Yengelerim elini taşın altına koymak istemiyor.

dilemma1234

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
16 Mart 2019
13
2
1
35
6 kardeşiz, babam herkese birer daire verdi.arsa karşılığı almıştık, babamin geliri çok az .o evleri kendi çabasıyla asla alamazdı. Evlerin bazıları mutaahhitin başka mahallelerdeki dairelerinden yani hepsi aynı binada değil.
Sorun şu;evler cocuklarin üzerine yapıldı.benimki de dahil.giris katta olduğu için annemler benim payıma düşen evde oturuyor.benim maddi durumum iyiydi ölene kadar otursunlar istedim.

Ben ise artık işten ayrilmak istiyorum. Çünkü çok yıprandım. Çalışmak istemiyorum.
Ailemin kardesimin çıkacağı eve geçmesini, daireme ise kiraya vermek istiyorum.biraz da onların evinde otursunlar.ama asla yengem kabul etmiyor.kirayi o alacakmış.
O zaman benim dairemin kira bedelini (1300 tl ) 5 kardes aranizda paylaşıp bana odeyin diyorum kizkardeşlerim ve eşleri kabul ediyor ama yengelerim ariza cikariyor.
Herkes hakkini alıp kenara cekildi ben hakkım olani alamıyorum. O para bana harçlık olur ve çalışmama gerek kalmaz ama aileme ne diyeyim simdi evden cikin mi?
Keske evleri kimsenin üstüne yapmasalardı.babamin gidecegi yeri yok,benim ise o paraya ihtiyacım var.ustelik tüp bebek tefavisi görüyorum.

Bazı zaman bazı anne babalara kızıyorlar. O kadar mali var ama evlatları darlık içinde yaşıyor illa ölümü mü beklemek lazım ne var sanki dünya gözüyle herkesin payını verse çocuklar da rahat etse diye.
Demekki böyle şeyleri gördükleri için kendilerini garanti altına almak için yapıyorlar. Ki bana göre haklılar.
Boşuna dememişler ata evlada bir bağ vermiş evlat ataya bir salkım üzüm vermemiş diye.
Annenizi babanizi cikarmayin. Gerekirse o parayi yok sayın farzedin ki hiç o daireniz yok. Allah yengelerinizi de ıslah etsin.

Burda ilk hata anne babanızın sonra sizin.İnsan her zamn önce kendini düşünmeli şu an hepiniz yük gibi görüyorsunuz.Siz başta ailenize verirken daireyi kimse size baskı yapmadıysa siz de kimseye yapamazsınız.Siz öz evladı olduğunuz halde evinizi kiraya vermek rahat etmek istiyorsunuz demi ee yengenizin de bunu istemesi doğal değil mi?Kira mantıklı ama bunu ilk başta söyleyecektiniz şimdi söylemeniz kimseyi etkilemez.Ama sakın ailenize çıkım demeyin.

Size tavsiyem aileniz için fedakar olun. Kardeşlerinizden para isteyin. Ailenize birşey demeyin. Evde aileniz oturduğu için 1300 ü 6 ya bölmelisiniz. Siz de o evde otursanız aileniz kira verse kardeş olarak sizin de ödemeniz gerekiyordu. Yengelere gelince para vermek istemeyen abileriniz. Sadece eşlerini maşa yapıyorlar. Kocam karışamaz böyle bir duruma. Eşlere ne oluyor.

Abileriniz isterse size o parayı verirler, ben eşime verme desem de böyle bir durumda beni asla dinlemez verir kardeşine parayı.

Bütün evleri çocukları üzerine yapıp kendi üzerine ev birakmamak anne babanızın yaptığı yanlış aslında evlat da olsa kimse boyle bir fedakarlığı haketmiyor bence. Ne demek anne baba evden çıkın mı diyeyim? Asla öyle birşey yapmayın,baştan o evde oturmalarını kabul ettiniz gerekirse yok sayın o evi ama o kadar fedakar anne babaya birşey hissettirmeyin bu konuda.

Lütfen üç kuruş için anne babana asla bunu söyleme. Evler kardeşlerinin üstüne de yapılsa hepsi babanın evi. Yani anne babanın oturduğu evde kardeşlerine payımı verin demek bana biraz abes geldi. Dediğim gibi anne baba ölene kadar evler hiçbirinizin değil
Yengelere gelince onlara ne oluyormuş o mu kazanmış da kabul etmiyor? Abin neden buna izin veriyor? Anne baban isterse istediği evde de oturur.
Onlara da başka birşey düşer de terbiyemi bozmayayım.

Bu konuda tek emekci babaya ve anneye acıdım. Ben o evi onların sayarım. Yaşayanın mirası olmaz bana göre. Bir arkadas daha dediği gibi: keşke hiçbirine değilde ilk kendine ev alsaymis
Sonuna kadar katılıyorum. Bir atasözü var ya baba bir bağ bağışlamış evlat bir salkım vermemiş.

Giris kata 1300 tl kira nerede veriliyormus ben bilmiyorum da? Ayrica o ev anne ve babanizin zaten. Bu evden cikin o eve gidin demek cok yanlis
Neden ? Ustelik yeni evlermis ...Abim Üsküdar da 20 yıl üstü bir binada zemin katin üstü 1.kata 3500 veriyor.Zemin katı 2800- 3000 filandir.

Ben anne babanın yerinde olsam bütün tapuları kendi üstüme yardım. Yanlışı burda yapmışlar. Şimdi de açıkta kaldılar. Yazık bu devirde evlatlara bile güvenilmez.

Babam apartman dikti. Ve tapusu kendi üstüne. İyi ki de öyle. Sonu malum olurdu. Şimdi oturuyor abi ve yengelerim. Yeri geldiğinde satıcam ve kızlarıma da pay vericem dedi. Yengelerim köpürüyor.

İyi de kimin malına köpürüyorlar ki, babamın! Çok şükür ki babam akıllı çıktı.

İşte canlı örnek.
Ölmeden evlada zırnık yok.
Ben olsam 6 dairenin 5 ini kiraya verir birinde oturur kira parasıyla hayatımı yaşardım.
Çocuklarım çalışıp geçinsin. Ben öldükten sonra ne hallederlerken etsinler.
Anne baba evlatlarına ev vermişler ama şu anda ki duruma bak.
Konu sahibi siz de şu andaki duruma göre hem haklı hem haksızsınız. Baştan oturmalarını kabul etmişsiniz.
Ya tırnaklarınızı göstereceksiniz yada anne babanızın sırayla çocuklarında kalmasını teklif edeceksiniz.

kendiniz basta kabul etmissiniz.maddi durumumda iyi diyorsunuz.sizin icin anne babanizin kendi evlerinden cikmalarini nasil dusunebilirsiniz.orasi evleri biliyorsunuz kendi duznlerini kurmus oturuyorlardir olene kadar rahatiz diye.bence boyle birsey dusunup aileyi karistirmaniz bile sacma.sizin icin kimse rahatini bozmak zorunda degil.evleride esit paylasmak istiyorsunuz madem, anne babanizi neden abilerinize yikmaya calisiyorsunuz.ayni evlerden sizde aliyorsaniz anne babaniza bakmak sizinde goreviniz.

En bastan yapılması gereken sey tapular ustlerıne yapılmadan baban tum kardeslere para yoksa kredı cektrıp 1 ev daha alaacaktı bu sorunda kalmayacaktı. Sizin içinse siz kendiniz boyle olmasını istemıssınız o zaman ölene kadar otursunlar demseydınız keske

yengelere ne? o zaman anne babayı size postalarım deyin siz oturun evinizde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…