Yemin törenine gitmeli miyim

Hemen simdiden ailenizi bu kadr kendi ellerinizle degersz kilmamalisiniz.
Annenizden babanizdan habersiz gitmeyin.
Sevgilinede acikla mevzuyu.
Babasinida uygun b dille geri cevir.

Eline yüzüne bulaştırırsın.Habersiz gitme bence.Yemin töreni çok normal birşey önemli olan sınavın.

Her türlü riski göze almalısın ... Abimin yemin törenine gittiğimizde 10-11 Arasi denildi ama stresten ayılan bayılan oldu askerlerden tören uzadı .... Yağmur yağdı yemekhaneye taşındı tören alanı... bunlar baya bir zaman aldı... Tören alanına giderken araç kuyruğu da cabasi çünkü sadece biz gitmiyorduk... Ayrıyetten ailenin haberi olmadan gitme derim..

Sizi erken alıyorlar ama sonra komutanların konusmaları şiir okumalar, askerlerin alana girişi vs derken 11-12 gibi bitiyor. Kışlanın büyüklüğüne de bağlı biraz. Kardeşimin ve nişanlımınkine gittim ikisi de hemen hemen böyle bitti.
Büyük bir kalabalık oluyor, oturmaya yer bulmak bile zor.
Eğer gidersen finale yetişemezsin bence de.
Ben gittim ama biz nişanlıydık. Seninki biraz riskli. Sınav olmasa yine de git derdim çünkü cok gurur verici bir sey. Sevdiğini ilk kez asker kıyafetleriyle saçsız, zayıflamış ve kapkara olmuş halde görmek çok tuhaf
Tören alanına girerken hangisi sevgilin tanımak bile zor.
Bu tek bir sefer yasayabileceğin bir an ama sınav da mezuniyetini etkileyecek mühim bir sınavmış.
Ay cok zor.

benimkinin de yemin töreni var bir hafta sonra
benim final haftam saati bırak haftaya olmasına rağmen sınavım gitmicem
çok isterdim ama öncelikleri iyi ayarlamak gerek
yemin törenine gitmezsin ama uzmanlık yaptığı yerde çokça ziyaret edersin olmaz mı? şahsen ben öyle yapcam...

Guzel kardesim eger buraya konu acmissan fikrimizi merak ediyorsun demektir. Cogunluk gitme demis. Ben de bu dusuncedeyim. Her seyden once kendi aileni dusun. Onun ailesi emrivaki yapiyor diye reddedemedim diyosun ama sinava yetisemezsen ailenin hakkina girmis olacaksin. Okulun uzarsa cok pisman olursun. Ki bakalim gidelim diye tutturan ailesi oglunu birakip senin sinavina yetismek icin kostur kostur donecek mi? Bunun garantisi var mi? Bir de yemin toreninden sonra izin oluyor. Belki ogullarini alip donmek isteyecekler. Bu da sinav saatini gececektir. Gitme canim. Gitme.. Simdi sen de istiyorsun ama inan ileride bizlere hak vereceksin.

Önce törenin saatini öğren sabah saatleri ise trenle git çünkü yürüme mesafesinde Askeriye. sakin karayolu kullanma 3-4 saat trafikte kalırsın zaten ankaraya 1 saat Polatlı. 5 saatte donemezsin. okulun Nerede bilmiyorum ama Sıhhiye veya gazi taragindaysa en uygunu trenle gidip gelmek ki biletini de onceden ayarla.

Daha söz yok, nişan yok, nikâh yok, nereye gidiyorsunuz ailesiyle? Sizin aileniz öğrenince ne diyecek peki? Öğrenmezler demeyin, yarın ailenizin yanında konuşurlar, ne bilsinler meğer yemin törenine ailenizden gizli gittiğinizi? Ayrıca böyle her yere koşan kızları iş kız istemeye gelince yarı yolda bırakan, istemeye bile gitmeyen çok erkek aileleri okuduk burada. Kıza canım cicim, gelinimiz demişler, sonra da hafif kız, evimize girdi çıktı, nereye götürsek geldi istemeyiz diye nikâha izin vermediler. Çok var böyle konu.

Arkadaşlar hepinize teşekkür ederim gitmekten vazgeçtim. Usta birliği de ankara etimesgut çıkmış.yemin toreninden sonra yasadigim yere o gelecek artık. Bu arada sevgilimin sinavimin olduğu kafasindan çıkmış madem sınavın var hala gelmek için ne zorluyorsun burda evrak işleri de olacak uzun sürer yetisemezsin dedi.

Erkek arkadaşının ailesinin gözünde kendi aileni düşürdüğün durum, hoşuna gidecek mi gerçekten?
Onlardan habersiz iş yaptığın için gözerinde yücelir misin?

Ben olsam gitmem.
Sınav da varmış zaten.
Resmiyet yokken aile içine bu denli girmeye karşıyım, üstelik kendi ailemin haberi yokken.

Ailenin haberi olmadan gitme. Şimdi her şey güzel olabilir ama ilerde pişman olabilirsin. Finaline yetişmiceksen şakın gitme.

Tebrikler
Sorunsuz hallolmuş...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…