Liseyi yeni bitirmiş bi yeniergen var karşımda anladığım kadarıyla. Abilerin evlenmesi zor bi durum olabiliyo, hele ki anlaşamadığımız ya da sevemeyeceğimiz bi insanla.Ben de abimi biraz kıskanmıştım yengemden ama hır çıkardığım söylenemez. Hem bizler de kadın olarak unutmamalıyız ki evlendikten sonra artık onlar bir aile oluyo, mutlulukları her şeyden önemli.
Eve eşya almak konusuna gelince: Tabii ki bi evi kurmak, hele ki memleketimizde ERKEK tarafı iseniz ihtiyaçları karşılayıp düğün dernek yapmak bi LÜTUF DEĞİL GÖREV! "eve gelen cariye" ya da "süs eşyası" gibi betimlemeler, hele ki kızın ailesinin fakir oluşundan dolayı onu küçümsemeler hiçkimseye yakışan davranışlar değil. Sen de kendine yakıştırmıyosundur, söylemek istediklerin bunlar değildir diye düşünüyorum.
Bi de şu var ki üniversiteyi kazandığın zaman emin ol abinin evi yerine yurtta kalmayı sen tercih edeceksin. Öyle bi özgürlük varken diğer türlüsünü neden isteyesin ki? Yapman gereken şeygeçmiş kavgaları ya da lafları geride bırakmak (ki sen daha kabahatli görünüyosun) ve yengenin iyi taraflarını görmeye çalışmak. Abinin mutluluğunu istiyosan buna mecbursun çünkü "ya kardeşin ya ben " durumuna getirirsen olayı zararlı çıkarsın...