Yemin ediyorum psıkolojim bozuldu düşünmekten

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Inanin fotoya kadar yazdiklarinizdan sizi epey kilolu zannettim. Tamam kilonuz var ama facia boyutunda degil. Emziriyorsunuz onun icin tek yapabileceginiz sey saglikli beslenme, yediginiz miktari biraz azaltma ve cocugunuzla bol oyun. Cocugunuzun ilgisini cekerse cocuk yogasi var. Birlikte yapabilirsiniz. Fizik tedavide verilen hareketler vardir. Bel,kalca,sirt,kol icin. Netten bakip yavas yavas uygularsiniz. Bu vucudunuzun sekle girmesini kolaylastirir. Son olarak bu sureci aylara yayin. Mutlu anne, mutlu cocuk bunu unutmayin lutfen.

1.73 boy 77 kiloyum. Zayıflamak istiyorum biran önce ince belli kızlar görünce içim gidiyor. Eskı zayıf fotomu ekran yaptım baktıkça yemeden içmeden kesileyim diye. Kilomun sebebı kesinlikle yemek oldugunu zannetmiyorum günde 8 tane latte içiyodum ve kola olmazsa olmazlarımdandı sabah aç karnına bıle kola içiyodum ben :KK43: işin kötü tarafı hıc bukadar kilolu oldugumu fark etmemiştım sankı aylardır aynaya bakmamısım gibi takii. O nalet güne kadar eski fotolarıma baktım sonrada boydan foto çekıp ikisinıde yegenıme attım ben bile gözlerime inanamadım ne hale gelmişim öyle. Sabah erkenden uyanıp oturup bunu düsünüyor ve sürekli diyetler arastırıyorum üzülüyorum. Acı çehre önermişti biri,sagolsun oglum hala emiyor 2 yaş 24 günlük duygusal olarak bnde hazır degılım sütten kesmeye. Ama böylede bişi kullanamıyorum. Ben napıcam bi yol gosterın ya.
Spor salonuna git guzelim

cocugun 2 yasini gecmis kendini duygusal olarak hazirla sütten kes, yemeni düzenle ve hareketli bir hayata gecis yap, o ictigin seylerden de uzak dur bagimlilik yapmis belli ki :/

O tanıdığınız başka bir şeyden dolayı almıyordur, o kadar kolaya ya mide delinir ya da başka şey yiyemiyordur, almaz normal. Küçük boy latte 130 kalori içerir, 130*8 1000 kaloriden fazla eder, abartmadan yiyerek bu sayıda latte tüketildiği zaman 1000*7= 7000 kcal, bu da 1 haftada 1 kilo almak demektir zaten...
Yoo, başka bir şeyden değil herkesin bünyesi farklı hepsi bu. Evet mide için cok zararlı lakin başka bir şey yiyemedigini nereden çıkardınız. Besleniyor gayet dediğim gibi kimi bünye yakar kimi yakmaz. Misal bana 1 avuç çekirdek sivilce yapar sana yapmaz gibi. Kimi gece yer kilo almaz ben yesem alırım gibi.
Bazi şeyler kişiye özeldir bu yüzden kisiye özel diyet listesi çıkartılır. Metabolizmaya bakilir.
Çevremdeki insanların bazılarının yediklerini ben yesem obez olurum ama onlar zayif.
Ben dikkat ederek kilomu koruyorum kimisi zaten ne yese almıyor nerdeyse.

Hmm kalorisi bu şununla sayiyi carp tamam sen su kadar kilo alırsın diye bir sey yok. Yaşı yaşam tarzı hereketi yedikleri metabolizmasi hesaplanır önce.
Birde sadece latte dedi arkadaş süt yağlı yagsiz demedi, marka vermedi, seker kulllanip kullanmadığını söylemedi nereden 130 u çıkardınız?

Hem ben onlar kilo yapmaz demedim o kadar yapmaz dedim .yemekten değil yazmış yanında dahada sagliksiz besleniyor ki kilo alıyor, hareket etmiyor ki veremiyor dedim.

cocugun 2 yasini gecmis kendini duygusal olarak hazirla sütten kes, yemeni düzenle ve hareketli bir hayata gecis yap, o ictigin seylerden de uzak dur bagimlilik yapmis belli ki :/
Hazırlayamıyorum işte. Zaten kış geldı hasta olmus bısı yıyemıyor bari süt içsin. Yaz'a bıraktım sutten kesmeyi

Yoo, başka bir şeyden değil herkesin bünyesi farklı hepsi bu. Evet mide için cok zararlı lakin başka bir şey yiyemedigini nereden çıkardınız. Besleniyor gayet dediğim gibi kimi bünye yakar kimi yakmaz. Misal bana 1 avuç çekirdek sivilce yapar sana yapmaz gibi. Kimi gece yer kilo almaz ben yesem alırım gibi.
Bazi şeyler kişiye özeldir bu yüzden kisiye özel diyet listesi çıkartılır. Metabolizmaya bakilir.
Çevremdeki insanların bazılarının yediklerini ben yesem obez olurum ama onlar zayif.
Ben dikkat ederek kilomu koruyorum kimisi zaten ne yese almıyor nerdeyse.

Hmm kalorisi bu şununla sayiyi carp tamam sen su kadar kilo alırsın diye bir sey yok. Yaşı yaşam tarzı hereketi yedikleri metabolizmasi hesaplanır önce.
Birde sadece latte dedi arkadaş süt yağlı yagsiz demedi, marka vermedi, seker kulllanip kullanmadığını söylemedi nereden 130 u çıkardınız?

Hem ben onlar kilo yapmaz demedim o kadar yapmaz dedim .yemekten değil yazmış yanında dahada sagliksiz besleniyor ki kilo alıyor, hareket etmiyor ki veremiyor dedim.
330 ml (12 oz) latte için bu değer, kendi içtiğine göre ayarlayabilir. Diyetisyen olmadığımıza, olsak da buradan liste yazamayacağımıza göre 8 tane içilen lattenin standart bir kadının üzerindeki tamamen bilime dayalı olan sonucu bu şekildedir, istediğiniz yerden araştırabilirsiniz. Evet kalori hesabı ile yağ yakılır, bu kadar uğraştığınız konu basit bir matematikten ötesi değil. Kilo almıyor dediğiniz insanların tiroid hormonları ile ilgili bir problemleri olabilir, gün içerisinde çok aktif dediğimiz kategoride olabilir ki günlük kalori ihtiyacını oldukça tımandırarak standart bir beslenme düzeninde büyük kalori açıkları oluşturacak bir durumdur. Yani günde 8 latte içip üzerine 1800-1900 kalorilik dengeli bir beslenme düzeni izleyip hatreketten yana fakir bir yaşam sürerseniz haftada 1 kilo alırsınız. Matematik hesabı tektir. Dünyanın her yerinde böyledir.

Senin vucudunu asiri merak ediyorum. Ben senden 9-10 cm kisayim 42-43 kiloyla zayifliktan geberiyor gibi duruyordum. Suan 46 filanim yine de inceyim. Evet her vucutta kilo farkli durur ama 168 boya 43 hayalimde anoreksik vücut olarak canlaniyor 🙄

Bundan yaklasik 12 yil once cok zayifladim stresten. Benim boyum 1.63 kilom 43 idi zamanlar. Kilo gercekten her vucutta farkli duruyor cunku 43 kilo iken her bir kemigim sayiliyordu, ayakta zor duruyor gibiydim. Zaten doktorunda dedigi 50 kilonun altina inmemem gerektigiydi. Benim vucudum 50 altini kaldirmiyor mesela. Su an 51 kiloyum hala daha cok zayif oldugumu dusunenler var. Yillardir sabit kilom bu. En onemlisi saglikliyim sukur. Yani insanin o sabit kilosunu bulmasi lazim. Saglikli bir sekilde olmasi lazim. Baskasinda normal gozuken kilo sende bambaska gozukebilir.

Size sinameki ve safran caylarini onerebilirim. Bu iki cayda cok faydali metabolizmayi hizlandiran caylar. Faydalarini bir arastirin nette goreceksiniz. Ben son 1 haftadir safran iciyorum her gun. Keskin bir kokusu var ama olsun. Cilde cok iyi geldigi, kizarikliga, kasintiya iyi geldigi soyleniyor. Gul hastaligim var o yuzden de cildim kizariyor zaman zaman ama icmeye devam edicem. Karacigere cok faydalari var bir bakin derim.

Sağlıklı mı? Çok zayıflık sağlık değildir ki. Evet turp gibiyim, kolay kolay hasta olmam ama çok zayıfım. Aşırı. Fazlasıyla. 168e 42 43 falanım. Ki yerim de yani.

esim sadece duzenli spor yaparak kilo alabiliyor, spor salonundaki hocasi ile hedef koyuyorlar, ayda bir kilo :olamaz:
onu alicam diye ek ogunler falan filan ekliyor da anca alabiliyor.
Ama sporla aldigi icin de pek guzel yakisiyor.
Muhakkak bir uzmana danisin, imkaniniz varsa duzenli ayni kisi ile calisin.

konu sahibi ben sizi anlamadim,
emziriyorum sunu bunu yapamam demissiniz, sonra da sabah aksam kola kahve icerim demissiniz.

e yazmissiniz cevabi iste, o ictiginiz kolalar kahveler nereye gidiyor belli,
2 fincandan fazla kahve icmeyeyek ve kola gibi asitli icecekleri beslenmenizden tamamen cikararak hem kilo verirsiniz, hem de kendi sutunuzun kalitesini artirirsiniz.

esim sadece duzenli spor yaparak kilo alabiliyor, spor salonundaki hocasi ile hedef koyuyorlar, ayda bir kilo :olamaz:
onu alicam diye ek ogunler falan filan ekliyor da anca alabiliyor.
Ama sporla aldigi icin de pek guzel yakisiyor.
Muhakkak bir uzmana danisin, imkaniniz varsa duzenli ayni kisi ile calisin.
Evet bende o şekilde şuan 49 kiloyum :) ama hiç bırakmamak gerek sporu bırakınca foss diye eski halime dönüyorum 44 kilolalara :(

konu sahibi ben sizi anlamadim,
emziriyorum sunu bunu yapamam demissiniz, sonra da sabah aksam kola kahve icerim demissiniz.

e yazmissiniz cevabi iste, o ictiginiz kolalar kahveler nereye gidiyor belli,
2 fincandan fazla kahve icmeyeyek ve kola gibi asitli icecekleri beslenmenizden tamamen cikararak hem kilo verirsiniz, hem de kendi sutunuzun kalitesini artirirsiniz.
Cola ve kahve bağımlılık yapıyor cola sevmem içmem ama kahve çok fena içerdim eskiden şimdi günde 2 en fazla oda türk kahvesi olarak değiştirdim late filan senelerdir içmiyorum hergün tarçınlı türk kahveside metobalizmayı hızlandırıyormuş

Yanlız şortlu korse var onuda hesaba katalım
Bebeginiz 2 yasina gelmis masallah en azindan azicik da olsa söz dinler diye düşünüyorum ne bileyim hadi birlikte dans edelim deseniz siz evde spor yapin o da eglensin mesela. Mümkün mü bu? Öyle abartı bir durumun yok canim sen beslenme ve hareketi duzenlersen rahat verirsin. Ivır zivir şeyler tüketme. Latte yerine 1-2 fincan filtre kahve ye geç mesela. Latte gibi kremali sütlü içecekler kalorili. Şeker de katiyorsan eyvah.. yağa cevirir zaten vücut. Kolayi da illa iciyorsan yarim cay bardağı nefsini korelt birak. Bardak bardak icme. Birden hepsini kesmek zorlayabilir böyle böyle birakmaya calis.

Bebeginiz 2 yasina gelmis masallah en azindan azicik da olsa söz dinler diye düşünüyorum ne bileyim hadi birlikte dans edelim deseniz siz evde spor yapin o da eglensin mesela. Mümkün mü bu? Öyle abartı bir durumun yok canim sen beslenme ve hareketi duzenlersen rahat verirsin. Ivır zivir şeyler tüketme. Latte yerine 1-2 fincan filtre kahve ye geç mesela. Latte gibi kremali sütlü içecekler kalorili. Şeker de katiyorsan eyvah.. yağa cevirir zaten vücut. Kolayi da illa iciyorsan yarim cay bardağı nefsini korelt birak. Bardak bardak icme. Birden hepsini kesmek zorlayabilir böyle böyle birakmaya calis.
10 gundur agzıma latte degmedi. Kolada ıkı bardak içtim 10 gun içinde. Suan memeden kesmeye ne ben hazırım ne cocugum yaz'a kesmeyi planlıyorum 🤕

Instagramda diyetisyen Simla Özyurt sayfasını takip etmenizi öneririm.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X