Yengem bana bozulmuş

Konuyu baştan okudunuz mu?tabiki kardesler birbirine hediye alsin tepkimiz buna degil.
Yengesinin bilgisi yada rizasi olmadan maddi degeri yuksek bir hediyeden bahsediyoruz.

Bütün konuyu okudum ama abisi eşine sormuyorsa kız ne yapabilir? Eşine sormayan abi kardeşinin fikrini mi dinler?

Bak butun kalbim ve samimiyetimle söylüyorum bozulurdum bende. Ehliyetim varsa ben kullanmak isterdim. Yada arabayi satsin parasini benim eksigim veya isteğim olan birsey alsin isterdim. Hediye odul gibi aeabayi vermesini hazmedemezdim ne yalan soylim. Eb kötü satar bankaya cocuklarimin gelecegi icin parasini atardim. Valla kim olsa bozulur heralde

Dışarıdan kimse bilmiyorsa zaten problem yok..
Biz de ketum bir çiftiz, dışarıya problem yansıtmayız.
Olması gereken de bu. Tamamen katılıyorum.

Ama burada zaten ortaya dökülmüş bir mesele var.

Bir de bu kadar abim beni hediyelere boguyor ama yengeme ayni sekilde davranmıyor gibi bir durumda, sessiz kalip her gelene eyvallah demeyi kendime yakistirmam.
Belliki abi düşüncesiz, çanak tutmanın anlamı yok.

Kardeşimle olan durumda da, kızla aralarında gecen diyalog,
E biz seninle böyle anlaşmadık mı? Diye bitmiş.

Çocuk hasta, kız haftasonu ailesinde kalıyor kardeşim gidince, onlar düğüne davetli olunca hastaneye götürmek için ben gittim..
Dolayısı ile de bu çocuk böyleyken nasıl gider diye sordum.
Kardeşime de bu düşüncesizlik yüzünden firca attım
Şahit olmasam, bilemem.
Ama biliyorken de gormezden gelemem

Bütün konuyu okudum ama abisi eşine sormuyorsa kız ne yapabilir? Eşine sormayan abi kardeşinin fikrini mi dinler?
Cevabini yazmistim aslında. Mesela diyebilir ki arabaya ihtiyacım yok kazasindan belasindan bakimindan şusundan busundan dolayi cazip gelmedi.ama size geldigimde arabayi alip gezmeme izin verirseniz makbule geçer deseydi abisini füze gibi eşine yollamazdi.neyse ben artik yorum yapmayacagin çünkü yeterince yazdığımı düşünüyorum.anlayan anlasın anlamayanda yaşattığını yaşayınca anlar zaten.

Arabayı veren abi kazasını bakımını ben karşılarım demez mi sizce?

Guncellemeyi okudum simdi.
Bakiniz. Konuda geçen koca eşinden bahsederken "bu kadin" diyor ve sen kabul etmezsen kimsenin olmaz o araba satacagim demis. Sattigi parayla karisina bilezik mi alacak hiç sanmam, o kadina evin içinde zaten saygisizligin alasini yapiyordur ve zirnik para yedirmiyor cok belli. Yani konu sahibinin arabayi alip almamasi bisey degistirmiyor, canak durumu da olmuyor pek adam dumduz esini sevmiyor.
yenge de begenmiyorsa boşansin yani bunlarin cozumu konu sahibi degil diye dusunuyorum.

Ben gordugum seyleri gormezden gelirim karismam, o cocuklarin annesi de var sonucta kocasiyla halletsin anlatsin ama sizin durumda babasi keyif yaparken hastaneye goturme işi bana dusuyorsa ben de laf soyleme hakki bulurdum kendimde o durum için.

Arabayı veren abi kazasını bakımını ben karşılarım demez mi sizce?
Yengesini araya koymadan nazikçe geri çevirebilirdi bence.bahanelerle bu konuyu bertaraf edebilirdi .ama yengeme vermen daha doğru olur diyip zaten aile olmayı bilmeyen abisinin önüne atmış yengesini.
Allah yengeye sabır versin

Benim durumum iyi olsa ben bozulmam ama bana bir bilezik bile almayip kardesine araba verirsense ben de bozulurum.
Ben sucu sadece abide goruyorum.
Kabul etmemekle iyi etmissiniz.

Biz ailecek cok fakirsek demek, araba hediyesi benim gozumde cok buyuk bir sey ya, hic bir sorun olmasa bile boyle bir hediyeyi kabul etmek bana cok geldi. Ne bileyim, araba hediyesini kabul edecegim abimin harun kadar zengin falan olmasi lazim ki o zaman yengeye de bir kac araba duserdi yani.

Yerinizde olsam saniyorum ki ne munasebet deyip reddederdim boyle bir hediyeyi. Yoksa sorun olmamasi mumkun mu, bugun ikinci el bir araba bile insanin bir yillik maasini gecebiliyor. Bunun sorun olacagini bilmek icin illa halanin aramasina gerek yok bence.

Abinize yuh diyorum, siz de geri çekilip o kadını ezdirmemelisiniz, yazıktır.
+1
Ben olsam abime karının gönlünü et diye söyler dururdum baş başayken. Tamam abinin hödüklüğü konu sahibinin suçu değil ama benlik bişey yok diye kenara çekilmek de doğru değil. Ha nedir bir derim iki derim hala aynı düzen gidiyorsa ve çaresine bakmıyorlarsa ondan sonra karışmazdım.

Yengeniz haklı eşi o olduğu için öncelik ona düşer bende olsaydım eşim bana danışmadan arabasını kardeşine hediye etse bozulurdum yengenin tavrı size değil eşine

Yanılmıyorsam siz şu üyeydiniz. Nereye gitseniz abiniz yengenizi peşinize takıyordu. Yalnız bir yere göndermiyordu. Abin nereye istese eşini o tarafa gönderiyordu yengenin de sesi çıkmıyordu.

Kabul etmeyebilir
Bazi seyler satir arasinda gizlidir , "abim arabasini bana verdi , arabasi cok degerlidir , esine bile vermez"
Yani bilemiyorum bu cumle olmasaydi bende bu kadar irite olmazdim konudan ama bu cumle beni cok rahatsiz etti
Konu sahibi kari-koca arasina giremez ama abisinin esine hic deger vermedigini biliyorsa da bu kadar kayitsiz kalmamali bu duruma diye dusunuyorum , ben kalamazdim sahsen

ben gorumceyım

kardeslerımızın eslerı akrabalarımızla dertlesebılır burda hala kotu bır ınsan degıl gelın de degıl. ama gorumce ortalıgı karıstırıyor.

sızlerde akrabalık ılıskısı nasıldır bılmıyorum ,bızımkıler fıtne fucurluk yapmadıgı ıcın daha cok yapıcı ara bulucu oldukları ıcın benım aklıma kotusu gelmedı dert yandıgı kısı esının halası gıdıp kendı halasına yegenını cekıstırecek degıl
esım hıc deger vermıyor benı sevmıyor tum ılgısını aılesıne verıyor ısteklerımı bosa cevırıyor bana hıcbırsey sormuyor dıye dert yanmıs
ne gorumceye surat asmıs ne gorumceye kotu bırsey demıs ama esıyle asla bas edemedıgı ıcın esının akrabasına dertlesmıs cunku kadın kımseyle arasını bozmak derdınde de degıl
hala da ne bılsın garıbım belkı gorumce yapıcı olur dıye! canı sıkılmıs bu duruma haberı bıle yokmus dıye konu sahıbıne haber verıyor
gelın hanım gorumceye bozulmamıs bıle esınden dert yanmıs ama dunyanın merkezınde oldugunu sanan gorumce yengem bana bozuldu dıyor yahu derdı kocası ınsan yerıne konulmuyor olusu .

burdakı gorumce abımın arabası cok degerlı yengeme bıle vermez dıyor ! kendısıne verılen araba ıcın konusurken ...boyle bır gorumcenın pamuk gıbı oldugunu dusunemedım acıkcası , kımse durduk yere gorumcesıne satasmaz tam aksıne burdakı gorumcelerın hepsı konu sahıbıne kızdı yanı gorumce dusmanlıgı tezınızı cürütüyoruz cunku hepımız gorumceyız

bırde o kadar dedık kı konu sahıbıne yengenı araya katma sakın abınle konusurken
ya ara yengene de kı yenge valla haberım yoktu haberının olmadıgından asla huzurunuzun bozulmasını ıstemem abımı bılıyorsun kafasına gore ıs yapar ben zaten ıhtıyacım olsa lazım oldugunda soylerım canını sıkma de dedık yanı bunu dıyebılırdı

ya da abını ara abı sen benı dınlemıyorsun verıcem verıcem dedın ama ben ne bakımı ne susu ne busu ugrasamam dursun araba sızde yedek anahtarını alabılırım lazım olursa kullanırım sagolasın de dedık bunu dese yeterdı

ozellıkle araya yengesını kattı onu yengeme vermen daha dogru olacak dıye bıılıyor cunku abısını fuze gıbı yolladı aksama kavga var kesın

Gelin gerçekten gorumcesine karşı çok iyimser yapici ve güleryuzlu mu bir de halaya söylerken nasıl söylemiş acaba. Bizim ailede sorunlar çözülürken sorun kiminle ise onunla konuşulur çözülür. Araya aracı girmesine gerek yoktur. Ben kendimi o gelinin yerine koyuyorum eşimle ve eşimin ailesi ile ilgili sorunu gidip eşimin halasına anlatmak bana çok garip geliyor ve kendime de yakistiramiyorum. Ki gelin eşinin huyunu bilir ve eşinin aile icindeki sorunlarin halaya anlatılmasına karşı nasıl bir tepki vereceğini bilmesi gerekir.

gorumce olmanın bazı sorumlulukları vardır
kardesınızın hatası olur açıgı ayıbı olur dısardan gorulen barız yanlısları olur gorumce orda abı veya kardes hop napıyorsun bak senınde kardesın var dıkkat et bu kızı uzme dusunemıyorsun bazı seylerı dıye duzeltme uyarma yetkısıne sahıptır herkes herzaman herseyı dogru dusunemeyebılır eksıklıgı olabılır esıyle arası acık kavgalı olabılır o sırada ara bulucu yapıcı onarıcı olmalıdır

aıle akraba olmak bunu gerektırır
ben abımle gorusmuyorum tam bır okuz cunku yanı benzemese hastanede karısmıs ormandan falan gelmıs eve konmus dıyecegım oyle alakasız bır tıp
ama gorumce oldugum ıcın abımle gorusmuyor olmama ragmen
esıyle ve yegenımle gorusurum bırseye ıhtıyacları varmı sorarım dertlesırım dınlerım yanında dururum desteklerım bazı dertlestıgımız ve aılemın bılmesını ıstedıgı ama soylemeye cekındıgı seylerı uygun sekılce elcılık eder haber ederım cunku gorumcelık budur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…