- 9 Eylül 2007
- 4.310
- 370
- 363
- 44
ya şu tatlının tarifini verecek kimse yokmu :1closedeyes:
Canım muhallebisi için tereyağında unu kavurdu içine süt koydu kaynayıncaya kadar karıştırdı malum pütürlü olduğu için sonra blenderle iyice ezdi karıştırdı,muhallebi ılıyınca içine 6 kaşık şeker koydu bi pakette krem şanti koydu birazda süt ekledikten sonra mikserde çırptı,diğer tarafta bol cevizi iyice rondoda parçaladı bi yandanda tavada tereyağını eritti içine kadayıfı ekledi içine birazda şeker ve cevizleri koyup ateşte kızarana kadar pişirdi,borcama aldına kadayıfın yarısını üzerine muhallebiyi üzerine kalan kadayıfı döktü bu kadar umarım yardımcı olabilmişimdir..
Bu arada kadın o kadar emek verdi sözde kadının yüzüne karşı beğendik dediler ama sonra yine 4 puanları sıraladılar bence yemekler 4 puanlık değillerdi sinir oldum ama geneli güzeldi hoşuma gitti bakalım daha neler olacak:lepi:
Canım muhallebisi için tereyağında unu kavurdu içine süt koydu kaynayıncaya kadar karıştırdı malum pütürlü olduğu için sonra blenderle iyice ezdi karıştırdı,muhallebi ılıyınca içine 6 kaşık şeker koydu bi pakette krem şanti koydu birazda süt ekledikten sonra mikserde çırptı,diğer tarafta bol cevizi iyice rondoda parçaladı bi yandanda tavada tereyağını eritti içine kadayıfı ekledi içine birazda şeker ve cevizleri koyup ateşte kızarana kadar pişirdi,borcama aldına kadayıfın yarısını üzerine muhallebiyi üzerine kalan kadayıfı döktü bu kadar umarım yardımcı olabilmişimdir..
Bu arada kadın o kadar emek verdi sözde kadının yüzüne karşı beğendik dediler ama sonra yine 4 puanları sıraladılar bence yemekler 4 puanlık değillerdi sinir oldum ama geneli güzeldi hoşuma gitti bakalım daha neler olacak:lepi:
ya şu tatlının tarifini verecek kimse yokmu :1closedeyes:
ya arkadaşım aklımda kaldığına göre tereyağıyla yaş kadayıfı iyice kızarana kadar kavuruyodu içine cevizi rondodan geçirip koyuyodu onlar beklerken muhallebiyi yapıyodu içine damla sakızı koyuyodu sonra bi kare borcama önce kadayıfları yayıp arasına muhallebiyi döküp sonrada yine üzerine cevizli kadayıflı karışımı sıvıyodu eğer aklımda doğru kaldıysa
bende acıkıyorum yaa dün akşam canım salatayı nasıl çekti
dün dikkatli seyretmemişim. bu haftanın siniri de şu emekli bankacı galiba. normaldir bankacılar zaten normal olmuyor :))
ay bende o sacın yapılışına bağıldım çok aramış galiba
o sacı yapmak için emekli hanımız:=)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?