Yemin töreni çilesi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Babanızla ilgili herhangi bi yorum yazdım.
Sizi takdir etmiyorum.
Gergin gergin konu açıp sonra böyle bı cevap çok enteresan.
17 yaşında ister el öpersiniz ister öpmez.
Sizde tutarsızlık var.
Hem yok şöyle böyle diye konu açın sonrada aaaaa çok iyi çok iyi...
Bide şu olayı anlamıyorum. Aileyi diş bileyin yok yanlız bıraktılar oğullarını biz yaptık ben uğraştım. Bu sizi hiç alakadar etmez oğulları ile ilgili bi konu. Sizi hiç ama hiç ilgilendirmez.
Yapıp yapıp uğraşıp uğraşıp aile şöyle böyle ama temin töreninde çok iyiydik.
Madem yaptınız bu sadece siz ve sevgiliniz ile ilgili bı konu.
He tutarlı olmak isterseniz oğullarını yanlız bırakan ve siz uğramak zorunda kaldığınız için soğuk soğuk dursaydınız.
Tek siz bu mücadeleleri yapmıyorsunuz.
Valla soğukmuşsunuz sıcakmısınız onuda anlamadım.
Buda benim görüşüm.
 
Gittim gördüm geldim çok güzel geçti gitmek isteyenler benim gibi arada kalanlar için güncelleme olsun iyi ki gitmişim

Ay çok sevindim gitmene. Ben de git diye yorum yazacaktım baktım konu eskiymiş artık yemin töreni falan kalmamıştır dedim.

Ben olsam sevgilimin ailesinin arabasına atlar onlarla giderdim hatta. Sevgilim gel demiş yani gitmez miyim hiç
 
Bazı üyelere ne kadar gereksiz yüklenmişsiniz. Biraz farklı görüşlere açık olun. Bura da konu açıyorsanız, her fikri ve eleştiriyi dikkate almanız lazım. Aksini düşünüyorsanız zaten konu açmayın.

Ayrıca 15 yaşında, daha çocukken tanıdığınız bir insana ne emek vermiş olabilirsiniz? Ya da o size ne kadar emek vermiş olabilir? Emek kavramını bu kadar basite indirgemeyin rica ederim. Anne olunca anlarsınız asıl emek neymiş!..

Bence yemin törenine gitmeniz iyi olmuş, çünkü ileride o kadar emek verdim bi yemin törenine gidemedim derdiniz. Ayrıca 10 yaşındaki bir çocuğa bu kadar takılmayın derim, çok değil bir 5 sene sonra o da emek verecek yaşa gelmiş olacak.

Dip not; (sizi ayırıyorum konu sahibi) 15 yaşında bu formu takip eden üyeler veya anneleri, bu yaş oyun yaşıdır sevgili değil!.. Çocuklarımıza önce büyümeyi öğretelim, sonra nasıl olsa evlenecekler
 
Gereksiz yüklendiğimi açıkçası düşünmüyorum. Çünkü burda yazış amacım fikir almak. Uygulamak ya da uygulamamak bana kalan bir şey. Ama burda bazı hanımefendiler var ki kendilerini bilirkişi ilan etmişler babama acimadiklarimi, beni yerden yere vurmadiklari mi emek verdim diyorum sen kimsin anası misin diyor bi insana yalnızca ailesi mi emek verir? Birlikte oldugunuz insan artik sizinle aile olmus oluyor bunca senedir. imza atmak sadece resmiyettir hayati paylasmak sadece ayni yataga girmek demek değildir. Ben de gecen yillarda birbirimize karsi cok emek verdigimizi ve cok sey paylastigimizi bu nedenle orda bulunmam gerektiğini söyledim. Ve ekledim dedim ki ailesinden cekindigim icin geri planda durmak istiyorum ama bunca gecen sürede biz birlikte bir yol aldık ve mutluluğunu paylaşmak benim de hakkım o yüzden kendimi motive edip gitmeye karar verdim. Aynı fikirde olmayan kişi gelir derki bence mantıksız şöyle şöyle sebeplerden dolayı fikrini beyan eder. Kimse kimseyi burda bu şekilde yargılayamaz, ki konu açıldığından beri girmediğim kalıp kalmadı yani hiç hoş değil bu durum. Asla ömrümde görmeyeceğim insanlar gelmiş bana burda ahkam kesiyor. Bu fikirlere saygısızlık degil fikir beyan edenlerin hadlerini bilmemeleri diye düşünüyorum. Anne olunca anlarsın demissiniz var sayıyorum evlisiniz ya da bir birlikteliginiz var altını almadınız yere düşen emziğini vermediniz dokuz ay karnınıza taşımadınız diye eşiniz üzerinizde hiç hakkınız olmadığını söyleye bilir mısınız sizin üzerinizden bu fikirde olan tüm kadınlara soruyorum. Bi insani dogurmayinca büyültmeyince emek vermiş olmuyor muyuz?
 
Evlenmiş ve 7 yılınızı vermiş olsaydınız amenna emek derdim. Günlük kirli çamaşırını yıkamadan, önüne yemek koymadan, varlığını da yokluğunuda çekmeden emek olmuyor sizin ki kusura bakmayın. (dahasını sıralarım, gerek yok) Ha hoppa bir erkektir, elde avuçta durmuyordur ilişki yürütmek adına tahammül göstermişsinizdir o ayrı.

Evliyim 2 çocuk sahibiyim. Evlendiğim de eşim hala üniversite okuyordu, ben evlendikten kısa süre sonra atandım. Kuş kadar para kazanıyordu. Evi ben çekip çeviriyordum. İkimiz de işten geliyorduk, ben o ders çalışsın mezun olsun yeter ki diye ev işine bile karıştırmıyordum, cebine harçlığını ben koyuyordum. Hangimizin ki emek sizce? Eşimin benim üzerimde hiç bir emeği yok ama kendisi de bilir. Şu anda bu durumdaysak senin sayende der. Eşim de iddia edemez ben sana emek verdim diye. ( bu hayat tarzı kendi seçimimdi hayıflanmak için yazmadım)

Çocuk büyütürken sadece altını bezleyip, yere düşen emziğini vermiyorsun. Hayatın o çocuk oluyor. Gezmeni, yatma saatini, tatil planlarını, yiyeceğin yemeği, kuaför saatini vs hep çocuğa göre ayarlıyorsun. Bunlar işin daha keyifli kısımları, bir de mental sorunlar var tabi. Uykusuzluk, hastalık, tahammül sınırlarını zorlamaları gibi. Sana ne kadar yazsam da tecrübe etmeden anlaman çok zor. En iyisi annene sor, seni nasıl büyütmüş.

Evet üyelere gereksiz yükselmişsin. Daha güzel cümlelerle kendini ifade edebilirdin. Burada hiç görmediğin ve göremeyeceğin insanlara tahammül gösterememişsin, var gerisini sen düşün derim. Kimse seni kırmak adına bişey yazmaz burda, amacı fikir vermektir. Seni eleştirip yerden vurunca kimsenin eline bişey geçmez. İki gün sonra sana yaptıkları yorumu bile unutanlar olur, hatta profil adını bile unutup başka bir konu da hem fikir olup, sizinle dertleşirler. Kk böyle bir yer.
 
Açıkçası doğru ya da yanlış söylüyorsunuz diye yorun yapmayacağım. Görünen o ki emek verme yarışı anlamışsınız olayı. Bi şey yaristirmiyoruz, en çok emek verene de ödül yok malum.
Ne demişler söylediklerin karşındakinin anladığı kadardır, karşılıklı olarak anlaşamama durumunu sonlandırarak (ki anlaşmak gibi bir zorunluluğumuz asla yok) hayatta başarılar herkese iyi günler diliyorum.
 
Yarış mı? Anlattıklarımdan bunları anlamanız da ilginç doğrusu. Doğru söylüyorsunuz, söylediklerim sizin anladığın kadar ne yazık ki!.. Gelin gideceğiniz aileye sabır ve huzur size de iyi günler diliyorum.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…