Yengem bana bozulmuş

Yengenin de hataları var ama yengenin hataları bunların hatalarının yanında devede kulak değil, pire olur ancak.

Yengenin de hataları var ama yengenin hataları bunların hatalarının yanında devede kulak değil, pire olur ancak.
Yenge acaba cidden bu adama kaçmış mı aklımda deli sorular kız ıntıhar etmeye kalkıştı mecbur kaçırdı dıyor umarım hayal ürünür gerçekse böyle bir adama nasıl kaçtın ablacım ya benım annem de zamanında kayınvalidesi görümcelerinden acayıp çekti şurda konu açsam var ya offf dersınız bu kadın sabır taşımıymış en basıtı benım kardeşim bunlar yuzünden hastalandı engelli oldu o derece babam en küçükleri dıye her şeyı ona yaptırma para harcatma peşindeler allahtan babam aldı annemı ıstanbul a kaçtılar bunlardan

Yengesi, onlara kaçmış az yukarıda öyle diyordu konu sahibi. Ya çok enteresan, böyle bir adam intihar etmeye kalkan kadına acıyıp kaçırır mı? Çünkü adamda vicdan yok, kadını ölmekten beter hallere sokmuş zaten. Bizimkilerde çok çekmiş büyüklerden, annem de sağolsun nasıl travma olmuşsa her fırsatta uzun uzun anlatıp içini döker.

Benım annem de anlatır hep zamanın da ıstanbul a kaçtık ama yıne yok yiğenler koca koca adam bunlar akrabalar işi düşen gelip aylarca kalırdı artık ben de büyünce bi cesaret geldi eve kımseyı kabul etmıyor ıyı de yapıyır kadın hastalık hastası oldu her yerı fıtık bir de böyle düşüncesizler ınsan der ki bu kadının boynunda fıtıklar var dızı kaymış başında engelli çocuğu var bız zahmet verıyoruz ama nerde anca para yeme peşindeler

Benim konu sahibine asıl kızma sebebim; abisi her şeyin sorumlusu. Evde çıkan tüm huzursuzlukların sebebi abi ama abiye bir şey diyemiyor, yenge hep şeytan. Ee, yengeni de karıştıran abin. Neymiş karışmasaymış. Kadını nasıl sindirmişse gık diyemiyor. Evet yaptığı bir yanlış var gelinin biliyorum ama bence maaile delirtmişler kadını o da hıncını öyle çıkarıyor gibi geliyor. Konu sahibi abisinin tüm manyaklıkları için ise, "Abim bana çok düşkün, beni çok sever, hediyelere boğar," olarak tanımlıyor. Yengeye olan hınç zaten, "Yengem bu yüzden beni kıskanıyor. Abim arabasını karısına dokundurtmaz, bir bana verir," benzeri cümlelerden belli zaten. Ballandıra ballandıra, abim yengemi insan yerine koymuyor, diyor. Zevk alıyor resmen bundan. Allah annenize, babanıza da sağlık versin. Benzer sağlık sorunları da annemde var. Halamlara falan sorsan melekler zaten.

Evli bekar fark etmez canim kardesime araba almak isterse alirim. Kimsede ses edemez. Ote yandan esim ayni seyi yapsa kavga cikarir muhtemelen bosanirim. Bu konu benim beynimi yakti

Abin çok değişik biri. Ayrıca yengen bu kadar yok sayilmaya nasıl dayanıyor. Ben olsam bogardim

Abin çok değişik biri. Ayrıca yengen bu kadar yok sayilmaya nasıl dayanıyor.
muhtemelen sahip cikani yok, kadina harclik bile verilmiyormus dogru düzgün bir birikimi de yok. kadinin sadece karni doyuyor, basini sokacak evi var o kadar. insan yerine bile konulmuyor
allah yardimcisi olsun.

muhtemelen sahip cikani yok, kadina harclik bile verilmiyormus dogru düzgün bir birikimi de yok. kadinin sadece karni doyuyor, basini sokacak evi var o kadar. insan yerine bile konulmuyor
allah yardimcisi olsun.

Amin. Ama dert yandığı da çözüm aradığı da yanlis kişi baksana abi kardesinide sallanıyor ki bence abiyle sözünü dinleyebilecek birinin konuşması gerekli

İşte. Hal böyle olunca verilecek tavsiye de kalmıyor. Kaç yaşında adamı bu saatten sonra değiştiremeyiz. Yengenin de gidecek yeri tutanacak başka dalı var mı bilemiyoruz. Deve-diyar ilişkisi çıkıyor ortaya.

Aaaa sen yengesini durakta bırakıp giden kız mısın? Eğer oysan senin sülale komple iyi değil yavrum ya. Konu sahibinin yengesi de biraz değişik bir tip hiç savunamayacağım. Abi desen başı o çekiyor zaten. Konu sahibi ise aşırı baskı yaşamış biri eski konularını hatırlıyorum da abisi yüzünden hapis gibiydi. Yengesi de kızı ispiyonlayıp duruyordu abiye yaranmak için. Neyini savundunuz o yengenin ya?

Canım böyle bir aileye girip, delirmemek elde mi sence? Yengeyi savunmuyoruz. Yenge de bir kere ispiyonlamıştı, defalarca değil ama bunlar aile birliği öncesi ve sonrası kadını ezip ezip duruyorlardı. Ee kadının kimsesi yok, adama karşı duramıyor. Hayır deme lüksü bile yok kadının, hayır dese koca sakat bildiğin.

Bu konu sahibinin buna benzer başka bir konusuda vardı şimdi hatırladım,ayy bir arpa boyu yol gidememissiniz yazık, sizin abi kardeş ilişkiniz gercekten normalin çok dışında, yani burda buna başka ifadeler yazanlar var ben direk yazamiycam ama içten içe kötü şeyler var gibi,adam koynuna aldığı karısını kıskanmiyor kardeşini kıskanıyor sence de tuhaf degil mi konu sahibi

Boşanmak gibi bir seçenek var değil mi
Ama yenge hala kocasına gık demeyip arkadan yapacağını yapma derdindeydi

Şu konuya daha bakmicam dedim gene dayanamadım haha. Konu sahibi hanımefendi araba konusunda yengemle abim arasında banane diye ısrarla söylüyor.
Öte yandan abi zorla yengeyi peşine takınca yengem peşimden gelmesin abime karşı koysun diyor.
Abi burada baş sayko ama suçlu yüzde yüz yenge bak sen.

Boşanmak gibi bir seçenek var değil mi
Ama yenge hala kocasına gık demeyip arkadan yapacağını yapma derdindeydi
Başkalarının hayatına sadece kendi standartlatımızdan bakarsak, bana göre o kadın o adamı binlerce kez boşamalıydı. Fakat, doğu bölgesinde yaşayan insanlar bunlar. Kadın kaçarak evlenmiş vakti zamanında, arkasında hiç kimse yok. Boşanmaya kalksa ailesi ne kadar arka çıkar? Ne kadar hayata tutunabilir? Koca koca şehirlerde, kendi ayakları üzerinde duran boşanmış kadınlara bile toplum baskısı uygulanıyor, dışlanıyor vs o kadın orada nasıl bunlarla mücadele edebilir?

Merak ediyorum kardeşine araba alan bir kadın olsaydı aynı tepkiler gelecek miydi
Yoksa sen çalışıyorsun senin parndan ona ne denecek miydi
Herkes benim yoruma begenmedim atmış ama muhtemelen yengeler. Empati yapmayı beceremiyoruz. Diyelim ki yenge çalışıyordu, abinin arabay katkısı yoktu ve yenge arabayı kardeşine vermek istedi.. bu durumda abinin bozulması normal karşılanır mıydı?

Merak ediyorum kardeşine araba alan bir kadın olsaydı aynı tepkiler gelecek miydi
Yoksa sen çalışıyorsun senin parndan ona ne denecek miydi
Ben kendi adıma kadın veya erkek evlilik birliği içerisinde birbirlerini yok sayarak bu tür şeyler yapılmasına karşıyım. Kardeşe araba verilmesi değil asıl mesele. Konu sahibi kendini o kadar kurnaz sanıyor ki... alttan alta ben masumum, hiç suçum yok diye diye ego kasıyor. "Abim kimseye arabasını dokundurtmaz, yengeme bile. Sadece bana verir. Abim beni çok sever, hediyelere boğar, karısına hiçbir şey almaz yengem bunu çekemez." Kurduğu cümlelerde hastalıklı derecede bir kendini övme, yengeden üstün görma var. Yengenin hataları yok demedim hiç ama Allah aşkına kim böyle bir ailede sağlam kalır?

Satır arasını bi biz okuyoruz sanırım dümdüz okusak eyvallah konu sahibi çok minnoş ama o öyle olmuyor işte.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…