Bulaşık Makineleri Yeni aldığım bulaşık makinesini değiştiriyim mi sizce?

niipek

Guru
Kayıtlı Üye
19 Temmuz 2011
595
3
296
İstanbul
Arkadaşlar,

Lg d1420mf model bulaşık makinemi daha yeni tanıdığım beyaz eşyacıdan aldım.. bugün kendisi beni arayıp yeni modelin geleceğini istersem zaman geçmeden değiştirebileceğimi söyledi..
model d1455cf.. benim makineden ana özellik olarak tek farkı uv sterilizasyonu olmaması... fakat yeni modelde buharlı yıkama var.. yani bulaşıkları makineye koymadan önce elde yıkanmayıp bu özellik sayesinde makinede yıkamak... enerji ve su tüketimi olarakta daha avantajlı...

makineme alışmıştım ama şimdi biraz değiştirmeyi düşünmüyor değilim... elde yıkamadan makineye koymak cazip geliyor.. sizce ne yapıyim?

d1455cf' nin özellikleri kısaca;

Enerji verimliliği A++
Yıkama performansı A
Kurutma A
Gürültü seviyesi (dB) 38
Su tüketimi (litre) 9
Enerji tüketimi (kWh) 0.92.
Hassas Buharlı yıkama
Hızlı Var
İkili Yıkama Buharlı çift duşlama
Otomatik Yıkama Var
Ekonomik Yıkama Var
Hızlı ve Kuru Var
Buhar Gücü Var.

Cnmmm gule gule kullan dicem de, buharlı tazeleme de çok güzelmiş.

Fiyatı ne kadar?

benim bayiye henüz gelmediği için fiyatını bilmiyorum... buharlı tazeleme için değiştirmeyi düşünüyorum zaten...
ama fikir almak istedim... napıcağımı bilemiyorum anlayacağın...

Merhaba, Konuyu inceledimde.. Sizin kullandığınız makinenin özelliklerinden bahsettiğiniz gibi aralarında ufak çaplı bir fark var..
yalnız kafama takılan bir soru var, henüz yeni tanıdığınız beyaz eşyacı ne diye sizi arasın ki ? kafama takıldı...

Bence siz elinizdeki ürünü geri vermeyin ben bu durumdan şüphe ettim.. yada havadan bile nem kapıyorum :)

yanlış anlaşılma olmuş... aslında ben yanlış yazmışım... tanıdığım beyaz eşyacıdan daha yeni makine aldım demek istemiştim... yeni tanısam bende şüphe ederdim...

ufak çaplı değişilik var demişsinizde enerji ve su tüketiminde ufak değişiklik bile faturalarımıza nasıl yansıyor biliyorsunuzdur...
ayrıca makineye koymadan önce bulaşıkları önce suyun altında hep biraz akıtırız... bu da su tüketimimizin artmasına neden olur...
bu d1455cf'de ki buharlı yıkama iyi birşey gibi geldi bana...

ne diyeyim , kimisi titizdir hiç öyle özelliğine bile bakmaz.. en kaliteli çıkmış üründe olsa.. onu suyun altında tutucaksa tutar :)

düzeltme için teşekkür ederim bende şaşırdım dedim acaba ?? :)

o zaman değiştir senin niyetinde suyun altına tutup yıkamak yok anladığım kadarıyla :)

bu arada biliyorum tabiki acayip fark ediyor dediğiniz gibi, su tüketimi konusunda haklısınız..

Ürün gelince bizlerede haber verirseniz , bizlerde bir inceliyelim bakalım nasıldır nedir ne değildir. bizlere uygunmudur :) özellikle fiyat konusunda.

Son düzenleme:

almaya karar verirsem tabi ki izlenimlerimi sizlerede aktaracağım... çok teşekkürler bu arada...

almaya karar verirsem derken, sen kafana takmışsın bana göre.. elinle su tutupta yıkamaktansa direk makineye atmak en mantıklısı :)

D1455CF dediğin model sanırım ön yıkamalalı olan model....
Mantıken baktığında ön yıkamalı model daha iyidir... Kesinlikle.. ürün özelliklerine bakmadım, baksamda o kadar iyi anlıyacağımı tahmin etmiyorum açıkcası :)

evet bu modelin ön yıkaması var doğrudur... buharla yıkıyor.. düşünsenize elde yıkama yapmıyorsunuz... makine hemen hallediyor... su tüketimi bayağı bir aşağılara iner kesinlikle...

Sofra bezini dahi bulaşık makinesine silkelerim.

Sofra bezini bulaşım makinesine silkelemek ? nasıl ya ? yoksa makinede sofra bezinimi yıkıyorsun ?

yada kapağına sofra bezinimi silkeliyorsun ben burasını anlamadım :S ben hiç böyle birşeye tanık olmadımda..

evet bu modelin ön yıkaması var doğrudur... buharla yıkıyor.. düşünsenize elde yıkama yapmıyorsunuz... makine hemen hallediyor... su tüketimi bayağı bir aşağılara iner kesinlikle...

Elde yıkama yapmama konusu için birşey diyemiyeceğim gerçekten. Çünkü bir akrabam var, eliyle o yemek artıklarını atmadan makineye asla atmıyor :)

ama ben bu bahsettiğin ürünü alırsam kesinlikle yıkamam direk olarak atarım :) su tüketimide az, ohh daha ne olsun.. bir yıkamada kaç litre su tüketiyor biliyormusunuz ?

9 litre tüketiyor...

Bir yaşıma daha girdim walla. Sofra bezi oraya silkelenir mi!!! Doğru olan yer çamaşır makinesine silkelemek:)

Hayret.
Neden silkelenmesin ki?
Yani siz hiç mi silkelemediniz?
Hem bu arada çamaşır makinesinin kapağını kendime doğru açamıyorum ki, nasıl çırpabilirim oraya. Olmaz ki. Soru mu yani sizinki?

Şöyle yapılıyor; içerisinde kırıntılar olan sofra bezini
kapağını açtığınız bulaşık yıkama makinesinin
önce, detarjan kapağını kapatıp sonra sofranın bezini silkiveriyorsunuz.

Elde yıkama tuşlu bulaşık makinesine gerek duymazdım bu teknik açıdan.

elde yıkama tuşlu bulaşık makinesi ? pardon ben bunu hiç anlamadım açıkcası...

Biz sofra bezini balkona silkeliyoruz :S makinenin içine hiç silkelemedik duymadımda öyle birşey.. sizden öğrendim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…