Yemekteyiz - Show Tv

ben izleyemedim merak ediyordum bu bölümü gece tekararına bakarım deniz börülcesi varmış ha pekde güzel olur cokacimcoook

bugunki istanbullu abla güzel yemekler yaptı
deniz börülcesi ve patlıcan ezmeye ağzımın suyu aktı ya resmen
aralarında izmir yemek ve kültürüne en yakın olandı

ama ah birazda gösteriş yapmasa,abartmasa tam süper olacaktı neyse

yinede benim faforim o yaşlı amca
ooohh ohhh ne güzel oynadı
tecrübe başka birşey cidden
sağlam adammış ki , o siyah saçlı cadıya bile tahammül etti

emel hanım cok ayıp ettı vallahı.. 72 yasında ınsan karsısındaki ne olursa olsun.. toplum ıcınde ve kameralar önünde olmadı... gerçi bazı yerlerin işine gelıyor ama hıc hos olmadı...

girit yemekleri
yunana yemekleri
?????? benneyaptımki :1no2:

Hayır,onlar Türk yemekleri,Yunanlılar bazı yemekleri kendilerine mal etmeye çalışıyorlar o başka...Tıpkı bizim Türk kahvesine Yunan kahvesi demeleri gibi...

Ayrıca İzmirli demek Yunan yemekleri yapar demek değildir...:1no2:

İzmirli demek Yunan kökenli demek değildir....

...'bildik tanıdık yemekler yine
hani şöyle bir balık sofrası
girit yemekleri
yunana yemekleri
otlar,börülceler,mezeler...'

...'biri bir börülce yapsa
balık yapsa söyle offf
favalar havada uçuşsa
şambali olsa şöyleeeeeeeeeeee...'

bu cümlelerin başına ne ilave etsem tatmin olurdunuz?
ızmire özel daha ne yazabilirdim?
otlar mezeler börülceler kısmana illa Türk'ü ilave etmelimiydim
Türkiye'de yaşadığımız için gerek duymadım
ama
oradki insanlar sizin kadar bunu sorun etmezler
Türkü de Yunanı da aynı kültür içerinde yoğrulmuş
lütfen
yazdıklarımı
kendi düşünsel çerçevenize yerleştirerek açıklamaya kalkmayın

ayrıca eklemek isterim
buradaki insanlar yemekleri konuşuyorlar
ve yemekleri konuşmaktan mutlular
bunu hiç olmadık bir tarafa çekerseniz
insanların konu hakkında yazabilme özgürlüğü zedenelenir.
bu nedenle hala tatmin olamadığınız bir mesele varsa
mesajlardan halledelim
ve buradaki kimsey rahatsız olmasın.

Son düzenleme:

Başka yöne çekmedim..Bir ızmirli olarak alındım..Yunan yemeği,vs yazmanıza...Hepsi bu...Türk' ü yazmanızı bekledim belki..Ok ?

Tartışmıyorum ki..Neden fevri bir cevap verdiniz???????????:1shok:

Bir ızmirli olarak ben alınmışsam benim gibi alınan izmirliler de olabilir elbette...

Son düzenleyen: Moderatör:
o zaman
bir İzmir li olarak bilirsiniz ki
şambali
börülce
özel tarhana(ki börülce suyuna yaparlar,ohhh ne güzel olur)
vs.. gibi yemekler zaten İzmir indir

ama bir o kadarda orada göçmen ve laventen vardır
o nedenle içiçe geçmiş kültürlerin yemekleridir aslında.
bu kadar iyi niyetli bir yazıya alınmanıza alındım bende diyelim.
iyi geceler size
saygılar
sevgiler
a.s.

Ben İzmir deki yemekleri gayet iyi biliyorum..Yunan,Girit kelimesine alındım...İzmirde evet çok göçmen var.Benim ailemde de var..Ama Türküz..Türk yemekleri diyoruz..İçiçe geçmiş kültüre sahibiz evet...Yazınız kötü niyetli demedim...İzmir denince illa akla Yunan yemeklerinin gelmesi,Yunan yemeği,mezesi denilmesi canımı sıkan..

İyi geceler,Benden de sevgiler,saygılar....a.s.

dün Nil Hanım'ın yaptığı yemekler ,mutfağındaki düzen ve misafir ağırlayışı hoşuma gitti ancak sonrasını izleyemedim malesef,23 puan aldığını okudum ve inşallah o birinci olur,Cengiz Bey nasıl birinci oluyor merak ettim,yarın seyredeceğiz inşallah,bu arada ben isterdim ki bu yarışmada gerçek İzmirliler yarışsın,çoğu farklı yerlerden gelip İzmire yerleşmiş,oysaki İzmirin yerlisi İzmirin yemeklerini,kültürünü daha iyi tanıtırdı,bu yarışmayı yapanlar bunu akıl edemiyor bir türlü :dilcikar:

ay Deryanın Nil hanımdan 'o benim idolüm ' diye bahsetmesine de şaşırdım açıkcası..Daha dün tanıdığın kadını hemen idolü olarak benimsemeside tuhaf yani..-tatlicadiarzu-

ya ben tekrarıda kaçırdım nil hanımıda seyredemedim 23 puan aldıysa iyi yapmış demekki
cengiz bey nasıl birinci oluyor anlamadım ben çünkü yemek yapmayı bilmiyordum yarışma için öğrenyorum ama bu konuda becerikliymişim hızla öğrendim demişti röportajda CADIARZU
halaaa izmir in meşhuur enginar dolmasıyla ekmek dolmasını yapan yok . enginar çok zahmetli oluyor gerçide ben yapamıyorum k valideme yapırayımda buraya fotolu tarifini koyayım muuhteşem yapar o engnarlar sanat eseri gibi duruo valla :roflol:

arkadaşlar bugünki programda korayın masada söylediği şarkı varya o benm cok hoşuma gitti ama unuttum.ismini bilen varsa bana özelden yazabilirmi nolur:Saruboceq:delikafaduldendelikafadulden

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…