Yemeye adanmış hayatlar

Afiyet olsun benim icin de ye :halay:
8 kilo fazlam var onu versem bir haftasonu atlayip beyran, katmer, cartlak kebabi, lahmacun, baklava indirip gelicem zaten, tek motivasyonum bu :confused:
oohhh :KK70: sefaa olsun
valla gelırsenız bırsey lazım olur, soracak bırsey olur, kalacak yer lazım olur ,bı kahve ıcelım dersenız ne olursa bana yazabılırsınız :) basımın ustunde yerınız var

Dikkat etmeye çalıştıkça yiyenlerdenim şahsen...ne zaman tartışmayı ve dikkat etmeyi bıraksam normale dönerim zaman içinde.stres yapıyor sürekli tartilmak veya yememeliyim duygusu bende sonuç olarak daha çok yerken buluyorum kendimi

oohhh :KK70: sefaa olsun
valla gelırsenız bırsey lazım olur, soracak bırsey olur, kalacak yer lazım olur ,bı kahve ıcelım dersenız ne olursa bana yazabılırsınız :) basımın ustunde yerınız var

Coook tesekkur ederim, hep derim Antebin yemeği ayri insani ayri guzel :)
Odule ulaşmak icin once çilemi doldurmam lazim :)

Ben soyle engel olmaya calisiyorum, yediginiz her seyin kalorisini yazdiginiz programlar var. Yani gunluk ne yiyorsaniz ekliyorsunuz ve gun icinde kac kalorilik yemissiniz takip ediyorsunuz. Bu sayede gun icinde aslinda fazla bir sey yemedigimi düşünürken bu program sayesinde aslinda bayagi iyi gomdugumu fark ettim :bicak: daha dikkatli ve bilinçli tuketiyorum. Kilo verme gibi bir amacim olmamasina rahmen kilo da verdim bu sayede. Deneyebilirsiniz bence.

Ben soyle engel olmaya calisiyorum, yediginiz her seyin kalorisini yazdiginiz programlar var. Yani gunluk ne yiyorsaniz ekliyorsunuz ve gun icinde kac kalorilik yemissiniz takip ediyorsunuz. Bu sayede gun icinde aslinda fazla bir sey yemedigimi düşünürken bu program sayesinde aslinda bayagi iyi gomdugumu fark ettim :bicak: daha dikkatli ve bilinçli tuketiyorum. Kilo verme gibi bir amacim olmamasina rahmen kilo da verdim bu sayede. Deneyebilirsiniz bence.
Programin adini yazabilir misiniz acaba

Eger YAZIO ise o program benim psikolojimi bozdu,
Kuru fasulye giriyorum bir tabagi 150 cal. Seçeneği de var 300 cal. Secenegi de,
Kullanicilarin veri girisleri denetlenmeli,
Cok yaniltici kalori hesaplari var.

Eger YAZIO ise o program benim psikolojimi bozdu,
Kuru fasulye giriyorum bir tabagi 150 cal. Seçeneği de var 300 cal. Secenegi de,
Kullanicilarin veri girisleri denetlenmeli,
Cok yaniltici kalori hesaplari var.

Evet yazio. Orda gramina gore bircok cesit kalori secenegi var ama ne yazik ki hepsini 1 porsiyon gibi eklemisler. Ben cok icinden cikamadigim yemekler icin bir de diyetkolik.com u kullaniyorum. Ortak çıkan kaloriyi giriyorum. Başlarda cok sorun yasasam da artik ogrendim. Cok cesitli mutfagimiz yok sonucta. Donup dolaşıp ayni seyler yeniyor :dondurma:

Spor yapmayı, koşmayı çok severim fakat bir o kadar da yemeyi severim. Özellikle stresli üzgün olduğumda sürekli yemek yiyorum. Bir oturuşta yemediğim hiçbir şey kalmıyor. Geceleri falan elime ne gelse yiyorum. İradem kaçtı gitti. Bunu nasıl durdurabilirim?
Başlığı okuyunca Tlc'de Ağır Yaşamlar diye bir program var o geldi aklıma,zaten Tlc program isimlerine benziyor tarz olarak başlık.
Ben çok yemeye başlarsam hemen izliyorum Ağır Yaşamlar'ı ve cidden iştahım kapanıyor. İnsanlar böyle böyle ikiyüzlü,üçyüzlü kilolara gelip,hareket dahi edemez hale geliyorlar,sonra doktora gidişleri gösteriliyor,doktor süre veriyor,şu kadar kilo verirsen ameliyat ederiz diyor. Kilo verebilen mide ameliyati oluyor. Ameliyattan sonra kimi kilo veriyor,kimi eski alışkanlıklarına dönüp veremiyor. Doktor bile takibi bırakıyor belli bir süre kilo vermediklerinde. Kilo verenin vucudunda acayip sarkmalar oluyor,ve o sarkmalar için bir dizi ameliyat geçiriyor,kısacası ne kadar uzun,zor,meşakatli ve yıpratıcı bir süreç uzun uzun görüyorsunuz. Mutlaka izleyin. Ben her izlediğimde acayip etkileniyorum.

Programin adini yazabilir misiniz acaba

Yazio diye bir program. Baska bir uyeye de bahsettim, baslarda diyetkolik.com diye bir siteyle ortak bakarak alistim cok cesitli kalori hesapları var çünkü. Artik alistim ama aylar oldu. Artik kendim de az cok çıkarıyorum hangi yemek kac kalori gelir asagi yukari diye.

Ooo benim konum açılmış ayol niye çağırmıyorsunuz :KK70:
Istah dendimi beni cagiracaksnjz.Sabah cay demlemeye usenen insan evladı ben gece kalkıp maklube/patates kızartması/makarna yapmisligimi bilirim

Varsa şayet Lahmacun&ciğer bağımlılar için rehabilite merkezi oraya yollanabilecek ağır vakalardanim :KK43:
Misal simdi olsaydi orta acılı bir lahmacun icine iki dal maydanoz biraz domatez sumakli sogan bide açık ayran affetmem,beyaz adamı yemeden önce kazan etrafında ayin yapan yerliler gibi bir delu hallerle yerim vallahulazim.
Hele cips cikolataya deginmiycem allah eti markasını olusturanin belasinj versin ki ben browne intense aşık oldum anne :KK43:

Simdi diyceniz kilo ne alemde 13 kilo fazlam var sporcu beslenmesi ile beraber spora başladım.Hayatumin en mutsuz gunleri yeminlen haşlanmış et yemekten bıktım lanet olsun yumurta efendime soyliywyim bir deli isyan halleri ama mecburum :KK43: yemek yemeyi cok seven biri için cok zor oluyor.

Bu arada kalori uygulamasi olarak fay secret yada samsung health kullanabilirsniz

Ooo benim konum açılmış ayol niye çağırmıyorsunuz :KK70:
Istah dendimi beni cagiracaksnjz.Sabah cay demlemeye usenen insan evladı ben gece kalkıp maklube/patates kızartması/makarna yapmisligimi bilirim

Varsa şayet Lahmacun&ciğer bağımlılar için rehabilite merkezi oraya yollanabilecek ağır vakalardanim :KK43:
Misal simdi olsaydi orta acılı bir lahmacun icine iki dal maydanoz biraz domatez sumakli sogan bide açık ayran affetmem,beyaz adamı yemeden önce kazan etrafında ayin yapan yerliler gibi bir delu hallerle yerim vallahulazim.
Hele cips cikolataya deginmiycem allah eti markasını olusturanin belasinj versin ki ben browne intense aşık oldum anne :KK43:

Simdi diyceniz kilo ne alemde 13 kilo fazlam var sporcu beslenmesi ile beraber spora başladım.Hayatumin en mutsuz gunleri yeminlen haşlanmış et yemekten bıktım lanet olsun yumurta efendime soyliywyim bir deli isyan halleri ama mecburum :KK43: yemek yemeyi cok seven biri için cok zor oluyor.

Bu arada kalori uygulamasi olarak fay secret yada samsung health kullanabilirsniz

Ayrıca aklıma gelmişken biri bana porsiyonlari aciklasin sevabina misal kuru fasulye kac kepçe swbze yemekleri kaç kaşık ben hic anlamıyorum bu işi :KK43:

uf canım deli gibi lahmacun istedi şuan. ne güzel ballandırarak anlatmışsın. şimdi nasıl uyuyacağım ben:KK53: Benim en yakın arkadaşımda diyetisyenle kilo vermeye çalışıyor. Misal 1 porsiyon makarna veya bulgur pilavı yiyecek 2 yemek kaşığı koyuyor. Kuru fasülye, mercimek ve nohut gibi yemekler için de 4 yemek kaşığı 1 porsiyona tekabül ediyor. Diyetisyeni bu şekilde yönlendirmiş. :KK30:

uf canım deli gibi lahmacun istedi şuan. ne güzel ballandırarak anlatmışsın. şimdi nasıl uyuyacağım ben:KK53: Benim en yakın arkadaşımda diyetisyenle kilo vermeye çalışıyor. Misal 1 porsiyon makarna veya bulgur pilavı yiyecek 2 yemek kaşığı koyuyor. Kuru fasülye, mercimek ve nohut gibi yemekler için de 4 yemek kaşığı 1 porsiyona tekabül ediyor. Diyetisyeni bu şekilde yönlendirmiş. :KK30:
Valla en son gittigim diyetisyenin cayina 3 kasik seker attığını gördüğümden beri pek onlar sey yapamıyorum :-/ 2 kaşık pilav nedir allani sen.Onu gectim büyük nohutta bi kasiga wn fazla kac tane girer ku ay bu soruyu sormaz olaydim :D

Spor yapmayı, koşmayı çok severim fakat bir o kadar da yemeyi severim. Özellikle stresli üzgün olduğumda sürekli yemek yiyorum. Bir oturuşta yemediğim hiçbir şey kalmıyor. Geceleri falan elime ne gelse yiyorum. İradem kaçtı gitti. Bunu nasıl durdurabilirim?
Ben kendime kemiklerim ac diyordum ne yesem doymuyordum şimdi dünya kadar kiloyla basbasayim 3 senede 35 kilo almışım
İnsülin direncine sekerine troidine baktir
Bir de gazli içecek içme
Mideyi genişletip daha fazla yemene sebpe oluyorlar

Valla en son gittigim diyetisyenin cayina 3 kasik seker attığını gördüğümden beri pek onlar sey yapamıyorum :-/ 2 kaşık pilav nedir allani sen.Onu gectim büyük nohutta bi kasiga wn fazla kac tane girer ku ay bu soruyu sormaz olaydim :KK70:

30 tane nohut tanesi yersin muhtemelen:KK45::KK45: bence doyarsın ya hu:halay:bir de o dediğin telefona inen diyet programlarında günlük 1200 kalori alınmalı diyor, onu nasıl ayarlıyorsun ya, benim 1 öğünde geçiyor 1200ü geriye kalan iki öğün ne olacak:KK53:

30 tane nohut tanesi yersin muhtemelen:KK45::KK45: bence doyarsın ya hu:halay:bir de o dediğin telefona inen diyet programlarında günlük 1200 kalori alınmalı diyor, onu nasıl ayarlıyorsun ya, benim 1 öğünde geçiyor 1200ü geriye kalan iki öğün ne olacak:KK53:
Ben o 30 nohut tanesiyke kolye yapmaya kalkissam gerdanimk dolamaya yetmez ne doymasi :D

Ya aslinfa kalorinin belli bi mantığı var 1200 kaloride çok az bi kalori bu şekilde yağdan cok kastan gider bunun belli bi mantığı var.Zamaninda 30 kilo vermiş bi insan evladi olarak diyeyim sana,
Düşük kalori alma bak ondan sonra tartida zayıf ama yağlı bi görüntü oluyor sknny fat kavramina denk düşen unutmazsam bi ara bi site atarim buraya kac kalori alman gererigini hesalarsn.

Ayarlamaya gelince vallahi bana cok zor geliyor ama bi noktadan sonta alisiyorsn misal tek kendime yemek yaptım diyelim yaini kasikla olcerim sebze az kalorili onları geç ama bulgur pirinc bunlarda bardak falan la ayarlarim.Tabi pismis ile ciy ayni değil ama bi fikir veriyor yemek yerken bi noktadan sonra duzen oturuyor

Sana bir adet benim kaynanadan lazım :deli:iştah miştah kalmaz. Hamileyken 72 kiloya çıktım kadin geldi gitti 52 kiloyum şu an:halay:

normalde güzelse, acılı, bol sarımsaklı orta boy antep lahmacunuysa 4 tane yerim,
şu dev olanlardan ben de 2.5 - 3 max.
ama şu an çok açım 6 tane gömerim, affetmem :deli:
Allahım sana geliyorum :bicak::KK70:
Ay çok güldüm ya... Hatay'da şu 1.5 tonluk künefeyi elleriyle hunharcasına yiyip, hiç edenleri izledim bugün. Ne pis boğaz, görgüsüzler iğrenç derken nasıl canım künefe çatallamak istedi :(( Not: ben de diyetteyim ve çok açım :((

Back
X