Yemin töreni, nişanlım ve ailem

IncIpek04

Güzel günler yakındır
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
22 Ocak 2017
5.659
7.052
198
Selam kızlar, ben nişanlıyım. Nişanlımın mesleği askerlik ve yakın zamanda göreve başlayacak. Ben askerlik dönemindeki yemin törenine ailem izin vermedi diye gidememiştim. Artık nişanlandık ve kayınvalidemler nişanlım gelmemi çok istiyor. Gideceğimiz yer 8 saatlik mesafede annem günübirlik olursa gidersin kalmalı olmaz. '' elalem ne der'' deyip duruyor ve bunu nişanlımın ailesine de söyledi. Çok utandım yerin dibine girdim herkesin içinde ağlamamak için kendimi zor tuttum. Nişanlıyken bile elalem için mi yaşacağım. Ben kafama koydum izin vermezlerse (sırf elalem için) ben de izinsiz gitmek istiyorum. Sizce de kızgınlığımda haklı değil mi? Aileme karşı nasıl davranmalıyım

Ben gitmezdim yada anneme sende gel benimle o zaman derdim

Ben gitmezdim yada anneme sende gel benimle o zaman derdim
Annem uzak diye gelmiyor ve beni de göndermek istemiyorum. Başka sebepten dolayı olsa tamam ama elalemin laf edeceğini düşündüğü için karşı çıkmasına sinir oluyorum. Hayatımızda son defa olacak bir olay bende yanında olmak istiyorum. Elalemi düşünmeden hayatımın özel günün yaşamak istiyorum orda evlenme teklifi de edecekti

Sana gitme dememiski annen,git gel,kalma demiş..E sende kalmayiver nolacak.Maksat nişanlını görmek değil mi?Kalıp napacaksin?
Gidiş 8 saat bunun dönüşü de var. Üstelik kayınvalidemlerin arabasıyla gidip gelicez orda da halasında yatıcaz bir gece. Yol uzak ve tek gidip dönemem

Gidiş 8 saat bunun dönüşü de var. Üstelik kayınvalidemlerin arabasıyla gidip gelicez orda da halasında yatıcaz bir gece. Yol uzak ve tek gidip dönemem
İlle gitmek istiyorsan ki istiyorsun,o zaman ikna etmeye bak aileni..izinsiz gidersen nasıl geri döneceksin?

Şimdiye kadar ailenize karşı çıkmadıysanız şimdiden sonra yapmayın. Her ailenin bazı kuralları vardır ve çocuklar o kurallarla büyür. Hiç karşı çıkmayıp şimdi izinsiz kaçar gibi giderseniz hem kendiniz hem nişanlınızı hem nişanlınızın ailesini zor durumda bırakırsınız. Arada tamiri zor yaralar açılabilir. Sadece kendinizi değil çevrenizdeki insanların düşeceği durumu da düşünmelisiniz artık. Evliliğe adım atıyorsunuz ve evlilik idare etme sanatıdır. Bu gibi fevri davranışlarla idare edemezsiniz.

8 saat uzun bir yol değil, akşam yola çıkar sabah varır bütün günü birlikte geçirir akşam yine dönersiniz.

Nişanlınla zaten evlenmicek misiniz evlenme teklifi edicekti derken
İzni olmadığı için sadece isteme söz yapıldı. Teklifi özel günde olsun istemiştim o da tören günü yapmayı düşündüğünü kendim öğrendim. O sürpriz yapacağını sanıyor :)

Şahsi fikrim, annenizi kırmayın. Gece otobüs bakın mutlaka vardır dönüş.

Kaç yaşındasınız? Kendi ayaklarınız üzerinde durabiliyor musunuz? Bunlar önemli. 25 yaşından büyük, işi gücü olan bir kadın ailesine haber verir, gider. Ama daha küçükseniz, ailenizin eline bakıyorsanız izinsiz gitmeyin, dönüşü kötü olur.

Giderken onlarla gidin dönüş için bilet bakın derim ben Hiç kimse hatta nişanlı koca bile anne babanın yerine geçemez anneniz haklı otelde kalsanız bir nebze ama nişanlıyken karşı tarafın ailesine ait bir evde kalmak bence de doğru değil. Ailenizi üzmeyin zaten nişanlıymışsınız yakında evden gideceksiniz içinize oturur değmez

Anneniz haklı.
Gelin ata binmiş ya nasip demiş.

Ayrıca elin oğlu için annenizi ezip geçmeyin.

Geçmiş konularınızın içeriği değişse de yorumlardan anladığım kadarıyla zaten aileniz umrunuzda değil.
Kv kp ne derse onu yapmak için ailenizi hiçe sayıp, gizli saklı işler peşine düşüyorsunuz.

Ailenize çok üzüldüm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…