Yengem abime yeğenimi göstermiyor..

benim babam hiç iyi bir koca değil çok yönde ama çok çok iyi bir baba. tek başına çuruttum genellemenizi.:KK56:
Size bir sey sorayim o zaman. Babaniz annenizi aldatmis olsaydi ne hissederdiniz babaniza karsi. Yine de iyi bir baba olsun diyelim ama boyle bir sey yapmis olsaydi ne hissederdin?

Sapla samanı karıştırmamak lazım. Ne olursa olsun yengenizin yaptığı doğru değil. Karı-koca arası meseleye çocuk dahil edilmemeli. Yengeniz bu işi bu kadar gurur meselesi haline getirdiyse nafakayı neden alıyor? Orası garip olmuş iş para almaya gelince kanun geçerli, hakkı olanı alıyor ama iş çocuğunu görmeye gelince babanın kanuni hakkı yok mu? Bence abiniz kanuni hakkını yine kanun yoluyla elde etsin, siz karışmayın. Siz de kötü olursanız yengeniz iyice inada bindirip sizden de uzaklaştırabilir çocuğu

Yengeniz sandığınız kadar iyi biri değil bence . Çocuğu babasından ayıracak kadar kötü hatta. Mahkemeye başvurun bence polis kapısına dayanınca çok güzel gösterir babasına. Sinir oluyorum şöyle kadınlara ya
Ayirdigi ne malum daha 8 ay olmus. Zamn su gibi geciyor zaten demekki daha acisibj sindirememis
Kadinin kadina yaptigi kimse yapmiyor gercekten.
O kadin aptal mi ki ailesiyle gorusturuyor.
Bilmiyor mu eninde sonunda babasida gorecek
Demekki gururunu ayaklar altina alamiyor zamanla yavas yavas git gel yapiyor.
Cok zalimsiniz

kendimi bilip anlayınca,kızardım uzulurdum ama asla asla ayrı buyumek,göruşmemek istemezdim.
annemin kocası o, benim babam.
Dusununce evet oyle ama yasayinca oyle degil.
Mesela ben hala o benim babam diyorum ama actigi yara daha agir geliyor ve gorusmek istemiyor insan

Gostersin o onun babasi diyenler olmus, yani kadin oglumun babasi deyip gosterecek. Kendi duygularini katmayacak.
Pekiii, soruyorum boyle dusunenlere; o adam niye oglumun annesi diye dusununmemis aldatirken. (Sevmiyosa bosansin oyle baskasiyla olsun o ayri ama niye oglunu dusunmemis)
Siz saniyor musunuz ki buyudugunde babasiyla gorusecek. Zaten kendisi istemeyecek onu. Annesini aldattigi icin.
Sizin mantığınız kısasa kısas. Ama çocuklarımız bizim oyuncağımız değil ki, hırslarımıza göre kukla edelim onları. Adam eşini aldatmış, leş bir durum, kadın öfkelenmekte haklı, burada sonuna kadar hemfikiriz. Buna karşılık kadın çocuğu bir cezalandırma aracı olarak mı kullanmalı? Oysa yapılması gereken "çocuğum için en iyisi, doğrusu neyse o" mantığı olmalı. Adam kapasitesiz, vicdansız bir zavallı diye, anne de aynı şekilde mi davransın şimdi? Eee çocuğun suçu ne ama? İleride babasıyla görüşmek istemeyecek demişsiniz ama bilemezsiniz, nasıl bu kadar eminsiniz? Annesi sürekli babayı kötülemez, ondan uzak tutmaya çalışmazsa, belki de normal bir ilişki kuracaklar zamanla. Bunu çocuk kendi kararlarını verebilecek yaşa geldiğinde ona bırakmak lazım.

Mesela ben hala o benim babam diyorum ama actigi yara daha agir geliyor ve gorusmek istemiyor insan

soru sordunuz cevap verdim, iyi koca olmayabilir bir insan, aldatabilir kendi mide genişliğine göre, ama babalık hakkı elinden alınamaz ki?
çocuğu tek başına yapmış olsa kadın göstermesin ama sonuçta kocasının da çocuğu.
9 ay karnında taşıyan o diye çocuk sadece onun olmuyor.
temel biyoloji yumurta+sperm=bebek değil mi?
kocasından nefret edebilir ama çocuğu göstermemezlik yapamaz.

Sizin mantığınız kısasa kısas. Ama çocuklarımız bizim oyuncağımız değil ki, hırslarımıza göre kukla edelim onları. Adam eşini aldatmış, leş bir durum, kadın öfkelenmekte haklı, burada sonuna kadar hemfikiriz. Buna karşılık kadın çocuğu bir cezalandırma aracı olarak mı kullanmalı? Oysa yapılması gereken "çocuğum için en iyisi, doğrusu neyse o" mantığı olmalı. Adam kapasitesiz, vicdansız bir zavallı diye, anne de aynı şekilde mi davransın şimdi? Eee çocuğun suçu ne ama? İleride babasıyla görüşmek istemeyecek demişsiniz ama bilemezsiniz, nasıl bu kadar eminsiniz? Annesi sürekli babayı kötülemez, ondan uzak tutmaya çalışmazsa, belki de normal bir ilişki kuracaklar zamanla. Bunu çocuk kendi kararlarını verebilecek yaşa geldiğinde ona bırakmak lazım.
Zamanla gosterecek birine benziyor zaten
Ailesinin yanina gidip cocugu gostermesinden belli. Elbet belli hir muddet ofkesi gecmeyecek ve o sure zarfinda mantikli dusunemeyecek ve gostermeyecek. Ben bunu anlatmaya calisiyorum
Insanlar sadece "ne munasebet anne de kimmis aldatildiysa aldatildi tabiki babasina gostercek" uslubuyla konustuklari icin boyle soyledim.
Biraz daha olumlama yapilabilir zamanla evladina duskunse yumusayacaktr.
Halaya babaanneye dedeye gosterdigine gore...

soru sordunuz cevap verdim, iyi koca olmayabilir bir insan, aldatabilir kendi mide genişliğine göre, ama babalık hakkı elinden alınamaz ki?
çocuğu tek başına yapmış olsa kadın göstermesin ama sonuçta kocasının da çocuğu.
9 ay karnında taşıyan o diye çocuk sadece onun olmuyor.
temel biyoloji yumurta+sperm=bebek değil mi?
kocasından nefret edebilir ama çocuğu göstermemezlik yapamaz.
Ben gostermesin demiyorum ki

Yengeye helal olsun diyenleri şaşkınlıkla okuyorum. Abiniz tek kuruş vermeseydi bu hanım "benden boşandı ama çocuğun hala babası, babalık yapmıyor" diye sızlanacaktı haklı olarak. Para almaya gelince çocuğun babası oluyor da görmeye gelince mi babası olmuyor? Helal olsun demem için abinizden tek kuruş almayıp çocuğuna kendi bakması lazım ki yine de helal olsun demem çocuğu kendi kinine alet ettiği için.

Abiniz çok büyük bir yanlış yapmış ve ihanet etmiş. Ancak ne yapmış olursa olsun çocuğun hala babası. Eşini sevmiyor olabilir ama çocuğunu hala seviyor, hep de sevecek. Çocuktan boşanmadı. Gerekirse icraya başvursun ve çocuğunu görsün. Ya da sadece nafakayı ödesin ek para vermesin ex yenge o zaman gösterir çocuğu.

Son düzenleme:
Ayirdigi ne malum daha 8 ay olmus. Zamn su gibi geciyor zaten demekki daha acisibj sindirememis
Kadinin kadina yaptigi kimse yapmiyor gercekten.
O kadin aptal mi ki ailesiyle gorusturuyor.
Bilmiyor mu eninde sonunda babasida gorecek
Demekki gururunu ayaklar altina alamiyor zamanla yavas yavas git gel yapiyor.
Cok zalimsiniz
BUnun gururla değil egoyla ilgisi var.
Çocuğu göstermeye engel olan gurur para almaya gelince neden ortada yok?

Yengenizi gördüğüm yerde alnından öpmek isterim sebebi bu kadar kararlı ve dik duruşlu olması. Fakat desteklemiyorum. Kime neyi ispatlayacak bu yaptığıyla. Adam aldatmış evet pis salak ahmak herif fakat bu çocuğu göstermemek için bir araç olamaz ki. Hani evliyken çocuğuna eziyet eder döver veya psikolojik şiddet uygular dersin ki lanet bi herif böyle baba olmaz işte ona göstermezsin hemde sittin sene.
Ama bu durum çocuğa eziyet, babasının yüzünü unutması çok üzücü bi durum olmaz mı?

Zamanla gosterecek birine benziyor zaten
Ailesinin yanina gidip cocugu gostermesinden belli. Elbet belli hir muddet ofkesi gecmeyecek ve o sure zarfinda mantikli dusunemeyecek ve gostermeyecek. Ben bunu anlatmaya calisiyorum
Insanlar sadece "ne munasebet anne de kimmis aldatildiysa aldatildi tabiki babasina gostercek" uslubuyla konustuklari icin boyle soyledim.
Biraz daha olumlama yapilabilir zamanla evladina duskunse yumusayacaktr.
Halaya babaanneye dedeye gosterdigine gore...
Demek istediğinizi anlıyorum. Kadın elbette görüştürecek. Ama ne zaman? 8 ay çok uzun bir süre. Ne zaman içi biraz soğuyacak belli değil ki. Bu belirsiz gidişatın çocuğa vereceği zararı göz önünde bulundurup, duygusal davranmak yerine azıcık mantıklı olmak gerekiyor. İçimize sinmese de böyle.

İyi koca değil ama belki iyi bir baba = bana eziyet ediyor ama özünde çok iyi biri.
İyi koca olamayan iyi baba da olamaz. Bunlar kadınların kafasında yarattığı ütopik düşünceler.
Yoo degil.
Hatta soyle soyleyeyim, bir insan biri ile evlenir, yurumez, kotunun kotusudur,
Ayni insan bir baskasi ile evlenir, o Iliskide melektir
Bakinca ayni kisi. Ama karşısındaki ile uyumu onemli. Her iliskinin dinamigi farkli.
Hele koca ile baba olmak bambaska seyler.

adil olmak her yerde lazim insana,
elbette insan hatalarinin bedelini odemeli,
ama aldatmanin bedeli cocugundan olmak olamaz, olsa bile buna ancak cocuk karar verir.
Yengeniz hatali, abiniz bence yasal yoldan talep etsin haklarini,
size ara bulucu olmak dusmez su durumda,

ancak cocugu yasal yolla istemeden once, bir ihtimal sizin aile buyukleriniz, karsi tarafin aile buyuklerine haber gonderebilirler, uzlasimci bir dil kullanirlarsa ise yarayabilir. Yine cocugun iyiligi icin aslinda aile disi kisilerin karismamasi daha iyi olacaktir.

Ben yaşadım öyle söyleyeyim. Babam annemi aldattı. Kızdım, kavga ettim vs. Ama o iyi bir koca olmamasına rağmen o kadar mükemmel bir baba ki. Öl desem ölür. Hem manevi hem maddi parmak ısırırım babalığına.

Ama iyi bir koca mı? Değil.
Ama mükemmel ötesi bir baba.

Annelik ile karılık, babalık ile kocalık o kadar farklı şeyler ki... aralarında ilişki kuramıyorum ben.

Gostersin o onun babasi diyenler olmus, yani kadin oglumun babasi deyip gosterecek. Kendi duygularini katmayacak.
Pekiii, soruyorum boyle dusunenlere; o adam niye oglumun annesi diye dusununmemis aldatirken. (Sevmiyosa bosansin oyle baskasiyla olsun o ayri ama niye oglunu dusunmemis)
Siz saniyor musunuz ki buyudugunde babasiyla gorusecek. Zaten kendisi istemeyecek onu. Annesini aldattigi icin.

Madem cocuk istemeyecek, o karari halen kendisi verecek. Es olmak ayri, baba olmak ayri. Bir cocugun mümkün okdukca hem anne hem babaya ihtiyaci vardir. Yenge egosunu degil, cocugunu düsünmeli.

Back
X