Yemekteyiz - Show Tv

Yemekleri belki güzel olur,hanım birine benziyor ama poşu takmış...Görüntü olarak kaybetti benim için...

Aklıma pkk ların taktıkları poşuları getirdiği için......Renk ve model olarak...Bağlama şekli olarak...

yalnız poşu sadece kürtlere has bir şey değildir, filistin'de de kullanılır, afganistan'da, ırak'ta da kullanılır. ayrıca özellikle güneydoğu anadolu'da birçok etnik açıdan türk aşiretleri/toplumları tarafından da kullanılır.
son zamanlarda gazze'ye israil'in yaptığı saldırılar sonrası insanların tepkilerinin bir ifadesi olarak poşular yeniden göz önüne çıktı.

yani sadece basit bir moda akımı da değil kimilerine göre..

aman diyeyim pek bilmeden yadırgamayalım ve yargılamayalım insanları..
araştırabiliriz..a.s.

Son düzenleme:
ya hepsi hoş, sevimli insanlarda bugünbü bayanın pazıya paaaaaaazı demesi acaip gıcığıma gitti...kafamçokkarıştı

Poşu ege bölgesinde de vardır..Ama renkleri farklıdır..Ama bu şekilde ve bu renklerde bağlanan poşu Pkk lıların taktıkları poşuları anımsatır...Bu arada Pkk kampları da Filistindeydi...Eğitimleri Filistinde oluyordu...Evet şu anda Filistinde yapılanı hiç birimiz onaylamayız ,insanlık suçudur ama gerçek şu ki kendi topraklarını para ile İsraillere satan da kendileridir...Ki nitekim Ölen eski Filistin Lideri Yaser Arafın da itiraf ettiği bir şey var ki..Biz şimdi Osmanlılara yaptığımızın bedelini ödüyoruz...Zamanında İngilizlerle iş birliği yapmışlardı Türklere karşı...

Herneyse bu konuda fikrim böyle..Bu konunun üstüne gitmek,tartışmaya sebep olmak istemiyorum..

Yemekteyiz konusuna başka şeyler karıştırmayalım..Sorulduğu için cevap verdim...

Bilmeden cevap vermedim yani..

Keyifli paylaşımlar...a.s.

Son düzenleyen: Moderatör:
sonuç ne oldu kızlar

ben bu grubu çok beğendim.bundan öncekiler çok tartışıyodu.
karadeniz insanını anlatırlardı ama böle görünce daha çok anlıyo insan.sıcak kanlı insanlar.bu hafta daha güsel geçecek gibi.tartışmaya başladılarmı izlemiyom ben:dilcikar: ne o öyle koca koca insanlar biribirini rencide etmeye çalışıyo.sanki kavga etmeye gelmişler.

Ben de beğendim..ilk günkü eleştiriler gayet seviyeliydi bence....

canım evet aslında pazı denilir ama bizim trabzonda biz paazı deriz bi nevi lehçe yani.....a.s.

bir karadenizli ve aslen trabzonlu olarak bu haftaki yemekteyize bayıldım...

programın en güzel bölümü bu hafta oluyor bencekaydirigubbakcemile2

yalnız o paaaazıı olayına bende sinir oldum...biz öyle demeyiz mesela...pazı deriz...ki ordaki adamlarda pazı diyorlar...bir o pınar paaaazı diyor

ayrıca pınar "e" leride açarak söylüyor....reangaareank , ealdiven şeklinde....yazarak anca böyle anlatabildimsengözlerimebaksanab

hepsi çoooooooookk şeker valla
sıcaklar ya
temiz insanlar karadenizin insanının yerlisi her zaman bir numaradır

evet normalde pazı denir ama biz paaaazı diyoz. arada pazı arada paaaazı diyoz o anki atmosfere bağlı:))))
yaw bukadar dışarlardayımdır ben bunlara rastlamadım hiç. market alışverişlerine falan rastlamak isterdim. el sallarmışım arkadan kameraya:))))

Aklıma pkk ların taktıkları poşuları getirdiği için......Renk ve model olarak...Bağlama şekli olarak...

canım sana katılıyorum baştan kaybetti benim için,bilmiyorum ama ben poşu görünce ilk aklıma o dağdakiler geliyor,şehirimize özgü keşanlar peştamallar fular şeklince takmak için satılıyor,öyle bir şey kullansa daha hoş olabilirdi

aynen...kaydirigubbakcemile5

Ay ben yine seyredemedim ya...
Sadece haberlere kadar olan bölümü seyrettim.
Benim kızın yine çizgifilm damarı tuttu.

şükür karadenizliler beklediğim gibi çıktı çok eğlenceliler bir karadenizli olarak gurur duydum umarım böyle devam eder

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…