- 12 Mart 2019
- 381
- 333
- 53
- Konu Sahibi dilemma1234
-
Valla ben de bu konuları okudukça fikrimi değiştirdim.Anne babanız en başta sizlere daireleri vererek hata yapmışlar. Hayattayken evladın üzerine çöp yapmamak lazım. Sonra böyle oluyor. Kardeşleriniz de kendileri vermek istese verirler. Madem öyle çeksinler resti, evleri babamıza iade ediyoruz desinler eşlerine.
Baştan böyle bir cömertlik yapıp sonra yan çizmeniz saçma olmuş ama abilerinize de Allah vicdan versin. Yengelere ne oluyor ayrıca? Zaten babanız vermiş daireleri. 200’er lira vermek bu kadar zor olmamalı.6 kardeşiz, babam herkese birer daire verdi.arsa karşılığı almıştık, babamin geliri çok az .o evleri kendi çabasıyla asla alamazdı. Evlerin bazıları mutaahhitin başka mahallelerdeki dairelerinden yani hepsi aynı binada değil.
Sorun şu;evler cocuklarin üzerine yapıldı.benimki de dahil.giris katta olduğu için annemler benim payıma düşen evde oturuyor.benim maddi durumum iyiydi ölene kadar otursunlar istedim.
Ben ise artık işten ayrilmak istiyorum. Çünkü çok yıprandım. Çalışmak istemiyorum.
Ailemin kardesimin çıkacağı eve geçmesini, daireme ise kiraya vermek istiyorum.biraz da onların evinde otursunlar.ama asla yengem kabul etmiyor.kirayi o alacakmış.
O zaman benim dairemin kira bedelini (1300 tl ) 5 kardes aranizda paylaşıp bana odeyin diyorum kizkardeşlerim ve eşleri kabul ediyor ama yengelerim ariza cikariyor.
Herkes hakkini alıp kenara cekildi ben hakkım olani alamıyorum. O para bana harçlık olur ve çalışmama gerek kalmaz ama aileme ne diyeyim simdi evden cikin mi?
Keske evleri kimsenin üstüne yapmasalardı.babamin gidecegi yeri yok,benim ise o paraya ihtiyacım var.ustelik tüp bebek tefavisi görüyorum.
Kendini düşünmeyen kimse düşünmez ne yazıkki.Anne baba 6 evladi büyütüp ustune ev sahibi yapmışlar. Ayakta alkisliyorum .Benim kpederimin 3 tane evi var .Biz kiraciyiz mesela .
Yengelere noluyor ? Çeyizlerinde mi getirmisler evi?
Ne güzel demişsiniz. O babanın yerinde olmak istemezdimKeske babaniz 6 daire alip cocuklarina vericegine, bir tane daire alip kendileri otursaydi...
Bende. Cok üzüldüm. Birde rahat etmek istiyorum diyor... calismak istemiyormus. Oh be :) hakkiymis :) anne babanin hakki ödenmezken birde hak talep ediliyor.Ne güzel demişsiniz. O babanın yerinde olmak istemezdim
Sigortan yatacak. Emekli olabileceksin bence güzel şey çalışmak. Bir ev kirasına para mı bağlanır. Bide Babamlar benim evden abimin eve taşınsın diyor yaşlı yaşlı ınsanlar. Keşke adam hepsini kiraya verseydi kendi yeseydiBende. Cok üzüldüm. Birde rahat etmek istiyorum diyor... calismak istemiyormus. Oh be :) hakkiymis :) anne babanin hakki ödenmezken birde hak talep ediliyor.
Aynen! Ya kira ödesinler adamda bir evinde yasasin yada ciksinlar babasi kiraci koysun gecinskn gitsin. Yok kendisi kiraya verip rahat edicekmis.... ooffff allahim ne evlatlar varSigortan yatacak. Emekli olabileceksin bence güzel şey çalışmak. Bir ev kirasına para mı bağlanır. Bide Babamlar benim evden abimin eve taşınsın diyor yaşlı yaşlı ınsanlar. Keşke adam hepsini kiraya verseydi kendi yeseydi
Bakirkoyde giris kat bile 1500 den basliyor , sizin istanbul kiralarindan haberiniz yok sanirim :)Giris kata 1300 tl kira nerede veriliyormus ben bilmiyorum da? Ayrica o ev anne ve babanizin zaten. Bu evden cikin o eve gidin demek cok yanlis
Konu sahibinin başka konusu gözükmüyor. 2. Üyelik mi bu?Ben bu konu sahibinin konularını anlamıyorum. Aklımızla dalga mı geçiliyor ben anlamadım.
İlk konu; kardeşimin eşi yüzünden kardeşim bana kızıyor. Anladığım kadarı ile kardeş kişisi babanın üstlerine yaptığı daireden başka bir eve kiraya çıkıyor, abi ve yenge (kendi daireleri) evi kiraya verip kirayı almak istiyor ama görümce karşı çıkıyordu. Kardeşlerinin de o evde hakkı olduğunu söylüyordu. Hatta tüp bebek tedavisi için babasından kirayı isteyecekti. Gelin o kirayı alamazdı.
Şimdi anladım karın ağrısını. Konu sahibi anladığım kadarı ile ailesini kardeşinin çıktığı eve gönderip, kendi evini kiraya verip rahat etmek istiyor.
Bin yasa! Bende diyorum ki bu nick bana tanidik geliyor konularina baktim gizledi galiba :))))Ben bu konu sahibinin konularını anlamıyorum. Aklımızla dalga mı geçiliyor ben anlamadım.
İlk konu; kardeşimin eşi yüzünden kardeşim bana kızıyor. Anladığım kadarı ile kardeş kişisi babanın üstlerine yaptığı daireden başka bir eve kiraya çıkıyor, abi ve yenge (kendi daireleri) evi kiraya verip kirayı almak istiyor ama görümce karşı çıkıyordu. Kardeşlerinin de o evde hakkı olduğunu söylüyordu. Hatta tüp bebek tedavisi için babasından kirayı isteyecekti. Gelin o kirayı alamazdı.
Şimdi anladım karın ağrısını. Konu sahibi anladığım kadarı ile ailesini kardeşinin çıktığı eve gönderip, kendi evini kiraya verip rahat etmek istiyor.
Yengelerime babam verdi zaten.olurler mi 200 er lira vermek? Siz vefayi ne sanıyorsunuz?herkes evini bir sekilde kullaniyor ya benim hakkim nerde?böyle bencillik olur mu?Burda ilk hata anne babanızın sonra sizin.İnsan her zamn önce kendini düşünmeli şu an hepiniz yük gibi görüyorsunuz.Siz başta ailenize verirken daireyi kimse size baskı yapmadıysa siz de kimseye yapamazsınız.Siz öz evladı olduğunuz halde evinizi kiraya vermek rahat etmek istiyorsunuz demi ee yengenizin de bunu istemesi doğal değil mi?Kira mantıklı ama bunu ilk başta söyleyecektiniz şimdi söylemeniz kimseyi etkilemez.Ama sakın ailenize çıkım demeyin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?