- 15 Aralık 2015
- 1.823
- 4.607
- 133
Fotoğrafı görünce bir gülümsedim. Çok hoşsunuz yaabenimkiler bebekliklerinden beri bu sekil tinerci gibi takılıyorlar:)aksine yıkanırsa koklamıyorlar,illa pis kokacak.
Bir zararını gördünüz mü peki ? Bu kadar insanın yaptığı yorumlar korkuttu beni açıkçası.benimkiler bebekliklerinden beri bu sekil tinerci gibi takılıyorlar:)aksine yıkanırsa koklamıyorlar,illa pis kokacak.
Hayır emziğe bu şekilde alıştırmam.Konunun özü mendil tavsiyesi mi şimdi?
Kızlar merhaba. 2 aylık bir kızım var. İlk ay çok ağlamasa da (genelde uyuduğu için) bu ay huysuzlanmaya başlamıştı, etrafı daha çok incelemek istiyor sürekli yatmak istemiyor haklı olarak. Tabii ne olduğunu bildiğinden değil ama işte yattığını anlıyor malum.. 2 dakika bırakıp şurdan şuraya bile gidemez olmuştum ne bir ortalığı toplama ne de başka birşey. Emziğede alıştıramamıştım yani arada alıyordu ama anlık hemen geri atıyordu. Bazı bebekler örtülerin kokusuna falan alışır ya gece 2 gibi yine benim ki (Lina) durmuyor mızmızlanıyor; temiz mendil attım yüzüne ağlasa da bira salladım sonra mendili emmeye çalıştı emziğini verdim mendili tekrar burnunun üstüne koydum ki kokusuna alışsın diye ( yeni yıkanmış olursa iyi olur yumuşatıcı kokusuna alışır, yoksa işiniz zor ) 4'e kadar arada hıysuzlansada başardım ve ben kazandım. . Yorulunca veya uykuya dalınca emziği atıyor ama mendil olduktan sonra gayet rahat uyuyor. ( özellikle anne kokusunu çok alışan bebekler için iyi bir şey )
Dneyceğim teşekkür ederimbebeğin kıyafetleri ve temas halinde olduğu eşyaları beyaz granül sabun ile yıkanır. yumuşatıcı fln çok zararlı bu kadar minik bebekler için.
Yok vallaha,bir zararını görmedim 4_5yıldır kokluyorlar:)Bir zararını gördünüz mü peki ? Bu kadar insanın yaptığı yorumlar korkuttu beni açıkçası.
Siz biraz okuyun ilk 3 ay anne karninin devamidir bebek güvende olmak için sadece annesini ister. Onun şuan sizin kokunuza ihtiyaci var bir mendile yada ayıcığa değil.Felaket tellallığı yapmakta birebir insanlar var bence. Yumuşatıcı demekten kastım temiz olduğunu söylemekti bazı bebekler kirlisine alışıyorlar. Yok bağımlılık falan daha 2 aylık bebekten bahsediyorum bayanlar, 2-3 makale okuyun bazılarınız bebekler kendilerini güvende hissetmek isterler ve bunun için yanlarıda bir eşya isterler ayıcık falan bede düşündüm fakat 6 aydan küçük olduğu için vazgeçtim. Ve zaten 7/24 yüzünde durmuyor tülbent sadece uyumasına yardımcı oluyor.
Hayır emziğe bu şekilde alıştırmam.
Ne emzik emdi kızım nede uyku arkadaşı vb bir materyale ihtiyaç duyduk. Halâda yok yani böyle bir eşyası,hiç olmadıda. Gerekli değil çünkü, birde ondan vazgecirme süreci var,ne gerek var zorla alıştırmaya degil mi?Her bebek emzik emecek diye bir kaide yok ki.
Neden zorla kendi kurallarını dikte ediyorsun çocuğa?
Canım bir de çocuğun kişiliği bu şekilde oluşuyor ya da baskılanıyor.Ne emzik emdi kızım nede uyku arkadaşı vb bir materyale ihtiyaç duyduk. Halâda yok yani böyle bir eşyası,hiç olmadıda. Gerekli değil çünkü, birde ondan vazgecirme süreci var,ne gerek var zorla alıştırmaya degil mi?
konu sahibi bebeklerinizi uyutmak için yumşatıcı kokulu mendili uyurken koklayacağı yere koyun bidaha hep bu koku ile kolayca uyur diyor..Konu ne ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?