• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yengem ve kızı ...

Aha aradgm kisi.
Tabi cikin gidin, ne hakla tatil amacli baskasinin evine konuyorsunuz?
Tatil ayiysa onlarada tatil ayi. Ayip su yaptiginiz. Belescinin tekisiniz. Cay koymakta bu kdr zor olmasa gerek.

Annemle koyde kalirken her sene her sene belesinden amcamlar bize gelirdi. Annemin cani cikardi onlara hizmetten.

" tatil ohh mis, gezeriz tozariz" diyip belesinden gunlerce akrabada kalanlara sesleniyorum burdan. Defolun gidin evinize!!!

S

sorun çay değilev sahibine sözüm yok ama kendi kızı varken bana iş buyuramaz hizmetçi değilim

Tabikide buyurur. Siz bi yabancinin evine gitmediniz, amcam o benim yakinim diye gittiniz. Coreklendiniz tabiri caizse.
Yakin bilirseniz tabikide hizmette ediceksiniz. Yok oyle yan gel yat.
Eger yok ben misafirim diyorsaniz misafirlik vaadeniz dolmus. Cikin gidin evinize. Misafir dedigin 1 gun kalir.

S

sorun çay değilev sahibine sözüm yok ama kendi kızı varken bana iş buyuramaz hizmetçi değilim
Onun da kızı. Hizmetli değil büyüksünüz bir çayla hizmetli olmazsınız onların evine tatile gidiyorsunuz ben minnetten dolayı yine iş yaptırmaz o çayı onlar demeden yapardım yani küçük şeyleri büyüterek kendi hayatını zorlaştırırsın anca

Sabah okudum.
Dondum dolastim aksama yine bu konuya geldim.
Tekrar cok kotu sinirlendim.
Belescisiniz.
Gorgusuzsunuz.
Dusuncesizsiniz.
"Cay koy" demisler hasbama, tuhh.
Manikuru bozulur. Tatilde o dokunmayin.
Rezillik ya.
Tekrardan diyorum ; defolun gidin evinize!

bak terbiyesizlere,
bütün bayramı misafirlerine hizmet ederek geçireceklerine utanmadan çay koy demişler,
insan evine gelmiş misafire çay koy der mi ne ayıp.
biz bize tatile gelenlere 3 öğün yemek çay servisi yapıp yatmadan ayaklarını yıkayıp masaj yaptıktan sonra ninniyle uyutuyoruz.

Evin sahibi amca ve yengeniz mi yoksa başkası mı?
Yani siz ve amcanızgiller bayramda başka bir eve misafirliğe mi gittiniz?

Çay koy dememişki üslupda güzel 'biz yorulduk çaylar sizden' demişler.
Zaten anlamadığım sofra hep beraber toplanır bulaşıklar makineye konurken çayda çoktan konulmuş olur. Nasıl bir düzen bu merak ettim?

Sunu kafaniz almiyor sanirim
Tatil diye kimsenin evine gidilmez
Kimse sizin babanizin usagi degil,evinizde oturum veya bastirin paranizi otelde yapin tatilinizi. Yetti valla elalemi yedir icir doyur bir de tribini cek

Sen hizmetçi değilsin ye iç yat. Misafirliğe git öyle otur bayram günü milleti rahatsız et. Ama onlar sana yemek hazırlasın peşinde dolaşsın. Kadın ve kadının kızı hizmetçi zaten.

Bende sizleri gerçekten anlamıyorum. Tamam sinirlisiniz, kontrolunuz var. Ama kimse siz sinirlisiniz diye sizi çekmek zorunda değil. Tatile çıkmışsınız, eğleneceksiniz o zaman gidin otele hizmetinizi ederler. Bir çay koymak bu kadar zor olmamalı. Misafirliğe gidiliyor yardım edilecek. Yan gel yat yok öyle bir dünya.

Milletin evine tatile gidiyorsanız bi çay demeleyiverin.. yengenin söylemesine gerek yok zaten o söylemeden yap bi zahmet.

Sizden pek haz etmeyen yengenize tatile gidiyorsunuz.Kusursuz otel hizmeti bekliyorsunuz.Anneniz yasinda kadin cayi da siz yapin deyince sinirleniyorsunuz.1-kimsenin evine tatil gecirmeye gitmeyin amca esi size hizmet etmek zorunda degil2-Nezaket kuralı misafirde olsaniz sogra toplamaya cay kahve işine yardim edilir.
Sizler gibi davranan kovsmin ailesini bende hic sevmiyorum

Insanlar size "ille de bize yatili tatile gelin" dediyse cay yapmamakta haklisiniz. Ben de misafirlikte hic biseye elimi surmem. Ama israrla cagrilmadigim misafirlige gitmem. Sanmam ki bu ev sahibi de bu kadar kalabaligi cok isteyerek cagirdi

Agirlayamayacak insan cagirmasin beni ama siz davet edildiniz mi kendinizi zorla mi davet ettirdiniz o ince bir fark iste.

Yengenize takilmayin. Kendinizi yipratirsiniz. Alti ustu amcanizin esi. Amcanizin hatrina koysaydiniz cayi keske ya da en azindan he diyin gecin yeterki bu kadar basit meselelere basta kendinizinki olmak uzere can sıkmayın. Bunu ilk once kendiniz icin yapin.

Back
X