yeni bebeği olanlara tavsiyem

Kendince bir çözüm bulmuşsun ama çözümün hem sağlıksız hem güvenli değil. Deterjan, yumuşatıcı olayını arkadaşlar anlatmış zaten tamamen kimyasal. Yüze tülbent atmak da tehlikeli. Çocuk açmaya çalışırken yüzüne, boynuna dolayabilir, uzun ve ince bir şey olduğu için emmeye çalışırken kaya kaya boğazına kadar indirebilir.

benimkiler bebekliklerinden beri bu sekil tinerci gibi takılıyorlar:)aksine yıkanırsa koklamıyorlar,illa pis kokacak.

Eklentiler

• IMG_20160210_134221.webp
    29,8 KB · Görüntüleme: 169
Tosun doğdu doğalı yumuşatıcı yerine sirke kullanıyorum az biraz,sanırım çoğumuzun yaptığı bu, yüzey temizleyicileri de bırakmak lazım aslında

Bebeğin kitafetlerine yada kullandiği eşyalara yumuşatici koymayin bence. Birde dikkat edin mendil burnunu kapatmasin zira bebekler daha ağizdan nefes alamiyorlar.

Bugün bi haber vardı çocuğun ayak parmağına saç dolanmış, nice sonra anne çorabı çıkarınca görüyo, parmak şişmiş kangren bile olabilirdi, olmaz olmaz demişler akla gelmeyen başa geliyo sen bu mendil tulbent neyse o işten vazgeç bi oyuncağa falan alıştır ille birşeye alıştıracaksan

Felaket tellallığı yapmakta birebir insanlar var bence. Yumuşatıcı demekten kastım temiz olduğunu söylemekti bazı bebekler kirlisine alışıyorlar. Yok bağımlılık falan daha 2 aylık bebekten bahsediyorum bayanlar, 2-3 makale okuyun bazılarınız bebekler kendilerini güvende hissetmek isterler ve bunun için yanlarıda bir eşya isterler ayıcık falan bede düşündüm fakat 6 aydan küçük olduğu için vazgeçtim. Ve zaten 7/24 yüzünde durmuyor tülbent sadece uyumasına yardımcı oluyor.

benimkiler bebekliklerinden beri bu sekil tinerci gibi takılıyorlar:)aksine yıkanırsa koklamıyorlar,illa pis kokacak.
Bir zararını gördünüz mü peki ? Bu kadar insanın yaptığı yorumlar korkuttu beni açıkçası.

Yumuşatıcı içinde kimyasal madde olan ve çamaşırdan durulanmayan şey demek. Ben kimyasallara temas etmemek ve solumamak için kullanmıyorum. Onun yerine yumuşatması için sirke kullanıyorum. Asarken neredeyse hiç sirke kokmuyor, kuruyunca sirke kokusundan eser kalmıyor. Yumuşatma konusunda da kimyasal yumuşatıcı kadar olmasa da bayağı başarılı.

Siz hem yumuşatıcı kullanıyormuşsunuz hem de yumuşatıcı kokan ürünü soluması için tenine temas edecek şekilde bebeğin yüzüne koyuyormuşsunuz. Bence başka bir metot bulun. Bir de bence ilk mesajınızı yeniden düzenleyin, bu yöntemin kimyasal ürün sebebiyle sağlığa zararlı olabileceği söyleniyor diye bir not düşün. Başka annelerin bebeklerine de sebep olmayın.

Ayrıca bebeğin bir şeye bağımlı olarak uyuyabilmesinin iyi bir şey mi? Arkadaşlar 10 yaşına kadar yemeniye bağlı kaldı falan yazmışlar. Küçük yaşta minicik bebeğe bir objeye bağımlılık duygusu yaşatmak iyi bir fikir mi emin olamadım. Bana bebek bağımsızca uyuyabilme alışkanlığı kazandırılsa daha iyi olur gibi geliyor. Psikolog arkadaşlar daha iyi fikir verir tabi.

Bir zararını gördünüz mü peki ? Bu kadar insanın yaptığı yorumlar korkuttu beni açıkçası.
Yok vallaha,bir zararını görmedim 4_5yıldır kokluyorlar:)
Simdi artık kaldırmayı düşünüyorum
Heryere sürüklüyorlar,tek zararı bu

Yumuşatıcı önermem,hatta bebek için diye geçenleri bile fazlaca kimyasal içeriyor. Astım vb hastaliklara davetiye çıkarmak oluyor biraz.
Mendil konusunda dikkat edin,daha cok küçük burnu tıkanır,ağzına alir,boğazına takılır vs.
Felaket tellalı gibi oldum ama böyle düşünüyorum.

Siz biraz okuyun ilk 3 ay anne karninin devamidir bebek güvende olmak için sadece annesini ister. Onun şuan sizin kokunuza ihtiyaci var bir mendile yada ayıcığa değil.

Son düzenleme:
Her bebek emzik emecek diye bir kaide yok ki.

Neden zorla kendi kurallarını dikte ediyorsun çocuğa?
Ne emzik emdi kızım nede uyku arkadaşı vb bir materyale ihtiyaç duyduk. Halâda yok yani böyle bir eşyası,hiç olmadıda. Gerekli değil çünkü, birde ondan vazgecirme süreci var,ne gerek var zorla alıştırmaya degil mi?

Canım bir de çocuğun kişiliği bu şekilde oluşuyor ya da baskılanıyor.
analar bıraksın da çocuklar kendilerini bir ifade etsinler.
Bebek deyip geçmemek lazım gerçekten huyları beşikte başlıyor. Dikkatli bir annenin gözünden kaçması imkansız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…