:1closedeyes:
fazla atraksıyonlu bır hafta daha ..gamyoncuiremsu
bundan emın olun..sengözlerimebaksanab

bencede bende izledim seviyesiz insanlar var bu haftadada.........

önyargılı olmak istemiyorum ama bu hafatakiler de tam seçmece
nerden nasıl buluyorlar bu kadar basit tipleri anlamıyorum ya
artık izlemicem sanırım

YÜKSEL AYTUĞ
Adanalılar gücendi
Bu yazı kaleme alındığı sırada henüz Adanalılar'ın yarıştığı Yemekteyiz'i kimin kazandığı belli olmamıştı. Ama benim üç günlük izlenimlerim ve Adanalı okurlarımdan aldığım mesajlar, yarışmanın gerçek Adanalılar'ı "incittiğini" gösteriyor. Özellikle en genç yarışmacı Selbi Arslan'ın kendinden yaşça çok büyük yarışmacılara karşı takındığı saygısız tavır, büyük eleştiri aldı. Selbi, ev sahipliği yaptığı gün bir başka yarışmacıyı sofradan kovarak, kötü bir örnek oluşturdu. Diğer yandan ilk bölümde ev sahibinin yaptığı tarhana çorbasına iki erkek yarışmacının "Hayatımızda ilk kez içiyoruz" demeleri, Adanalılar'ı şaşırttı. Çok sayıda okurumuz, tarhananın Adana sofralarındaki vazgeçilmez yemeklerden biri olduğunu belirterek, "Tarhanayı bilmeyen Adanalı olur mu?" diye sordular. Yarışmacıların hijyen kurallarına uymamaları, bir sofra sohbeti sırasında "Biz Adanalılar bıçak kullanmayız" denilmesi de kent sakinleri tarafından tepkiyle karşılandı. Yarışmanın en fazla eleştiri alan ismi ise sürekli memnuniyetsizliğini dile getiren, hiçbir şeyi beğenmeyen, incir çekirdeğini doldurmayacak konularda ağır eleştiriler getiren ve kimseye fırsat bırakmayıp, sürekli konuşan Hikmet Bilen adlı yarışmacıydı. Bazı Adanalılar ise Yakından Kumanda'ya ulaştırdıkları mesajlarda, "Yemekteyiz yarışmacıları bundan böyle Adana'ya sokulmamalı" diyerek, tepkilerini en aşırı noktaya kadar taşıdılar. Yapımcı Caner Erdem bana göre Yemekteyiz ile yılın en önemli televizyonculuk başarılarından birinin altına imza attı. Ancak iş, kentleri dolaşmaya gelince, "hemşehrilik" hassasiyeti ortaya çıktı. Zira halk, o yarışmaya katılanları "kendi bölgelerinin temsilcileri" olarak görüyor. Bu nedenle yemeği "dibini tutturmadan" pişirmek de iyice güçleşiyor. Allah yardımcıları olsun.

işte buldummmmmmmm
BİCİ BİCİ
Bici Bici yaz dönemlerinde yenilen. Adanaya özgü bir tür tatlıdır. Halk arasında kısaca bici adıyla anılır. En bilinen şekliyle rendelenmiş buz, pişmiş nişasta, pudra şekeri ve şerbetten oluşur. Bici Bici geçmişte neredeyse tamamen seyyar satıcılarda satılan bir ürün olmasına rağmen son yıllarda restoranlarda ve kafelerdede tatlı olarak sunulmaktadır.

Kullanılan Malzemeler [değiştir]Bir porsiyon Bici Bici dört temel malzemeden oluşur:

Bici. Bici Bici'nin katı kısmıdır. Su ve nişasta kaynatılarak kalın bir muhallebi karışımı elde edilir. Karışım bir tepsiye aktarılıp soğutulur. Bu tepsi seyyar arabada servise hazır olarak bulundurulur.
Rendelenmiş buz. Servis için arabadaki büyük buz kalıbından elde edilir.
Tat veren sıvılar. Bunlardan en bilinenleri seyreltilmiş kızılcık şerbeti, meyan kökünden elde edilmiş bir boya ile hazırlanan şurup ve gül suyudur.
Şeker. Genelde pudra şekeri kullanılır, havanda dövülmüş toz şeker de kullanıldığı olur.

Hazırlama ve Sunum [değiştir]Normal boy bir kase içine küp küp doğranmış bir miktar bici konur. Özel hazneli bir kürekle kazınan buz, bicinin üzerine kaseden nerdeyse taşan bir tepe oluşturacak şekilde eklenir. Buzun üzerinden şerbetler dökülür, en sonunda şeker serpilir. Şerbet ve şeker nedeniyle eriyen buz, dipteki bicilerin üzerine akar ve bicinin etraflarında inceltilmiş bir şerbet birikir.

Hazırlama şeklinde ufak farklılıklar mümkündür. Ustaların bazısı buzu ekledikten sonra kaşıkla bastırarak ortasını açar ve şekeri oraya doldurur. Şerbeti veya şekeri önceden eklemek ustanın kararıdır. Tabağı süslemek için üstüne bir nane yaprağı bırakılabilir, farklı renkli iki şerbet kullanılabilir veya tekrar beyaz buz eklenebilir.

Adana'daki bazı kafelerde taze meyvelerle hazırlanan bici biciye de rastlanabilir.

BİCİ BİCİ (ADANA)

BİCİ BİCİ (ADANA)

MALZEME:

Nişasta 1 bardak
Pudra şekeri 1 su bardağı
Su 6 bardak
Gül suyu Yeterince
Bici boyası 1 tatlı kaşığı
Buz Kar şekline getirilmiş

YAPILIŞI:
6 bardak suya 1 bardak nişasta eklenerek pişirilir. Bu arada devamlı bir tahta kaşık yardımıyla karıştırılarak topaklaşması engellenir. Koyulaşan karışım bir tepsiye dökülerek buzdolabında soğumaya bırakılır. Üzerinin kurumaması için bir ıslak bezle örtülür. Dolapta bekleterek dondurduğumuz bici küçük kaselere küp şeklinde doğranır. İçine kırmızı boya ile hazırlanan su, pudra şekeri, kar haline getirilen buz ve gülsuyu eklenerek servis yapılır.

bencede bende izledim seviyesiz insanlar var bu haftadada.........

önyargılı olmak istemiyorum ama bu hafatakiler de tam seçmece
nerden nasıl buluyorlar bu kadar basit tipleri anlamıyorum ya
artık izlemicem sanırım

trabzonlu kızı gördünüzmü şimdi bişey yazacam neyse işte anladınız siz onu:)))

kızlar nedir bu ön yargı hemen, durun bi yarışma başlasın a.s

ben bu bici biciyi hiç sevmem. mersindede çok sık tüketilir özellikle yaz günlerinde millet bayılıyor.
adanalıların yarışmasını seviyesiz bulduğum için izlemedim. sadece 2 sefer başka program izlerken reklam arasında açmıştım. birisinde selbi hanım ben kıyma sevmem diyerek önüne gelen yemeğe hiç dokunmadan oturuyordu, diğerindede kaburga dolmasımıydı neydi, içinde ne var dediler kıyma ve pirinç demişti yapan kişi, ama oturdu bi güzel yedi. buda sadece benim 2 kez açtığım ana denk geldiğine göre demekli tüm programı izleseydim neler görecektim. :roflol:
bu arada kim kazandı yarışmayı??

yarışma başladığında bu bi senaryo, hikmet bey kazanıyo falan demişlerdide ondan merak etmiştim. teşekkürler.

ben fragmanı göremedim ama söz konusu lazlarsa
birden fazla tursun ve birden fazla 'furabilirimde furmayabilirm de karantisi yok' laflarının ortada dolaşacagı kesinlik kazandı..ayyyy
çok komik oacak gerçektennn :lepi:

çok üzüldüm faruk bey kazanamadı onun hakkıydı
fatoş niye hikmete oy verdiki iki yüzlü
daha öncede söylediğim gibi yapımcılar senaryo yazıyor yarışmacılar oynuyor
yazık ama reyting için arızalı tipleri çıkartıp memleketimizi kötü tanıtıyolar

adana yemekteyizi hiç beğemedim.kafamçokkarıştı
hele o selbi denen kıza sinir oldum kendinden büyük insanlarla nasıl konuşuyo o öyle.beim masamda olacak yemekleri başından aşağı boca ederdim.kötükedihüso birde kendini birşey sanıyor o daha da beter.delikafadulden
keşke faruk amca kazansaydı:1closedeyes:

ne kötü bir haftaydı öyle ya hiçç eğlenceli deildi yok adanayı tanıtcaz falanmış bi kere o 19 yaşındaki kızın orda ne işi vardı anlamış deilim ki yemek yapmaktan haberi bile yoktu bi de kendine aşırı bir güven çok basitti ayrıca herkes birbirini eleştirdi bardaklara çatallara bakmalar gerçekten adana tam bi fiyaskoydu

bende hikmet beyin kazandıgını duyunca oturup sinirden aglıyacaktım nerdeyse onun hakkı deildi becde..yazık oldu faruk beye o kadar emek cekti..fatmanın yemekleri hepsinden güzzeldi ama oy vermediler ikiyüzlü insanlar hepsinin aklı parada...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…