- 10 Ocak 2014
- 4.729
- 11.131
- 208
14 yıl çalışıp nasıl asgari ücret seviyesinde maaş alırsınız. Derdiniz ne. Niye hala oradasınız. Bence başka iş bulun ve ayrılın.yönetici asistanıyım.. hayır maasa zam yapıldı her yıl yapılır herkese ne aynı oran yapılmaz ama.ç Şuan baska yere geçsem daha çok alırım.. asgari ücretten çok az üstü alıyorum.. 14 yıldır yönetci asistanıyım..
Nikahtan sonra ,dilekçe ve evlilik cüzdanıyla başvurun ,zaten sizin ihbar süreniz vardır ,46 gün kadar tamamlarsınız o arada da çıkarsınız ,aslında bu sebepten sizi bezdirmeye uğraşıyorlardırnasıl yapılıyor tam olarak..
ben ilk işyerim burası oldugundan süreç nasıl oluyor bilmiyorum..
gidip İk da ki kadına işten çıkacagımı söyleyeceğim. 1 ay sonrada dilekçemi veririm evlilik cüzdan fotokopisi ile süreci onlar başlatacak herhlde.. dilekçemin fotokopisini de alacağım kendme vermedin bize öyle bişiy derler fln bilemedim.. sonra yerime birini bulsunlar..
söylerim önceden evlennce çıkmam gerek diye bi bahane bulurum artık ne yapayım.. Annem de sey diyor eger istda olursa 6ay a kadr çalış borcunu öde sonra taşınıcaz diye çıkarsın diyor. Duruma göre bakacagım zaten.. Baktım İstdayım evlendıkten sonra Gidip İK ile konusucam işten ayrılıcam diye sigortadan da belge alırım bu da evlilik için çıktıgıma dair belge derim.. muhtemelen gerek yoktu orkidecim zaten hakkını vericez modu olucaktr ama umurumda değil.. guzel bi bahane konusması bulmam gerek..
o yuzden zaten .. nişanlıyım biliyorlar :) ..Nikahtan sonra ,dilekçe ve evlilik cüzdanıyla başvurun ,zaten sizin ihbar süreniz vardır ,46 gün kadar tamamlarsınız o arada da çıkarsınız ,aslında bu sebepten sizi bezdirmeye uğraşıyorlardır
bende ondan kaybediyorum.. Bi arkadasım kulaklarıyla duymuş kız ik da ki patron karısına siz olmasanz ben ne yapardım burada demiş. Sanki göbeği ona bağlı.. iş hayatı bu ben şirkette neleri gördum .. vazgeçilmz sandıkları nasıl gitti. ahh o hayal kırıklıkları yarın öbur gun kızla kadını da görururmİlle yağcı olmak gerekli net. Bu devirde ben de bunu yapmadığımdan karakterime uymadığından kaybediyorum. Valla başka iş bulmuşsunuz maaşı da iyi boşverin çıkıp ona geçin derim. Ha çok iyi davranırlar. Minnet olur arada o da yok. Ne duruyorsunuz. Boşverin ne halleri varsa görsünler. O aldıkları kız halletsin işte işlerini.
bende bilirdim ik da ki kadını yalamayı tövbe tövbe bak gene sinirlendim :)Canim malesef patron sirketlerin ozellikle eslerde o isteyse boyle seyler var. Sana tavsiyem simdiden sakin evlen8nce cikacagim zaten falan diye sirketteki kimseye soyleme. Binbir cesit insan var. Sen bunu soylediysen yada soylersen okadar parayi sana odememek icin belkide sen zorlayip cildirtip istifa etmen icin ugrasiyor olabilirler yada bilmedigin is verip performans dusuklugunden isine son verme ayagi yapabilirler. Sorarlarsa bile ben bunca yildir kendi ayaklarim ustumde durdum bu saatten sobra koca eline bakamam ekonomik ozgurlugum olmasi lazim elbette calismaya devam edecegim de. Belkide senin yakinda evlenecegini ve gitmek istedigini bildikleri icin seni o ise alip egitim emek harcamak istemediler. 1. Yilin son gunu bile gidip evlilik sebebiyle istifa ediyorum diyebilirsin.
14 yıl bi şirkette çalışıyorum..
gel zaman git zaman şirket için neler yaptım kıymetim bilindi mi hayır ?
4 yıl önce önume belirsiz iş sözleşmesi getirildi , imzalamadım. (yeni işe girenler için gerekli çünkü..) bu sözleşmeyi imzalamadım diye kadın bana acayip zıt gitti (patron karısı )
ondan sonra hep bi psikolojik mobing uygulandı. patronm hakaret bile etti.. sonra yanlş anlşldm özür dilerim fln dedi.
muhasebe de bir kişi açık çıktı oraya gireyim diye patronmla konustum o da tamam sen yıllardr bzmle çalışıyorsun tabi seni alacaz modu oldu.. sonuc 4 patron olunca baska kız alıp oraya koydulr. patronlardan 1i kabul etmemiş daha doğrusu karısı İnsan kaynaklarında çalıştgı için bizim şirkette ikisi istemedi. Patronuma söyledim böyle böyle ne gerek vardı ki kemkümledi.
şimdi kıza gözu gibi bakıyorlr kızda işini biliyor tabi alttan altta patron karısna bi yağcılık bi iyi davranmalar siz olmasnz ben napardım burada kısmı .. kadını arkasna aldıgı için herseyını yaptırıyor.. küçük işleri bile kız kadın sayesinde bana yaptırıyor.. işin ilginci patronlarda ondan yana.. Daha sabah bir şey oldu onun için ama çok ıvır zıvır gerektiren bişiy oldugu için patron karısı geldi bizim x le çok işimz var sen patrona whatsaptan yaz sen yap bnları faln dedi.. ben bilmiyorum ama dedim form doldurmak gerekirse onu x biliyordu dedim işimz var suan sen yaparsın halledersin dedi bişiy demedim sinirlendm acayip..
sorun böyle yağcı olmadıgım için mi bu durum ? olamıyorum ne yapayım.. ama gerçekten çok bunaldım artık sıkıldım . şirkette birkaç kişi de bu durumu biliyor ooo sen ilk defa mı karşılasıyorsun bu şirkette bir kaç kişinn hep öncelkleri var..
içimi dökunce rahatladım yemın ediyorum..
şimdi kıza nasl davranacağımı bilmiyorum. . bi masumluk ayakları daha yeni babası vefat etti çok ii anlıyorum onu bnde babamı 4 yasmda kaybettim .. bişiy demıyorum diyorum sonra içimde ki vicdan boşver sus orkide babası yeni vefat etti sus diyorum..
Güncel : daha önce yazmıstım arkadaslar konu eski konu evet ama hala devam etmekte.. İk da ki benm yerime alınan kız şantiyeye gidecek diye orada haftada 2 gun kalacak diye onun butun engarya işlerini bana yaptırıyorlr .. İşçiler ile ilgili dosya hazırlıyorum şuan .. bu onun işi daha önce hep o yaptı .. İyice laçkalaştım bi de hani millet sinir olur yaa ben tam tersine gülüyorum suratlarına tamam sıkıntı yok hallederim modu.. iyice eminm artık bunlar ben bezeyim diye yapıyor :) az önce İk daki patron karısınn dgnunu kutladık sanki samimiymişz gibi öptüm fln iyice laçkalaştım umursamıyorum.. kadın ve kız la iş ilişkimiz düzeldi bi andabi ii davranmalar iş yaptırmalar vs vs .. eee bende yalan yok aptala yatıyorum ..
Nikahtan sonra ,dilekçe ve evlilik cüzdanıyla başvurun ,zaten sizin ihbar süreniz vardır ,46 gün kadar tamamlarsınız o arada da çıkarsınız ,aslında bu sebepten sizi bezdirmeye uğraşıyorlardır
Kesinlikle bir avukata git yoksa sözel söylersen önceden evlilik nedeniyle diye olmaz o iş ... Dilekçede yazılacak evlilik sebebiyle işten ayrıldığin..baya bir tazminat alırsın Onur'a hesaplat hakkında hayırlısı olsunmobing ispat etmek gerekecek bi ton ıvır zıvır.. ama evlilik temiz iş..
bunun için gidip avukata soracağım ama evlilikte nasıl bir yol izlemem gerekir.
hani çıkmam gerek çıkıyorum diyerekten temizce..
bir evrak bir yazı sigortadan evlendıkten sonra ne yapmak gerekirse artık..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?