- Konu Sahibi Afrodita9405
-
burda konu sahıbının dedıgı , abımın bu yaptıgı seye yengem bozulmus halam aradı bunu soyledı dedıGelin gerçekten gorumcesine karşı çok iyimser yapici ve güleryuzlu mu bir de halaya söylerken nasıl söylemiş acaba. Bizim ailede sorunlar çözülürken sorun kiminle ise onunla konuşulur çözülür. Araya aracı girmesine gerek yoktur. Ben kendimi o gelinin yerine koyuyorum eşimle ve eşimin ailesi ile ilgili sorunu gidip eşimin halasına anlatmak bana çok garip geliyor ve kendime de yakistiramiyorum. Ki gelin eşinin huyunu bilir ve eşinin aile icindeki sorunlarin halaya anlatılmasına karşı nasıl bir tepki vereceğini bilmesi gerekir.
Ben böyle bir sorun yaşasam direk eşime tepki koyarım. Ki benzer bir sorun da yaşadım. Ama bu sorundan ikimiz dışında kimsenin haberi olmadi. Ben de kendime ona göre bir yol çizdim. Farklı kararlar aldım ve uyguladım. Demissiniz ya eşine anlatamiyor demekki o yüzden halasına anlattı diye bence eşi bu durumda daha büyük tepki koyacaktir. Ben abisidir arabasını da verir kardeşine, hediyeler de alır demiyorum. Bu konuda benim de sınırlarım çok keskindir ama benim anlam veremedigim neden kardeşe bu kadar yukleniliyor. Kız elinden geleni yapmış ama tecrübesiz olduğu için ya da yaşı gereği ne yapacağını bilememis olabilir en başta. Ben bile kaç yaşımdayım hala bir olaydan sonra şunu neden şöyle yapmadim ya da şunu niye söylemedim dediğim oluyor.burda konu sahıbının dedıgı , abımın bu yaptıgı seye yengem bozulmus halam aradı bunu soyledı dedı
dıyelım kı yengesı aglayarak halaya soyledı kızgın soyledı kızarak soyledı ne fark eder ? arabanız yok esınız yenı araba alıyor belkıde evde konusuyorsunuzdur kendı aranızda arabayı ben kullanıırım dıye sonra bır duyuyorsunuz kı aracı kardesıne vermıs ne derdınız
belkı esı sırf ınat ugruna verdı ne bılıyoruz ? konu sahıbı kendısı dıyor abım cok dık kafalı asla esıne hedıye falan almaz hep benı hedıyelerı bogar dıye kendısı dıyor
sızın hosunuza gıdermı kocanız sıze hıc hedıye almasın hıc ılgı gostermesın umursamasın varsa yoksa kendı aılesı ? kocanızın yakın akrabası sızın dert ortagınız olabılır tıpkı sosyal yasamda yakın arkadasınız oldugu gıbı
kendı ıcındekı sorunlarını esıyle cozebılse zaten halaya anlatmazdı degıl mı ? kadın kımseyle cozemedıgı ıcın halayla dertlesmıs tıpkı bızlerın buraya konu acarak yedı ceddımız hakkında dertlestıgımız tıpkı arkadasımıza komsumuza annemıze kardesımıze dertlestıgımız gıbı
zaten esıne tepkı koyuyor halasına dertlesırken esının yaptıgı yedıgı nanelerı anlatıyorBen böyle bir sorun yaşasam direk eşime tepki koyarım. Ki benzer bir sorun da yaşadım. Ama bu sorundan ikimiz dışında kimsenin haberi olmadi. Ben de kendime ona göre bir yol çizdim. Farklı kararlar aldım ve uyguladım. Demissiniz ya eşine anlatamiyor demekki o yüzden halasına anlattı diye bence eşi bu durumda daha büyük tepki koyacaktir. Ben abisidir arabasını da verir kardeşine, hediyeler de alır demiyorum. Bu konuda benim de sınırlarım çok keskindir ama benim anlam veremedigim neden kardeşe bu kadar yukleniliyor. Kız elinden geleni yapmış ama tecrübesiz olduğu için ya da yaşı gereği ne yapacağını bilememis olabilir en başta. Ben bile kaç yaşımdayım hala bir olaydan sonra şunu neden şöyle yapmadim ya da şunu niye söylemedim dediğim oluyor.
Eski konularına bakmadım. Peki abi yengeyi taktığında kardeşinin peşine yenge nasıl tepki veriyormuş. Eşinin söylediğini mi yapıyor yoksa gorumcesine destek olup eşine tepki mi koyuyor.ıste ısın dogal yanı da bu ya hepımız aynı fabrıka urunu degılız aynı tıp koca aynı tıp es degıl kımse :)
oyle adamlar var kı okuz dıyorum ya baya okuz ne okudugunu anlar ne dınledıgını anlar , bakın gorumce dıyor kı kendısıne verılen araba hakkında abımın arabası cok degerlıdır yengeme vermez, bu cumleden anlarsınız o evdekı karı koca dınamıgını zaten :) abım bana hedıye vermıs yengeme almıyorsa banane ona zaten hedıye almaz hep benı hedıyelere bogar dıyor , ya bız burda tanımadıgımız ınsanları bıle tesellı eden ınsanlar degıl mıyız ne ara kendı kardeslerımızın dusuncesızlıklerı normal gorur olduk :)
gorumceyı bız yonlendırdık burda bak abınle konusacaksan yengenı araya katma ya da dırek yengenı ara ya yenge bılmıyordum gercekten sıkma canını abımı bılıyorsun de konuyu tatlıya bagla dedık bu sekılde adım atsa yenge de bundan sonra bırseye canı sıkıldıgında veya aklına bırsey takıldıgında gorumceyı cekınmeden arayabılırdı :) gorumcelerden genelde cekınılır eger kotusune denk gelınırse kotusu gercekten kotudur cunku
yenge araba ısını cozsun dıye halayı aramamıstır yıne aglayarak dert yanmıstır cunku abı kafasının dıkıne bır adammıs ve zaten asla arabayı yengeye vermezmıs oyle dıyor konu sahıbı yanı yengenın derdı araba degıl hesaba alınmamak hala da ehh be yeter bu cocugun dusuncesızlıgı dıye gorumceyı aramıstır gorumceyı yapıcı olabılecegını dusunmustur yegenı ya az cok tanıyordur , yengenın amacı gorumceye laf ulastırmak olsa bunu her sekılde kendısıde yapardı cunku eskı konularına bakarsanız konu sahıbı bır yere gıtmek ıstedıgınde bıle abısı yengeyı takıyor pesıne , yenge o evın getır goturcusu bekcısı hızmetcısı olmus esı tarafından
hem eltıyım hem gorumceyım hem gelınım hem kardesım hem yengeyım hem anneyım
akrabalık ılıskılerımde ıyıdır
su hayatdan az cok bırseyler ogrendık
bu ısler oyle olmuyor ıste :)
Ozellikle yapti demek kibırde o kadar dedık kı konu sahıbıne yengenı araya katma sakın abınle konusurken
ya ara yengene de kı yenge valla haberım yoktu haberının olmadıgından asla huzurunuzun bozulmasını ıstemem abımı bılıyorsun kafasına gore ıs yapar ben zaten ıhtıyacım olsa lazım oldugunda soylerım canını sıkma de dedık yanı bunu dıyebılırdı
ya da abını ara abı sen benı dınlemıyorsun verıcem verıcem dedın ama ben ne bakımı ne susu ne busu ugrasamam dursun araba sızde yedek anahtarını alabılırım lazım olursa kullanırım sagolasın de dedık bunu dese yeterdı
ozellıkle araya yengesını kattı onu yengeme vermen daha dogru olacak dıye bıılıyor cunku abısını fuze gıbı yolladı aksama kavga var kesın
bellıkı kendı ayakları ustunde duran bır yenge degıl bahsedılen gelın abıde bıraz sinirli bellıkı sındırmıs benım anladıgım gelınlerı abıden cekınıyor , abı ne derse gelın once gıtmek ıstemesede yınede ne derse onu yapıyor , gorumcenın zaten umru degıl abımın huyu bu dıyor . herkes bu durumu boyle kabul etmıs ve normallestırmısEski konularına bakmadım. Peki abi yengeyi taktığında kardeşinin peşine yenge nasıl tepki veriyormuş. Eşinin söylediğini mi yapıyor yoksa gorumcesine destek olup eşine tepki mi koyuyor.
Bence o zaman gelin hanımın kocasınin karşısına geçip kim olduğunu hatırlatması gerekiyor. Gerçekten bu durumu kaldıramayacak insan kendisine değer vermeyen, kendisini ailenin hizmetçisi ve bekçisi olarak gören biriyle evli kalmamalı. Kardeşi de bu kadar sert ve düşüncesiz bir karaktere sahip abisine kocalığı öğretemez. Zaten yapabilse abisinin kendisini bu kadar boğmasina engel olur. Gelin gerçekten abiyi sevdiği için mi evli çok merak ettim.bellıkı kendı ayakları ustunde duran bır yenge degıl bahsedılen gelın abıde bıraz sinirli bellıkı sındırmıs benım anladıgım gelınlerı abıden cekınıyor , abı ne derse gelın once gıtmek ıstemesede yınede ne derse onu yapıyor , gorumcenın zaten umru degıl abımın huyu bu dıyor . herkes bu durumu boyle kabul etmıs ve normallestırmıs
bende kadınların guclu olması taraftarıyım dılerım yenge kendıne deger vererek kendını bu durumdan kurtarırBence o zaman gelin hanımın kocasınin karşısına geçip kim olduğunu hatırlatması gerekiyor. Gerçekten bu durumu kaldıramayacak insan kendisine değer vermeyen, kendisini ailenin hizmetçisi ve bekçisi olarak gören biriyle evli kalmamalı. Kardeşi de bu kadar sert ve düşüncesiz bir karaktere sahip abisine kocalığı öğretemez. Zaten yapabilse abisinin kendisini bu kadar boğmasina engel olur. Gelin gerçekten abiyi sevdiği için mi evli çok merak ettim.
Hem bir gelin hem bir görümce olarak gönül rahatlığı ile söyleyebilirim ki, abiniz saçmalamış.Merhaba kızlar şu sıralar çok konu açıyorum ama buradan gerçekten mantıklı fikirler alıyorum.
Abimin durumu çok iyi (ALLAH daha çok versin)
Ben ise öğretmenim daha yeni atandım
Dün abim bana yeni arabasının resmini attı
Kendine yeni araba almış hayırlı olsun dedim ben de
Eski arabasının anahtarının resmini atıp artık bu da senin demiş
Yok abi teşekkür ederim bu büyük bir hediye kabul edemem dedim
Olmaz dedi.Bu sene atanıp öğretmen oldun bu senin ödülün
Peki dedim ama yaşadığım yere getiremem memlekete döndüğümde kullanırım dedim
Tamam dedi bütün anahtarları sana vereceğim arabanın artık senin o tamamen dedi
Sabah beni halam aradı yengem bu duruma çok bozulmuş
Bir bilezik bile almadı bana kardeşine araba aldı diye sitem etmiş
Halbuki araba almadı eski arabayı bana verdi
Bu durumdan yengemin haberi var sanıyordum
Bu olay dışında abim beni çok kıskanır çok boğar ve bu durum beni çok rahatsız ediyor
Başka bir şehire atandığım için mutluyum bu yüzden
Yengem bu durumu da sorun etmişti beni hiç kıskanmıyor merak etmiyor kardeşini kıskanıyor diye arkamdan konuşmuştu
Sizce normal mi bunlar?
Ne yapmalıyım nasıl tepki vermeliyim?
Kızlar abimle konuştum
Yengemin haberi olmadan arabayı bana vermenin yanlış olduğunu söyledim
Ona arabayı ver ben nasılsa geldiğimde babamın arabasını kullanıyorum
Yengeme ver arabayı dedim
Çok sinirlendi ne dedi sana kabul etmiyorsun arabayı
Niye sana her aldığıma laf ediyor bu kadın
Sen bir genç kızsın gece dolmuşa binme diye arabayı vermek istedim(İşte abimin kıskançlıkları!!)
Ben de yok abi dedim ben babamın arabasına alıştım zaten senin arabanı süremem dedim
O zaman arabayı satıyorum kimseye vermem dedi
Ben de sen bilirsin dedim
Araba abinin değil mi satın alırken yengenden herhangi bi para çıkmadıysa abin istediğine verir
Sonuçta araba abinizin o da size vermek istiyorsa kime ne ki? Yengeniz kıskanç biri belli ki ben olsam hiç takmazdım onu.Merhaba kızlar şu sıralar çok konu açıyorum ama buradan gerçekten mantıklı fikirler alıyorum.
Abimin durumu çok iyi (ALLAH daha çok versin)
Ben ise öğretmenim daha yeni atandım
Dün abim bana yeni arabasının resmini attı
Kendine yeni araba almış hayırlı olsun dedim ben de
Eski arabasının anahtarının resmini atıp artık bu da senin demiş
Yok abi teşekkür ederim bu büyük bir hediye kabul edemem dedim
Olmaz dedi.Bu sene atanıp öğretmen oldun bu senin ödülün
Peki dedim ama yaşadığım yere getiremem memlekete döndüğümde kullanırım dedim
Tamam dedi bütün anahtarları sana vereceğim arabanın artık senin o tamamen dedi
Sabah beni halam aradı yengem bu duruma çok bozulmuş
Bir bilezik bile almadı bana kardeşine araba aldı diye sitem etmiş
Halbuki araba almadı eski arabayı bana verdi
Bu durumdan yengemin haberi var sanıyordum
Bu olay dışında abim beni çok kıskanır çok boğar ve bu durum beni çok rahatsız ediyor
Başka bir şehire atandığım için mutluyum bu yüzden
Yengem bu durumu da sorun etmişti beni hiç kıskanmıyor merak etmiyor kardeşini kıskanıyor diye arkamdan konuşmuştu
Sizce normal mi bunlar?
Ne yapmalıyım nasıl tepki vermeliyim?
Kızlar abimle konuştum
Yengemin haberi olmadan arabayı bana vermenin yanlış olduğunu söyledim
Ona arabayı ver ben nasılsa geldiğimde babamın arabasını kullanıyorum
Yengeme ver arabayı dedim
Çok sinirlendi ne dedi sana kabul etmiyorsun arabayı
Niye sana her aldığıma laf ediyor bu kadın
Sen bir genç kızsın gece dolmuşa binme diye arabayı vermek istedim(İşte abimin kıskançlıkları!!)
Ben de yok abi dedim ben babamın arabasına alıştım zaten senin arabanı süremem dedim
O zaman arabayı satıyorum kimseye vermem dedi
Ben de sen bilirsin dedim
Adamın bekarken aldığı araba ise ve kardeşine vermek istiyorsa kim ne diyebilir ki. Bazı kadınlar kocalarını niye malı gibi görüyor anlamıyorum. Adam kardeşini düşünüp bir iyilik bile mi yapamasın.Yengen haklı eşi ona danışmadan nasıl böyle bir şey yapabilir
Aynı şey değil. Konu sahibinin abisi ve yengesinin yeni bir arabası var zaten eski arabayı kardeşine vermek istiyor. Burda yengenin kıskançlığı var sadeceYa niyetim tartışmak değil ama bazen öyle enteresan şeyler yazıyorsunuz ki.
Parayı kazanan adamsa, evin temizliği, yemeği, çocuklarla ilgilenen de kadın. Hukuk bile kadının çalışıp çalışmadığına bakmaksızın evlilik birliği içerisinde edinilen malları ortak mal kabul ediyor.
İsterim ki her kadın çalışsın, kendi parasını kazansın da kimseye muhtaç olmasın. Ama kadın çalışmıyorsa bu onun evde ya da maddi konularda söz hakkı olmadığı anlamına gelmez.
Bu konuda insan yerine koymama durumu yok. Eki arabayı kardeşine vermek istiyor yeni araba abi ve yengenin. Okuduğunuzu anlama probleminiz var sanırım. Yengenin kıskançlığı bariz ortada. Ayrıca burda ki herkesi birebir tanıyorsunuz galina böyle bi durumda ne yapacağımızı adınız gibi bildiğinizi idda ettiğinize göreSizlik bir şey yok, yengenizin hele hiç bir şey demeye hakkı yok diyenler sanırım hep görümce okarak yazıyorlar.
Eşleri kendilerini "insan" yerine koymadan böyle bir şey yapsa "aaaa tabi ki verecek. O onun biricik kardeşi. Ben kimim ki karışayom, haddim değil?" diye bilecekler mi?
Buraya "elbette deriz" yazsalar da bakmayın siz, büyük arıza çıkartırlar. Sadece halayı değil 7 sülaleyi ararlar. Adımdan emin olduğum kadar eminim.
Detayı kaçırmayın, abi eşine "yokmuş" gibi davranıyor. Kardeş de "istemem yan cebime koy" modunda prenses prenses dolaşıyor. Ne de olsa abisi onu kıskanıyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?