Yengem abime yeğenimi göstermiyor..

Ayirdigi ne malum daha 8 ay olmus. Zamn su gibi geciyor zaten demekki daha acisibj sindirememis
Kadinin kadina yaptigi kimse yapmiyor gercekten.
O kadin aptal mi ki ailesiyle gorusturuyor.
Bilmiyor mu eninde sonunda babasida gorecek
Demekki gururunu ayaklar altina alamiyor zamanla yavas yavas git gel yapiyor.
Cok zalimsiniz
Ay üstüme iyilik sağlık:))) ben mı zalimim. Valla bence 8 ay değil 1 ay da olsa bir babaya çocuğunu göstermemek zalimliktir. Adam kadını aldatmış çocuğunu değil. Analık babalık bitmez. Ayrıca erkeği çocuğuyla cezalandırmak bence avamlık. Kadının kadına yaptığını kimse yapmıyor mu neye bu kadar sinirlendiniz siz de mi eşinizi çocuklarıyla cezalandiriyorsunuz hayırdır ne bu şiddet ne bu celal;)))

İyi koca değil ama belki iyi bir baba = bana eziyet ediyor ama özünde çok iyi biri.
İyi koca olamayan iyi baba da olamaz. Bunlar kadınların kafasında yarattığı ütopik düşünceler.

Babalığın pipi ile bir bağlantısı yok baba olma aşaması dışında. Bir erkek kalbi ve beyni yerine pipisi ile düşünüp ihanet edebilir. Keza kadın da öyle. Bu onları aşağılık, karaktersiz biri yapar ama kötü bir anne baba yapmaz. Çevremde çok şahit olduğum koca olmayı başaramamış ama muhteşem babalar var. Evladını sevseydi evladının annesine bunu yapmazdı düşüncesi her ne kadar "keşke öyle olsa" dedirtecek kadar hak verilecek olsa da fazlasıyla duygusal bir düşünce. Hayat öyle bir yer değil. Hiç ihanet etmediği halde rezil ötesi kocalar var mesela, kötü baba mı diyoruz onlara? Mevzu sadece ihanet mi? Karısı ile zerre uyumu olmayan, karısını sevemeyen, iyi davranmayan ama ihanet etmemiş bir koca iyi bir koca mıdır? Aynı koca mükemmel bir baba olabilir ama sevmiyor işte kadını. İhanet etmeden boşanacak ve çocuğuna babalık yapacak belki. Ne yapmalı bu kadın beni sevmedi çocuk da yok deyip göstermeyecek mi?

İhaneti aklamıyorum ancak ebeveyn olduktan sonra egoyu bir kenara bırakmak zorundasın. Zira çocuğun iyiliği senin egondan daha önemli. Bugün kocam bana ihanet etse ve boşansam, istediği zaman çocuğunu görebilir. Benim yanıma bile yaklaşamaz ama çocuğunu görebilir. Çünkü çocuğumun bir babaya da ihtiyacı var ve ben çocuğumu babadan mahrum bırakacak kadar kötü bir anne olmak istemem. İhaneti bana yaptı, çocuğuna değil.

Valla ister geri kafalı deyin ister bencil. Ben çocugu 9 ay karnımda taşıycam, doğurcam, emzircem, her bakımını ben yapcam, baba kişisi çocugun bakımına karışmayacak bile( bdv deki baba tasvirlerinin %90'ı böyle olduğu için bu şekilde örnek veriyorum) sonra da onun babalık hakkından söz edicez öyle mi? Üstelik ben hamilelikti doğumdu lahusalıktı derken baba olacak adam beni aldatacak. Ne babası ya? Ha sperm bankasından sperm almışsın ha evlenmişsin çocuk yapmışsın. Şu halde günümüz babalarının sperm bankasına bağış yapanlardan bi farkı yok. Çok iyi babalık yapıp çocugunun sorumluluklarını karısıyla eşit olarak paylaşan nadir erkekleri tenzih ediyorum tabi. Ben bu adamın o iyi babalardan oldugunu sanmıyorum. Zaten çocugunu görmemeye dayanamayan bir insan kanuni hakkı varken bu hakkı ardına koymaz kullanırdı.

Valla ister geri kafalı deyin ister bencil. Ben çocugu 9 ay karnımda taşıycam, doğurcam, emzircem, her bakımını ben yapcam, baba kişisi çocugun bakımına karışmayacak bile( bdv deki baba tasvirlerinin %90'ı böyle olduğu için bu şekilde örnek veriyorum) sonra da onun babalık hakkından söz edicez öyle mi? Üstelik ben hamilelikti doğumdu lahusalıktı derken baba olacak adam beni aldatacak. Ne babası ya? Ha sperm bankasından sperm almışsın ha evlenmişsin çocuk yapmışsın. Şu halde günümüz babalarının sperm bankasına bağış yapanlardan bi farkı yok. Çok iyi babalık yapıp çocugunun sorumluluklarını karısıyla eşit olarak paylaşan nadir erkekleri tenzih ediyorum tabi. Ben bu adamın o iyi babalardan oldugunu sanmıyorum. Zaten çocugunu görmemeye dayanamayan bir insan kanuni hakkı varken bu hakkı ardına koymaz kullanırdı.
Iyi ya da kötü o çocuğun babası.. hayatta yerini kimse alamaz bir babanın. Kadını aldattı diye annenin çocuğunu babasına karşı kinle buyutmesi bence cehalet göstergesi. 9 ay karninızda taşıdınız baktınız (ki bu sizin analik vazifeniz) e iyi ozaman size yanlış yapan herkese düşman olsun çocuk böyle bir mantık olamaz bence . Çocukları diğer kadını kıskandığı ve ihaneti hazmedemedigi için babasından ayır sonra bir ömür o çocuğun bozuk psikolojisini düzeltmek için iyi anne triplerine gir.. ne kadar da çocuğunu düşünen ve çocuğunu bir hırs aracı haline getirmeyen bir anne..

Merhabalar benim abimin 3 yıllık bir evliliği vardı bu evliliklerinden bir bebisleri oldu. Ancak afedersiniz benim eşşeek abim yengemi aldattı ve boşandılar. Yengem gerçekten iyi bir kadındır mahkeme yeğenimin velayetini yengeme verdi abimin de durumu oldukça iyi oğlunun bütün masraflarını nafaka harici kat kat karşılıyor burada sorun yok.Fakat yengem haklı olarak abime çok kinlenmiş durumda oğlunu göstermiyor. Haftada bir bize getirir yeğenimi babam gelir severiz yengemle muhabbet ederiz gider Allah razı olsun. Abim 8 aydır göremiyor çocuğunu ve bitik durumda bi iki kez yengeme izin ver görsün demeye kalktım fakat sert tepki aldım her ne kadar abim hatalı olsa da durumuna içim el vermiyor.. Yengemi incitmeden kizdirmadan nasıl ikna edebilirim? Abimi heryerden engelledi zaten yengemin yeni ev adresini biliyorum ama o onun özeli abime git gör diye bi terbiyesizlik yapamam yardım edin lütfen
Abin mahkemeye basvurmali cocuk onunda cocugu aldatmissada ki tam öküz ama görmek en büyük hakkidir

Ben de bu iyi baba/anne- kötü baba/anne tartışmasını anlamsız buluyorum.
Birçok kişi bundan yürümüş ama gereksiz.
Zira çocuğa yönelik psikolojik/ fiziksel şiddet/ ihmal izleri varsa mahkemeye gidilir gerekli işlemler yapılır.
Çocuğun yararı her zaman ön plandadır.
Bunu da belirleyen kusura bakmayın da anne hele de ceza yöntemi olarak çocuğunu kullanan bir anne olamaz.
Burada bazı arkadaşlar yengenizi de kötü anne olarak düşünmüşler hayır sadece iyi bir terapiye ihtiyacı var.

Bak güzel kardeşim şunu anlamıyorsun. Bu çocuk bir eşya değil. Karında taşınan vajinadan çıkarılan sonra yemini suyunu verip büyüttüğün saksı bitkisi değil. Annenin ya da babanın malı değil. Anne ve babanın tek görevi çocuğu olması gerektiği gibi, sağlığını, psikolojisini, ihtiyaçlarını düşünerek yetiştirmek. Ebeveynlik bir yarış da değil. En çok kim baktı, en çok kim bok temizledi, en çok ben anneyim, en çok ben babayım. Çocuk büyüyünce kendisi istemezse görüşmez zaten babayla. Babam iyi bir baba değil der görüşmez. Ya da annem beni taşımış doğurmuş ben onu sevicem sadece der. Ama buna kendisi karar verir. Anne ya da baba kendini düşünerek çocuğu kullanamaz. Üzerinden karar veremez.

Bakın istisnalar dışında erkek cinsi zaten boşanınca çocuktan da uzaklaşıyor. Ya da karısı ile evlilik içinde kavga edince sanki çocukla da kavga etmiş gibi evden uzaklaşıyor cinslerine tükürdüğüm. Çocuğa da tripli oluyorlar eşle arası bozulunca.

Ben de yaşadım benzer durumları. Konu sahibinin yengesi gibi düşünseydim "tükür babanın yüzüne" demem gerekiyordu ama bir anne olarak eşime "sıçarım senin tribine benden nefret et istersen ama babalık yapmak zorundasın. Sen düşünmüyorsun ama ben düşünüyorum çocuğumu. Bana trip yap çocuğa değil" dedim. Evet keşke bunu benden önce kocam düşünebilseydi ama erkek cinsinin duygusal zekası yok. Yaptığım hareketle çocuk zarar görür mü diye düşünmeyip çükünün ya da egosunun peşinde gidebiliyor. Kadın o noktadan sonra kılını bile göstermeyebilir adama, ancak çocuğun üzerinde söz hakkı sadece annede değil.

Merhabalar benim abimin 3 yıllık bir evliliği vardı bu evliliklerinden bir bebisleri oldu. Ancak afedersiniz benim eşşeek abim yengemi aldattı ve boşandılar. Yengem gerçekten iyi bir kadındır mahkeme yeğenimin velayetini yengeme verdi abimin de durumu oldukça iyi oğlunun bütün masraflarını nafaka harici kat kat karşılıyor burada sorun yok.Fakat yengem haklı olarak abime çok kinlenmiş durumda oğlunu göstermiyor. Haftada bir bize getirir yeğenimi babam gelir severiz yengemle muhabbet ederiz gider Allah razı olsun. Abim 8 aydır göremiyor çocuğunu ve bitik durumda bi iki kez yengeme izin ver görsün demeye kalktım fakat sert tepki aldım her ne kadar abim hatalı olsa da durumuna içim el vermiyor.. Yengemi incitmeden kizdirmadan nasıl ikna edebilirim? Abimi heryerden engelledi zaten yengemin yeni ev adresini biliyorum ama o onun özeli abime git gör diye bi terbiyesizlik yapamam yardım edin lütfen
Nafakayı niye vermiyor abiniz?

Iyi ya da kötü o çocuğun babası.. hayatta yerini kimse alamaz bir babanın. Kadını aldattı diye annenin çocuğunu babasına karşı kinle buyutmesi bence cehalet göstergesi. 9 ay karninızda taşıdınız baktınız (ki bu sizin analik vazifeniz) e iyi ozaman size yanlış yapan herkese düşman olsun çocuk böyle bir mantık olamaz bence . Çocukları diğer kadını kıskandığı ve ihaneti hazmedemedigi için babasından ayır sonra bir ömür o çocuğun bozuk psikolojisini düzeltmek için iyi anne triplerine gir.. ne kadar da çocuğunu düşünen ve çocuğunu bir hırs aracı haline getirmeyen bir anne..
Tamamen farklı şetlerden bahsediyoruz yalnız. Ben, yalnızca sperm babası olanların babalık hakkı diye bir hakları oldugunu redediyorum. Ve dediğim gibi bdv de açılan konularda bahsedilen babalar hep bu model. Burda bahsedilen baba da çok büyük ihtimalle yalnızca kadını hamile bırakmıştır. Başkaca bir emeği olduğunu zannetmiyorum. Kadın çocukla uğraşırken adam karı kız peşindeymiş zaten. Yenge kişisi de gelse yazsa keşke de şu babalık hakkı elinden alınan adamı bir de onun ağzından dinlesek. Dediğim gibi bu tür şey yaşasaydım ancak kanunen mecburiyet durumunda gösterirdim çocugu.

Son düzenleme:
Kadin aldatsa bırakın çocuğu görmeyi daha neler yaşardı . Erkek aldatınca daha hafif geçiş ve öneriler oluyor. Ayipsa terbiyesizlikse haramsa ,erkeğe de kadına da aynı .
Abin çok düşündüyse çocuğuna adam gibi baba es olucaktı. Evde eşın varken ne işin var elin kadiniyla az bile yapmışlar.
Herkes çocuğun suçu ne demiş ama kadın kimbilir ne acı çekti ...Çocuğu babasız büyütmeye çalışıyor yuvası dağılmış zaten bu adama niye göstermek istesinki. Aldatmasaydi da evinde yanibaşında olsalardı ..
Sizde karışmayın kötü biri olsa size de gelip görüş sağlamazdi. Hatta iyi birileri bunu yapmak istemez ince düşünüp sizlerle iletişimi devam ediyor..8 ayda siniri geçip zaten uzun uzun düşünmüştür . İyiyken kötü olmayın derim..
Abiniz çok pişmansa kendi çabalasın o onların özel hayatı.

Karısını aldatmayı bilen adamın mahkeme ya da icra yolu ile çocuğunu görebileceğini bilmemesi ilginç değil mi? Aldatmak için eline telefonu alan Adam çocuğumu görmek için neler yaparım diye bir avukat arayamamış ya da Google a bakmamış mı? Bu kadar perişan olsa bir yolunu bulurdu bence.

Çocuk için üzücü ama abinize ohh olsun, az bile demekten kendimi alamadım.
Çocuğunu çok düşense, çocuğunun annesini aldatmazdı.

Kaldı ki ben abinizin çok da çocuğunu görmemek istediğini de düşünmüyorum.
Görmek isteyen her yolu denerdi.
Buraya arkadaşların yazdığı yolların hepsini bilip denemesi lazımdı ve zaten bunları yapsa görürdü çocuğunu.

Ama sizin tavrınız çok iyi. Bu şekilde devam edin yoksa sizinle de mesafe koyar çocuğa.

Tamamen farklı şetlerden bahsediyoruz yalnız. Ben, yalnızca sperm babası olanların babalık hakkı diye bir hakları oldugunu redediyorum. Ve dediğim gibi bdv de açılan konularda bahsedilen babalar hep bu model. Burda bahsedilen baba da çok büyük ihtimalle yalnızca kadını hamile bırakmıştır. Başkaca bir emeği olduğunu zannetmiyorum. Kadın çocukla uğraşırken adam karı kız peşindeymiş zaten. Yenge kişisi de gelse yazsa keşke de şu babalık hakkı elinden alınan adamı bir de onun ağzından dinlesek. Dediğim gibi bu tür şey yaşasaydım ancak kanunen mecburiyet durumunda gösterirdim çocugu.
Konuyu yazan bu kadar ayrıntı vermemiş yani o yüzden biraz ütopik buldum yazdıklarınızı. Bilemeyiz sadece kadını hamile bırakan sorumsuz bir tıp mı yoksa iyi bir eş ama bozulan bir evlilik mı.. hoş ben ne olursa olsun çocuğunu görmek isteyen birinin buna her daim hakkı olduğunu düşünenlerdenim. Umarım bi orta yol bulunur ve çocuk annesinin kininin kurbanı olup sağlam bir psikolojiyle büyüyen bir birey olur.

Yenge hanım intikamını kendi çocuğunu babasından esirgemek yolu ile alıp biraz da olsa içini soğutmayı amaçlıyor.
Hiç hoş bulmadım.
Bir babanın evladına babalık etmesine engel olarak alamaz intikamını.
İyi annelik - iyi babalık - iyi koca - iyi eş, bu konuda bunları tartışmak bile yersiz. Doğru nettir. O çocuk annenin malı değil, babasının da hakkı var, aldatınca bu haklar düşmüyor. Konu sahibi de hangisi doğru dememiş zaten, ne yapabiliriz ve yengemi bu yanlıştan döndürebiliriz diye sormuş.

Şahsen babalık hakkını değil çocuğun haklarını göz önünde tutuyorum. Baba umurumda değil ama çocuk umurumda. Bir çocuğun babasını görmeye hakkı var. Ebeveynler olarak çocuklarımız için onlar belli bir yaşa gelene kadar bazı kararları biz vermek zorundayız ama bu kararları onların faydasını gözeterek vermek zorundayız. Sizce 8 aydır babasının yüzünü görmemesi, bu çocuğun faydasına mı?

Arkadaşlar yorumlarınızı tektek okudum icra yolu demişsiniz yengeme kızmışsınız ayrıntı vermek istememiştim ama bu ayrılıkta yengem baştan sona kadar haklı hem bizim aile hem onun ailesi yanındaydı sonuna kadar abim yengemi daha karnında bebeği varken aldattı doğuracağı gece aldattı yine yeminler etti özür diledi bu sefer yeğenimin kırkı çıkmadan aldattı abim kötü konuşmak istemiyorum ama hepimiz konuşmadık onunla aylarca et tırnaktan ayrılmıyor barıştık ve üzülüyorum haline icraya başvurucak yüzü bile yok buna biz izin vermeyiz en başta yengemle yapıcı olmak isterim onu kırmadan anlatmak isterim durumu.

Dünya bdv degil. Benim etrafimda tüm erkekler cok iyi bir sekilde babalik sorumluluklarini yerine getiriyor.

Ve erkegi sperm bankina indiren erkekler degil, kadinlardir. Lohusalikta hemen anneanne, babaannee geliyor. Ve onlar gittikten sonra halen erkege zerre sorumluluk verilmiyor. Hatta ayri yatiliyor, paşamiz deliksiz uyusun diye.

Aldatmadan zindan olan evlilikler var, onlar ne oluyor? Kadin mutsuz bir evlilikte 2ci, 3ü yapiyor. Cocugu yaparkende, hadi diyelim baba sorumsuz "ben bu sorumsuz adami hep baba edemem" düsünunmez ama.

Cocuk daima koz gibi kullaniliyor. Adami eve baglama kozu, mutsuz evliligi kurtarma kozu, bosanildiginda intikam kozu,.. Ve kimse cocugu düsünmuyor. Cocugun psikolojisi düsunülmuyor.

Bir cocugun hem anne hem babaya ihtiyaci vardir. Son arastirmalar hele babanin cok önemli rol oynadigi üzerinedir. Baba evlilik boyunca sperm bank rolünde olmus olsa bile (ki dedigim gibi bunda kadinin payida büyük), bosandiktan sonra babalik rolünu almak isterse tabiki olumlu karsilanmalu. Bu cocugun iyiligi icin cünkü.

Daha 3 yıllık evli, küçücük çocuğu olup da karısını aldatan bir adamın iyi baba olacağını falan düşünemicem yani. Zaten iki haftada bir veya haftada bir görmekle de baba olunmuyor. Asıl babalığı karısını aldatmayarak o çocuğa mutlu bir yuva sunarak yapacaktı.

Back
X