Yemişim kariyeri

Stressiz iş yok diye bir şey var. ilk işim az stresliydi. 8'5 çalışıyordum haftanın 5 günü ve 2007 yılında bugünkü asgari ücretten fazla kazanıyordum. 2009da kriz çıktı. daha büyük bir yere 0 stres işe girdim. 2012de evlenince çıktım. şimdi memurum sakin çalışıyorum iyice...

Hatanın o kadar zarara yol açacağı bir yerde haftanın 6 günü akşam 8e kadar çalışılmaz. Hata yapmaktan korkuyorum de yanına birini aldır. Yok alamam derlerse hata yap kovdur kendini. Tazminat+işsizlik maaşı seni bir süre idare eder. O arada da iş bulmaya bakarsın.

Hiç maceraya atılmayın.kazancı iyi olan bir işten sonra düşük maaş iyi gelmiyor tecrübeyle sabittir:)iş dışı saatlerde bir spaya gidin kese köpük ardından masaj sonra cilt bakımı yaptırın.melisa papatya çayları için.yüzün,spor yapin,sevdiklerinizle zaman geçirin...

Peki aynı işi İstanbul dışında bi yerde yapma şansınız yok mu?
Daha küçük kiraların daha uygun olduğu bi şehirde mesela?
Ya da ailenizin yanına dönüp orada bi iş bakabilirsiniz kira masrafınız olmaz mesela 1000tl direk cebinize kalır belki maaş daha az olur ama gideriniz de az olur.

Stresten çok etkilenen bir arkadaşım işi bırakıp ev hanımı oldu, arkadaşları olarak biz de destekledik, çünkü aldığı parayı hastanelerde harcıyordu zaten.

Şu an mutlu huzurlu ama hala belki bana göre iş vardır diye arayışlarda.

Stresin sizi ne kadar etkilediğini siz biliyorsunuz, bana kalsa iş hayatı ile özel hayatı ayır iş yerinde stres yapma derim size, ama yapamayacaksanız ve yaşadığınız stres sizi yoğun etkileyecekse yeyin kariyerinizi boşverin :)

insan en güzel yılları okula git gel calıs sınavlara diye geciriyor birde üstüne keyfini bile sürünemediği parayıı kazanacagım diye kafayı yedirtecek işte calısıyor. baska bir iş imkanın varsa cık ben olsam öyle yapardım

Hayatta hersey para degil.
Huzurun yoksa direk sagligini olumsuz etkiler.
Bence baska is bak.boyle diken ustunde ev de bile acaba ararlarmi,cagirirlarmi dusuncesi insani cok yorar

Bi an gözüm dönüyor çantamı alıp çıkıp gidesim geliyor inanın.. Sonra tek başıma ne yaparım koskoca şehirde, tekrar iş bulabilir miyim sil baştan başlayabilir miyim diyerek kendime engel oluyorum, bu kadar işsizlik çeken insan varken yaptığım şimarıkça geliyor... Ama öte yandan psikolojikmen sağlığımdan oluyorum.. Ne yapacağım bilemiyorum....

Herşeyi bi kenara bırakıp sıfırdan başlayan kk hanımları yok mu aranızda

Aha tam benim yerim. ben bu kafayla tam 3 iş degistirdim hepsi de kamudaydi. ama yok, kafam rahat dedigim is bulamadim. eger sorumluluk sahibi bir insansaniz sartlar cok da degismiyor. kucuk bir ilcede ogretmenlik de yaptim ayniydi, buyuk bir universitede akademisyenlik de sonuc ayni. arkadaslarin da dedigi gibi calisma hayati bimde kasiyer olsan bile stresli. ki kalifiye islerde aldigin riske gore rahatin azalıyor.

demekki bunları bir düsünen ben değilmişim siz istanbul gibi bi yerdesiniz daha fazla şansınız olmayı bence is bulma konusunda ben küçük bir ilin küçük bir ilçesinde çalısıyorum ve evli bayan olarak baska bir imkanımın olmadığını düsünüyorm yeni evliyim o kadr çok istiyrm ki çantamı alıp çıkmayı ama olmuyor işte hayat şartları bazende diyorum ben bu hayatı bir kere yaşıcam neden benim istedim gibi gitmesin sonra bakıyorum yine olmuyo işi bıraksam o kadr konusan olurki kesin bisi olmuşturda atılmıstır yoksa işten nie kendi çıksın diyen o kadr çok olur ki

Vakti zamaninda nefret ettigim bir iste calisiyordum ben de. Tabii bir yandan da is ariyordum, cikacaktim. Kafama gore is bulur bulmaz ciktim. Su anki isimi coook seviyorum, dunyada baska is yapmak istemezdim.

Ben size "idare et, aman parasi, aman hayati" filan diyemeyecegim. Ben cozum odakli bir insanim. Mutlu olmak icin yasarim. Beni mutsuz eden tum faktorleri ya atarim, ya da iyilestiririm. Bir ornek daha vereyim. 11 yildir yasadigim yeri benimseyemedim. Gitmek istedigim bir yer var , ki cook uzak bir yer 3000 km kadar, simdi de oraya tasinmak icin dogru zamani bekliyorum. Burada mutsuz yasayacagima, giderim mutlu olacagim yerde yasarim. Neyse.Haftanin 6 gunu, bu kadar stresli, sevimsiz bir ise can dayanmaz. Surada dunyaya bir kere geliyoruz, hayat kisa. Niye haftanin 6 gunu uzun saatler calisasiniz? Sevseniz amenna, hic bir sey diyemem, ama mutsuzmussunuz yani sonuc olarak. Yahu haftada sadece 1 gun bosumun oldugu, onda da is stresi yasayacagim hayati napayim...

Bence buna cozum bulmalisiniz. Ama bu cozum, isten kor gozum parmagima cikip muhtaclik yasamak degil. Ben sizin yerinizde olsam, haril haril is arardim. Ister kendi calistigim firmada, ister baska firmada. Ve isi bulur bulmaz, eger ki uzun omurlu olacagi hissini verdiyse bana, cikardim isten. Baska is bakamam, gorusmelere gidemem diye bir sey yok. O zaman dayanin yani, ne diyeyim. Ama bir seyleri degistirmek istiyorsaniz oyle veya boyle o imkani yaratacaksiniz artik.

Yeni ise girdim.. hem kasada calisiyorum, hem sekreterlik yapiyorum, hemde satis danismanligi yapiyorum, bunun yani sira muhasebecilikte yapacagim ayni is yerinde.. aldigim maas az.. ama isim rahat gibi yada ben oyle zannediyorum, cunku su an ogrenme asamasindayim... Diger calistigim islere bakarak, bu is yeri benim icin iyi bir tecrube olacak bu yuzden kabul ettim..Bende ayni takintilari yasiyorum, acaba hata yaptimmi, acaba soylemi acaba boylemi.. hatta bugun bir musteri bana psikolojik siddet uyguladi.. calismak kolay degil, her isin bir zorlugu vardir..

Stress var stress var, bazı insanlar gerçek anlamda ağır sorumlulukları kaldıramazlar bu yüzden eğer işinizin size fazlası ile stress yüklediğini düşünüyorsanız bu kaldıramadığınız anlamına gelir. İmkanınız varsa evet daha az stress yaşayacağınız bir işe yönelin, iş sizden değerli değil...

Bende sendenim baktım sağlığım gidiyor
İstifa ettim şimdi çalışmıyorum
Bebeğim olsun tekrar ya bir yer açacağım ya da bir şeyler bulacağım ama stres insanı yiyip bitiriyor

okurken bunaldim ne isi alla askina bu muhasebemi

Evet gecim zor, insanlar issiz vs diyoruz, stress olur her iste var diyoruz ama iste amasi var stress herkesi ayni oranda etkilenmiyor. Ben çalışamadım, calisamayacagimi anladım. Gercekten katlanamıyorum hele insanlarla muhattap olmak cok zor avuç içlerimden başlayıp yüzüme doğru karıncalanma başlıyor, ellerim titriyor filan artık buradan sonrasi ya ben kendime zarar vericem ya birine bisey yapicam demek oluyor.
Olmuyorsa zorlamamak lazım. Ama tek yasadiginiz için baslarim boyle ise diyip birakamazsiniz, daha dusuk maasla gecinmek zor olabilir. Ammman ben buradan gerildim bak.

Stressiz iş yoktur ama bu kadar huzursuzluk fazla iş yerinde huzur yoksa milyonlarda alsan ne fayda daha ucuz bir şehirde iş bulma taşınma gibi bir durumun olmaz mı bu daha mantıklı

ben de o formulu arıyorum. yani iş stresiyle nasıl baş edilir şartlar nasıl iyileşir.mumkun değil biliyorum ama iş yeriyle görüşüp şartları biraz hafifletme yoluna gitseniz. bir de madem bu kadar yoğunsun tüm çalıştıgını bir günlük tatilde harcama zira ilerde bu kadar çalışmayıp daha az maaş alacaksın. evlilik vs. durumunda. birikim yap.

Sizi o kadar iyi anliyorum ki... Turkiye'de kadinlar o kadar zor sartlarda hayata tutunmaya calisiyor ki... Iste tam da bu yuzden, yasadigimiz hayatin alternatifinin olamayacagini dusunuyoruz. Guclu, kendine yeten, kimseye eyvallahi olmayan biri olmak zorundayiz, yoksa herkesten daha fazla ezilebiliriz. Ama aslinda alternatif bir hayat mumkun.

Okuyan arkadaslar bilecektir, Turkiye'de yasamiyorum, kalifiye bir isim var ama her sey performans bazli. Burada tutunmak icin herkesten daha fazla calismak zorundayim cunku sadece isimi degil, yasadigim yeri ve sahip oldugum oturum vs gibi imtiyazlari da kaybedebilirim.

Ama bunlardan vazgecen arkadaslarim oldu... Cok ilginc yerlere dagildilar dunyada. Birisi Alman olmasina ragmen Kolombiya'ya goctu, digeri Malezya'da, yekdigeri Tayland'da, kimisi proje kovaliyor, oburu organik tarim yapiyor. Hepsinin tek ortak noktasi var; ufuklari acik. Bir sure beklediler, velakin bir sure sonra ufuklarina guvendikleri icin akacaklari yolu buldular, su gibi... Alternatiflerinizi cesitlendirin, hele de yaptigim isle ovunmem/ yaptigimdan gocunmam diyecek olgunlukta biriyseniz, kendiniz dogruyu bulmaniz o kadar rahat olur ki.

Ben de gidecegim galiba, bu basligi actiginiz yalniz olmadigimi anlamama sebep oldu. Ve hatirladim, ben butun bunlari bir gun birakip gidebilmek icin yapiyorum.

Sansimiz bol olsun.

İşi anlatınca acaba bankacı mısınız dedim..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…