yeni bebeği olanlara tavsiyem

Sevgi2043

•kitapçı •Lina's mother.(gençanne).•black•white•
Kayıtlı Üye
28 Ocak 2016
68
50
3
Kızlar merhaba. 2 aylık bir kızım var. İlk ay çok ağlamasa da (genelde uyuduğu için) bu ay huysuzlanmaya başlamıştı, etrafı daha çok incelemek istiyor sürekli yatmak istemiyor haklı olarak. Tabii ne olduğunu bildiğinden değil ama işte yattığını anlıyor malum.. 2 dakika bırakıp şurdan şuraya bile gidemez olmuştum ne bir ortalığı toplama ne de başka birşey. Emziğede alıştıramamıştım yani arada alıyordu ama anlık hemen geri atıyordu. Bazı bebekler örtülerin kokusuna falan alışır ya gece 2 gibi yine benim ki (Lina) durmuyor mızmızlanıyor; temiz mendil attım yüzüne ağlasa da bira salladım sonra mendili emmeye çalıştı emziğini verdim mendili tekrar burnunun üstüne koydum ki kokusuna alışsın diye ( yeni yıkanmış olursa iyi olur yumuşatıcı kokusuna alışır, yoksa işiniz zor ) 4'e kadar arada hıysuzlansada başardım ve ben kazandım.. Yorulunca veya uykuya dalınca emziği atıyor ama mendil olduktan sonra gayet rahat uyuyor. ( özellikle anne kokusunu çok alışan bebekler için iyi bir şey )

Benim yengemde kendi başörtüsünü yıkayıp verirdi. Çocuk 10 yaşına kadar annesinin başörtüsünü nereye gitse götürürdü.. :)))

Bu konunun tavsiye kısmı ne?
Bebeğin yüzüne tülbent falan atın mı?
Kokuya alıştırmak için?????
Allah Allah enteresan ya..
Dikkat edin çocuğa bir şey olmasın.

Atmaktan kastı yuzune yakın yere bırakmak olsa gerek...

Mendil atıyorum ve yüzünü tabii ki tamamen örtmüyorum sadece yanak kısmında duruyor ve kokusuna alışıyor.

Ben kullanmıyorum artık yumuşatıcı, çok zararlı diye bas bas bağırıyor uzmanlar.
Bence sizde kullanmayın bebenize, doğal bir sürü kokular var, lavanta keseleri gibi mesela.

Yalnız söyle bir sorun var sabit bir şeye alıştıklarında sıkıntı oluyor. Bir yeğenim annesinin tülbentine alışmıştı, sürekli elinde, parçalandı gitti yenisini aldılar kabul etmedi. Unutturana kadar çok sıkıntı çektiler. Diğer yeğenimde kendi beresini kokluyordu uyurken bere leş gibi oldu elinde, yıkatmıyordu, yıkadıktan sonra onu istemedi. Kullanılmış farklı bir beresini kokladı. Ama zamanla oda kirlendi tabi. Kalabalık bir ortamda pis bereyi koklaması hoş olmuyor

İyi de o mendil yumuşatıcı kokuyor ve yumuşatıcı da kimyasal içermiyor mu?

Bebeginizin her gün kimyasal solumasina sebep oluyorsunuz.

Haberlerde uzmanlar evde çamaşır astiginiz odada kimse kalmasın diye bas bas bağırıyor. Çamaşırları astiginiz ve kuruttugunuz odayı sık sık havalandırın diye uyarıyorlar siz burda deterjanlı mendil diyorsunuz.

insanlar deterjan kokusundan çocuklarını korumak için uğraşır siz yumuşatıcı kokusuna alıştırıyorsunuz
3-4 yıl sonra astım olur o çocuk

ben çamaşırları asarken yumuşatıcı kokusunun ağırlığına sinir oluyor siz alıştırın bebeğnizi diye telkin ediyorsunuz

Ya bir kere çok saçma çocuğu bebek yaştan koku bağımlısı haline getirmek. Bu sayede koku türü şeylere daha eğilimli olacaktır. Bu da ileriki yaşlarda Allah korusun bağımlılığa daha yatkın birey olacağı anlamına bile gelebilir.

Bu kadar carpitilir bravo

Ay ne demem lazımdı:” ayy ne iyi fikir. Daha önce yumuşatıcılı tülbent atmak aklımıza gelmemişti. Aklınla bin yaşa.”

“Çocuk zehir solusun hatta dikkat etmezsen boğulsun” demek suç.

Doğru konuşmayacaksın; duygusal konuşacaksın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…