- 2 Eylül 2018
- 213
- 121
- 103
- 27
- Konu Sahibi Reyhan_98_
-
Teşekkür ederimBen olsam yapmam ya da bulaşık yıkarken vs çağırırım yardım eder misin yoruldum biraz deyip. İsterseniz mesafe koyun sizi çok iyi anlıyorum
Ne desem bilemedim. Sorun abin olabilir mi? Hiçbir şeye elini sürmez demişsin, evde de öyledir yüksek ihtimalle. Yengen de bu huyuna sinir olduğu için işten güçten elini çekmiştir. Belki...İnsanlara linçlemek daha kolay abla. Hep o yapsın demiyorum zaten ama bi kalk yani kadın orda dizi romatizma hastası. Beli zaten sorunlu ben bi yandan makineye diziyorum bacak bacak üstüne atıp instagram da geziyor.
Yok yok hiç tartışmadık. Gıcıklıkta yapmam evine gidip burnumu da sokmam hiçbişiye
Azaltın beraber yeme içme işini. Sizin için külfetten başka bir şey değil.İnsanlara linçlemek daha kolay abla. Hep o yapsın demiyorum zaten ama bi kalk yani kadın orda dizi romatizma hastası. Beli zaten sorunlu ben bi yandan makineye diziyorum bacak bacak üstüne atıp instagram da geziyor.
Yok yok hiç tartışmadık. Gıcıklıkta yapmam evine gidip burnumu da sokmam hiçbişiye
Azaltın beraber yeme içme işini. Sizin için külfetten başka bir şey değil.
Annenizin dizi ağrıyorsa abiniz de yapabilir onun yaptığını.
Karı koca yiyip içip sürekli oturuyorlarsa, herkes kendi evinde yesin. Yok anneniz illa beraber yiyelim diyorsa da hizmet etmeye devam.
Sabah rica ettim masayı siler misin dedim masanın pisliğini silmiş peçeteyle kenara bırakmış yani nasıl söylenmeyim. Söyleyince de adımız görümce ya etiketi vuruyolarAyda yılda bir gelen misafirden asla yardım beklenmemeli bence ama burada durum daha farklı, evler ayrı ama yeme içme genelde beraber gibi görünüyor haliyle bu durumda yediğini kaldırmak da çok zor olmasa gerek, bunun gelinlikle görümcelikle alakası yok. Ben sizi haklı buldum dediğiniz gibi haftanın 3 4 günü sizdeyse haklısınız, kibarca söyleyin yardım istediğinizi yorulduğunuzu yapmıyorsa gelmek için aradığında müsait değiliz yorgunuz hastayız falan diye geçiştirin ya da bu seferde sen yap biz gelelim diyin.
Söyleyin geline bir daha evinize gelmesin, evinde yesin içsin yatsın.Sabah rica ettim masayı siler misin dedim masanın pisliğini silmiş peçeteyle kenara bırakmış yani nasıl söylenmeyim. Söyleyince de adımız görümce ya etiketi vuruyolar
Yok abla altlı üstlü oturuyoruz.Hepiniz aynı evde mi yaşıyorsunuz?
Aklıma direkt Yaprak Dökümü geldi, Fikret süpürge ile Ferhundenin odasına dalıp su döküyordu falan
Aynı evde yaşıyorsanız evleri ayırın, herkes kendi evinde nasıl istiyorsa öyle yaşasın bence.
Madem sürekli sizde, açık bir şekilde yardım isteyin bakalım ne diyecek. Ya işin ucundan tutar yada gelmeyi keser.Sürekli bizde. Haftada iki üç sefer gelir bazen akşam yemekleri de bizle yeniyor
Ne alaka ya kız gelmiş sürekli onlara geldiği halde temizlik yapmadığını yazmış yapmak zorunda pisliğini temizlemiyorsa gelmicek. Kız biz çağırdığımız için geliyor bizim pisliğimizi temizlesin yazmamışBu insanlar sizin gibiler yuzunden stres oluyorlar. Evlerine, yuvalarina zarar veriyorsunuz. Siz de kadinsinjz. Bi yerde kendinizle oynuyorsunuz bilin istedim. Az yeyin temizlik icin yardimci tutun. Tutamiyorsaniz kendi evinizi kendiniz temizleyin.
Buradan başlayın, yapamam diyin. Dışarı çıkıyorum, şu an müsait değilim veya canım istemiyor yorgunum kusura bakma gelince sen yaparsın diyin. Bin kere gönülsüz evet yerine bir kere kararlı hayır diyin. İsteyene ayıp olsun yapmayana değil. Hiç laf söylemeye tartışmaya gerek yok, her aradığında şunu hazırla bunu pişir dediğinde sen gelince beraber yaparız benim elim kalkmıyor diyin. Sanki bir merdivenlik mesafeden değil de 3 vasıta değiştirip şehrin öbür tarafından geliyor.Şunu yap geliyoruz der falan yaparım ama toplanıyor onun pisliğidr bana kalıyor
Gördüm evet yorum yaptım. Rahata alışmış gibi duruyor. Dediğim gibi açıkça yardım isteyin, yaparsa yapsın yapmazsa en azından her gün gelip sinirinizi bozmaz.Yok abla altlı üstlü oturuyoruz.
Ne alaka ya kız gelmiş sürekli onlara geldiği halde temizlik yapmadığını yazmış yapmak zorunda pisliğini temizlemiyorsa gelmicek. Kız biz çağırdığımız için geliyor bizim pisliğimizi temizlesin yazmamış
Buradan başlayın, yapamam diyin. Dışarı çıkıyorum, şu an müsait değilim veya canım istemiyor yorgunum kusura bakma gelince sen yaparsın diyin. Bin kere gönülsüz evet yerine bir kere kararlı hayır diyin. İsteyene ayıp olsun yapmayana değil. Hiç laf söylemeye tartışmaya gerek yok, her aradığında şunu hazırla bunu pişir dediğinde sen gelince beraber yaparız benim elim kalkmıyor diyin. Sanki bir merdivenlik mesafeden değil de 3 vasıta değiştirip şehrin öbür tarafından geliyor.
Sakın sistem etmeyin, sen de ucundan tut falan demeyin gerginliğe bir isim konulmasın. Aptala yatın, ay benim de canım istedi gelince sen yap diyin. Hatta sabah ondan önce siz çalın kapısını. Annemle geliyoruz şunu bunu yapar mısın diyin. Geline hak veriliyor ama hangimiz zırt pırt gittiğimiz evde yiyip içip yan gelip yatıyoruz? Hangimizin annesi ailesi böyle öğretti? Evin barkın mutfağın her şeyin var ama sen her aklına estiğinde git eşinin ailesinde ye iç elini de bir şeye sürme. Bu terbiyesizlik değil mi? Yalnız sadece gelinde değil abinizde de hata var. O da camış gibi yiyip içip yatıyor. Niye evlenmiş bunlar? Ben yerinizde olsam çat kapı geldiklerinde bunlara hizmet edeceğime çıkar bir kafede çay kahve içerim.
Önceden ederdi. Bende onun mutfağını kaç kere topladım yerleri bile süpürürdüm. Kavga da etmedik bişiy de yapmadım. Kendisi arıyor söylüyor. Senin patates kızartman güzel oluyor yapsana diye. Bende yok diyemiyorum. Yapmasan da geliyor zaten. Bu arada yani yapmayınca da kendi geliyor ha onun pisliği de bana kalıyor.Madem sürekli sizde, açık bir şekilde yardım isteyin bakalım ne diyecek. Ya işin ucundan tutar yada gelmeyi keser.
onu da silmesini söyleyeceksiniz o zaman, bunun görümcelikle falan alakası yok, kız kardeşim var o da bazen yapmak istemiyor ya da yarım yamalak yapıyor ablası olarak rica ediyorum hallediyoruz, bunlar gayet insani şeyler ama yorucu olabiliyor bazen, yapmak istemiyorsa haftanın bilmem kaç günü sizde değil evinde yiyip içsin kimse kimsenin hizmetçisi değil sonuçta.Sabah rica ettim masayı siler misin dedim masanın pisliğini silmiş peçeteyle kenara bırakmış yani nasıl söylenmeyim. Söyleyince de adımız görümce ya etiketi vuruyolar
Valla hem hizmet beklicek karşılığında da bişey yapmıcak elimi bile kıpırdatmamÖnceden ederdi. Bende onun mutfağını kaç kere topladım yerleri bile süpürürdüm. Kavga da etmedik bişiy de yapmadım. Kendisi arıyor söylüyor. Senin patates kızartman güzel oluyor yapsana diye. Bende yok diyemiyorum. Yapmasan da geliyor zaten. Bu arada yani yapmayınca da kendi geliyor ha onun pisliği de bana kalıyor.
Abi bi hanzo oluyor hoop her şeyden muaf ama yenge niyeyse ayni muafiyete sahip olamıyor. Varsayın ki yenge de hanzo. Abinizden beklemediğiniz şeyi yengeden beklemeyin.Ayy abla hanzo abimde bi yapar ki sorma.
Söylediğim gibi hazıra alışmış, açıkça söyleyin yiyip içiyorsa temizlesin bi zahmet. Annnem rahatsız benim de işlerim var yapamıyoruz sen yap diyin. Biraz pişkin biri sanırım açıkça söylemeden anlamaz malesef.Önceden ederdi. Bende onun mutfağını kaç kere topladım yerleri bile süpürürdüm. Kavga da etmedik bişiy de yapmadım. Kendisi arıyor söylüyor. Senin patates kızartman güzel oluyor yapsana diye. Bende yok diyemiyorum. Yapmasan da geliyor zaten. Bu arada yani yapmayınca da kendi geliyor ha onun pisliği de bana kalıyor.
Tamam sofrayı toplamayan gelinleri savunma başkanı.Abi bi hanzo oluyor hoopher şeyden muaf ama yenge niyeyse ayni muafiyete sahip olamıyor. Varsayın ki yenge de hanzo. Abinizden beklemediğiniz şeyi yengeden beklemeyin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?