Yengem abime yeğenimi göstermiyor..

Ek olarak kadının iyi bir anne olduğunu da düşünmüyorum. Bir eğitimci olarak biraz literarür okunursa baba katılımının çocuğun gelişim ve eğitimindeki faydayı iki katına çıkardığını gösteren bulguları kendisi de bulur.
Kendi hırsı yüzünden çocuğunun psikolojisini etkiliyor. Bu mu iyi annelik? Benim bildiğim annelere yeri geldiğinde fedakar denir ama, bilemedim.
Kadın zannediyor ki eski eşine çocuğu göstermiyor. Ama aslında çocuğuna babasını göstermiyor. Bir de bu açıdan düşünmeli.
Mahkeme sadece velayeti vermiş. Çocuk adına sonsuz tasarrufu var mı şimdi bu annenin? Bilmediğim için soruyorum.
Abinize de ayrı şaşırdım. Evladımdan ayrı kalsam 1 ayın sonunda ihbar ederdim, bunun içinde ayrı bir dava açardım çocuğumu kaçırıyor diye.

Boşuna polemiğe girmek istemiyorum. Ben kocayı savunmuyorum. Ama babayı savunuyorum. Koca olarak zaten rezil bir herifmiş.

Babalık görevi ile kocalık görevini karıştıranlar olmuş. Ne münasebet göstermemek..

İyi bir eş olmayabilir ama mükemmel bir babadır. Yine duygusal yaklaşılmış konuya.

Bence abinize söyleyin varsa böyle bir hakkı çoxuğumu benden kaçıeıyor diye dava açsın.
Aldatan bir adamdan iyi bir babalik mi bekliyorsunuz. Siradan bir bosanma degil.
Bence biraz sizin basiniza geldigini hayal edin empati kurun

Aldatan bir adamdan iyi bir babalik mi bekliyorsunuz. Siradan bir bosanma degil.
Bence biraz sizin basiniza geldigini hayal edin empati kurun

Bu benim düşüncem. Aldatan koca, baba değil. Kocalık vasfı bitti boşanma ile. Ama babalık devam ediyor. Bunu değiştiremez maalesef.

Babalık görevi ile kocalık görevini karıştıranlar olmuş. Ne münasebet göstermemek..

İyi bir eş olmayabilir ama mükemmel bir babadır. Yine duygusal yaklaşılmış konuya.

Bence abinize söyleyin varsa böyle bir hakkı çoxuğumu benden kaçıeıyor diye dava açsın.
İyi koca değil ama belki iyi bir baba = bana eziyet ediyor ama özünde çok iyi biri.
İyi koca olamayan iyi baba da olamaz. Bunlar kadınların kafasında yarattığı ütopik düşünceler.

Küçük bebeğin bu olanlardan haberi var mı, yok.
Onu baba sevgisinden mahrum eden anne yani yengeniz çok mu bilinçli bir anne olmuş oluyor bu durumda.
Kadın olarak hak veriyorum çok kırılmıştır,aldatılmak tarifsiz bir sızı olsa gerek.
Ama ortada bir çocuk var ve adam koca olamadı belki ama baba olmuş, bıraksın mahkemenin izin verdiği ölçüde görüştürsün.
Bir aile büyüğü akıl verebilir.

Bu benim düşüncem. Aldatan koca, baba değil. Kocalık vasfı bitti boşanma ile. Ama babalık devam ediyor. Bunu değiştiremez maalesef.
Babalik vasfi yok demedim. Oyle bi karakterdeki babanin cocuguna verecilecegi iyi bir babalik olamaz.
Kadin kindar olsaydi, ailesiyle de gorusturmezdi. Demekki daha acisi taze hafif bjr aldatma olmadigi kesin

İyi koca değil ama belki iyi bir baba = bana eziyet ediyor ama özünde çok iyi biri.
İyi koca olamayan iyi baba da olamaz. Bunlar kadınların kafasında yarattığı ütopik düşünceler.

İlk cümlenizdeki denklemin gerçekte rasyonel bir ilişkisi olmadığı için yorum yapmayacağım. Çünkü verdiğiniz örnek şuna benziyor. Portakal = Armut

Gostersin o onun babasi diyenler olmus, yani kadin oglumun babasi deyip gosterecek. Kendi duygularini katmayacak.
Pekiii, soruyorum boyle dusunenlere; o adam niye oglumun annesi diye dusununmemis aldatirken. (Sevmiyosa bosansin oyle baskasiyla olsun o ayri ama niye oglunu dusunmemis)
Siz saniyor musunuz ki buyudugunde babasiyla gorusecek. Zaten kendisi istemeyecek onu. Annesini aldattigi icin.
Hiçbir anne ve baba kendi egosunu, çocuğunun mutsuzluğuna mal olacak bir şeyle tatmin edemez. "Biz anlaşamadık ama o senin hala baban. Seni çok seviyor" demek bu kadar zor mu? Bu şekilde davranınca aldatan kişiden çok çocuk cezalandırılmış oluyor. Her şeyi düşünerek hareket etmek gerekir, özellikle çocuğun psikolojisini. Okul döneminde arkadaşları arasında muhabbet döndüğü zaman "babam annemi aldattı, annem de görüşmemizi yasakladı" demek zorunda olması, çocuğa haksızlık değil mi? Çocuğu babasına karşı nefretle büyütünce eline geçecek yengenin? Aldatılan taraf boşanır, nafakasını da alır ama çocuk bir intikam aracı olamaz. Bunu yapan kadın ya da erkek kendi çıkarını düşünen, bencil bir insandır.

Bende olsam cocugumu gostermek istemem ama boyle bir seyi yaparmiyim,hayir yapamam.Yengeniz hakli dava da haksizi oynuyor.Kalemi kirilan es degil ,yegeniniz olmus.Farkinda olmadan cocugunu incitiyor aslinda. Eski esin evlat hasretinin cani cehenneme,aldatmadan once dusunecekti ama o cocugun,babaya da ihtiyaci var.Annenin de babanin da yeri farklidir,ikisi de farkli bosluklari doldurur...Yengenizin sozune deger verdigi,kendinden buyuk bir ahbabi var mi?Size tepki verebilir ama yasi buyuk birine hurmetinden birsey diyemez,belki sozleri de daha tesirli olur.Yanlis yapiyor ama burasi kesin...

Son düzenleme:
Hiçbir anne ve baba kendi egosunu, çocuğunun mutsuzluğuna mal olacak bir şeyle tatmin edemez. "Biz anlaşamadık ama o senin hala baban. Seni çok seviyor" demek bu kadar zor mu? Bu şekilde davranınca aldatan kişiden çok çocuk cezalandırılmış oluyor. Her şeyi düşünerek hareket etmek gerekir, özellikle çocuğun pskilojisini. Okul döneminde arkadaşları arasında muhabbet döndüğü zaman "babam annemi aldattı. Annem de görüşmemizi yasakladı" demek zorunda olması, çocuğa haksızlık değil mi? Çocuğu babasına karşı nefretle büyütünce eline geçecek yengenin? Aldatılan taraf boşanır, nafakasını da alır ama çocuk bir intikam aracı olamaz. Bunu yapan kadın ya da erkek kendi çıkarını düşünen, bencil bir insandır.

Açıkcası böyle bir annenin çocuğuna seni ben göstermedim diyeceğini sanmıyorum. Büyük ihtimalle binbir yalanla çocuğun beynini yıkar babadan soğutur

Yengeniz henüz eski durumlardan dolayı toparlanamamış aldatılmak kolay değil belki ama küçük çocuğun baba sevgisine ihtiyacı var, eski eşiyle görüşmeye gerek kalmadan babanın çocuğu görmesine izin verebilir.

Bu kendisi için de iyi olur geçmişle yaşanmıyor çünkü.

Açıkcası böyle bir annenin çocuğuna seni ben göstermedim diyeceğini sanmıyorum. Büyük ihtimalle binbir yalanla çocuğun beynini yıkar babadan soğutur
Gerçek er ya da geç ortaya çıkar, zaten kendisi söylemez ama konu sahibi ve annesi büyük ihtimalle çocuk babasını sorunca olanları anlatırlar diye düşünüyorum.

Abiniz başına gelen her şeyi fazlasıyla hak ediyor ama çocuğun suçu ne? Yengenize bu açıdan yaklaşılabilir. Yani abiniz için değil de çocuğu için görüşmeli. Sonuçta babasına da ihtiyacı var bu çocuğun. Çocuk sanırım çok küçük değil mi? Bir pedagog yardımcı olabilir mi hiç bilgim yok ama danışılabilir. Zira hiçbir pedagog, eğer baba psikopat değilse, çocuğu babasına göstermeyin demez. Belki yengenizi bir uzman ikna edebilir yani. Ha, sevilen bir aile büyüğü varsa, o daha kestirme bir yol olabilir tabi. Yenge işi yokuşa sürüyorsa, o zaman abiniz dava açabilir. Çocuklar, anne babalarının hırslarına kurban edilemezler çünkü.

Hiçbir anne ve baba kendi egosunu, çocuğunun mutsuzluğuna mal olacak bir şeyle tatmin edemez. "Biz anlaşamadık ama o senin hala baban. Seni çok seviyor" demek bu kadar zor mu? Bu şekilde davranınca aldatan kişiden çok çocuk cezalandırılmış oluyor. Her şeyi düşünerek hareket etmek gerekir, özellikle çocuğun psikolojisini. Okul döneminde arkadaşları arasında muhabbet döndüğü zaman "babam annemi aldattı, annem de görüşmemizi yasakladı" demek zorunda olması, çocuğa haksızlık değil mi? Çocuğu babasına karşı nefretle büyütünce eline geçecek yengenin? Aldatılan taraf boşanır, nafakasını da alır ama çocuk bir intikam aracı olamaz. Bunu yapan kadın ya da erkek kendi çıkarını düşünen, bencil bir insandır.
Görüstursun ya da gorusturmesin ben bunu tartismiyorum. Babaligini tartisiyorum.
Iyi bir baba olsaydi cocugunun gelecegini dusunurdu aldatmadan.
Bu cocugun durumundan anne sorumlu degil, babasi azcik dusunseydi yapmazdi bunu.
Kadin zaten adamin ailesiyle gorusuyor oyleyldi boyleydi derken babasiyla da gorusecek cocuk.
O simdi kucucuk bir cocuk, ilerde yuzune nasil bakacak acabaa.. baba denen sahis

Keşke çocuklar etkilenmese, keşke adamlar uckuruna sahip çıksa, Gül gibi yuvalar dağılmasa...
Araya hatri sayılır bir büyük girip bu işi çözebilir evet yengeniz çok haklı göstermemesini anlıyorum ama, maalesef ki o da onun babası... Çocuğun ihtiyacı var.

Gostersin o onun babasi diyenler olmus, yani kadin oglumun babasi deyip gosterecek. Kendi duygularini katmayacak.
Pekiii, soruyorum boyle dusunenlere; o adam niye oglumun annesi diye dusununmemis aldatirken. (Sevmiyosa bosansin oyle baskasiyla olsun o ayri ama niye oglunu dusunmemis)
Siz saniyor musunuz ki buyudugunde babasiyla gorusecek. Zaten kendisi istemeyecek onu. Annesini aldattigi icin.
Nerden biliyorsunuz? Yengem amcamı aldattı çocuklar annesiyle kaldı büyüdüler evlendiler vs. Yengem onlara gayet güzel baktı temizlikçi olarak çalıştı onları büyüttü.

Nerden biliyorsunuz? Yengem amcamı aldattı çocuklar annesiyle kaldı büyüdüler evlendiler vs. Yengem onlara gayet güzel baktı temizlikçi olarak çalıştı onları büyüttü.
Ben istemezdim, cocuk aklima belki anlamazdim ama suan evli bir insan olarak oyle anne veya babalara sevgi duyamazdim. Gorusmek ayri mesele. Hayat bu herkesle bir araya gelir mecburi gorusursun kacacak yer yok. Icinde "babam" diyecek kadar secgi olacagini sanmiyorum

benim babam hiç iyi bir koca değil çok yönde ama çok çok iyi bir baba. tek başına çuruttum genellemenizi.:KK56:

Back
X