Yeni bebek ve alışveriş

Bosverin cevreyi siz bence, tikayin kulaklarınızı..Ikinci el cook sey aldim, alıyorum da cokta sey sattim.Daha yeni sIfiri 500 tl olan bardak takimini 150 tl ye aldim.Piril piril vitrin beklemis takim.Elimle misler gibi de yikadim kullanacağım. Acikcasi bana da ucuz ve temiz ikinci eli olan esyayi sifir almak garip geliyor..Neden yani neden? Sabanci ailesi miyim ki paranin hesabini yapmiyim??Hepimiz maasli calisanlariz sonucta..Hele ki bebek urunleri kesin alirdim yerinizde olsam..Cunku cok hizli büyüyorlar..Sifirina verecegim para ile coook daha iyi bir markanin ikinci elini tercih ederim..Kiyafette alinir niye alinmasin??Suyun sabunun temizleyemedigi sey yok bana gore..Zaten ikinci el uygulama kullananlar bilir, bir urunun temiz oldugunu saticinin dolabindan hatta konusma ve uslubundan bile anlarsınız. Kistasim; temizliktir ıkinci elde..Gerisi muhim degil..

Kıyafeti değil ama beşik, salıncak vs gibi eşyaları ikinci el almaya karşı değilim. Hatta kendim de kullanıp satma taraftarıyım bebeğim olunca

Tanıdık varsa burada hemen bulur beni o sebeple yaşadığım ülkeyi paylaşmıyorum burada

Valla bence çok mantıklı düşünüyorsunuz.. Dünyanın parasını verip bir araba aldık aynı arabayı yarı fiyatından daha da ucuza ikinci el satıldığını gördüm içim parçalandı açıkçası.. İçine etmiyorlar sonuçta bence ikinci el alınması çok daha mantıklı.. Tabi herşeyin ikinci eli alınmaz bence ama birçok şeyin ikinci eli alınabilir.. Önemli olan temiz kullanılmış olması ki bebek eşyaları genelde çok çok az kullanıldığından temiz oluyor zaten ben mesela şuan enayi gibi hissediyorum kendimi o bebek arabasına o parayı verdiğim için.. Eşime bile söylemedim ikinci el ilandaki fiyatını kabullenemiyorum hala

Yakinlardan kiyafet,oyuncak olabilir belki ama hepsi değil bazilari. Ona ozel de olsun isterim.

Ben de abla abi kuzen vs. akrabalardan almayı tercih ederdim sadece. Ama kıyafet harici şeyleri tabi. Tanımadığım birinin eşyasını almak istemem.

sizinle aynı fikirdeyim ama eşim maalesef yeğenlerimden gelen bir çöpü bile kabul etmedi, ablalarım organik yorgan takımları, çocuk nevresimleri gönderdi, eve sokamazsın dedi. "tek çocuğumuz var, herseyin en iyisini en güzelini alacağız" dedi. Harcadığımız paranın haddi hesabı yok, sadece elektrikli salıncağına 3500 lira verdik, 4-5 ay kullandık kaldırdık. beşiğini 5 ay kullandı, gece tulumlarınden birini etiketiyle gönderdik çocuğumuz hiç sevmedi, eşim başka bir model daha aldı, onu da kullanamadık. kıyafetlerini sağlık ocağına vs dağıtıyoruz sürekli, mama sandalyesi hiç kullanılmıyor, uyduruk ikea sandalyesini daha çok seviyor, sadece oyuncaklardan oluşan 25 metrekarelik alanımız var, hiçbirini satmayacakmışız, abartmıyorum, eğer bazı şeyleri ikinci el alsaydık çeyrek değil 24 ayar burma bilezik alırdım, ama yapacak birşey yok, eşim tek çocuğumuz var, herseyi sıfır olacak diyor, aptallık, başka birşey değil, temizlenmeyecek hiçbir şey yoktur

benim 1numara ilk dogdugunda ikinci el pek aklima gelmedi, zaten de hir besik almıştim anne yani, oyle cok bir masrafi da olmamisti. sonra ikinci eli keşfettim. bu sene yilbasi hediyeleri bile 2. el. 400dolarlik hediyeleri ben 30dolara aldim ikinci elden. mama sandalyesini, hoppalasini da ikinci el almistim. hic de cocuguma özel olmadi degil valla bizim hatiralarimizda onun koltugu, kullanirken daha onca baskasinin oldugunu hatirlamiyorsun bile.

bir ara 2 numaraya hamileydim. onun besigine, kangurusuna ikinci elden bakiyordum direk.

insan magaza gezerken ille bisileri begenip, sıfır aliyor. bence hic kasmaya gerek yok. nereden ne denk geliyorsa onu alirim.

Ben bebeğime asla ikinci el eşya da kıyafet de kullanmam. Temizlik takıntılıyım; ayrıca bütün eşyaları ona özel olsun istiyorum.

Çok doğru düşünüyorsun. Bebek beşikleri vs yepyeni oluyor. Çünkü kullanılmadan çocuk büyüyor. Ne gerek var o kadar para vermeye.

Oraya fazladan vereceğin para ile çocuğuna altın yap koy kenara yarın birgün ihtiyaç olursa oraya kullanırsın

Kıyafet değilde anne yanı beşiği 2. El alınabilir. Ben şahsen öyle yapmıştım. 1 sene bile yatmadı içinde.

Kesinlikle bende böyle yapmayı düşünüyorum inşallah olunca hiö gerek yok fazla para vermeye bebek arabası beşik mama sandalyesi 2.el alınabilir hele s şu bebek arabasına travel olanlara 2 buçuk 3 bin lira veriliyor ya şu pandemide kim nereye gidiyor ki alırım bi baston bebek arabası yeterli

Oto koltuğu, ayakkabı vs dışında bizim neredeyse her şeyimiz ikinci el. Aklımı seveyim. Düzgün fiyatlarla ikinci el alıyorum, işim bitince tekrar satıyorum. Hatta enflasyon yüzünden aldığım birçok şeyin fiyatı biz kullanırken fırladığı için aldığımdan pahalıya satıldı, kullandığım yanıma kar.

Bunun maddiyatın yanında vizyonla da ilgisi olduğunu düşünüyorum. Çok şükür istediğim her markanın sıfırını alabilecek gücüm var ama ne gerek var? Aldığım kanguruyu toplamda alım satım yaparak 6 anne kullansa, fabrika 5 kanguru daha az üretecek, 5 kanguru daha az zarar vereceğiz çevreye. Benim en basit mantığım bu.

Hem bir ürün atıyorum hepsiburada yerine dolaptan alındı diye niye bebeğime özel olmuyor onu anlamadım. Yani zaten sahip olduğu hiçbir şey sadece benim kızıma özel üretilmiyor ki, neticede mağazadan alınanlar da seri üretim? Bilmiyorum, ben çok seviyorum ikinci el alış yapmayı da, satış yapmayı da. Evdeki kalabalığın da önüne geçiyor.

Siz etrafınıza bakmayın. Ben 50-60 parçalık bir toplu alım yapmıştım içinde her şey vardı, anneme de "şehirdışından arkadaşım yolladı" demiştim. Artık annem de alıştı aldığım ürünlerin gayet kaliteli ve düzgün şeyler olduğunu gördükçe.

Ben asla oğluma ikinci el almadım almam da. Huylu ve titizimdir. Bir tane çocuğum var durumum da varsa en iyisini en güzelini alırım. Herseyi ona özel olsun isterim. Tabi tercih meselesi herkesin seçimi farklı.

2. el bebek eşyaları bana da mantıklı geliyor. Maddi durumumuz iyi sayılır ama ona rağmen güvendiğim arkadaşlar sağolsunlar bebeğime puset, beşik ve kıyafet verecekler kendi çocukları büyüdü evde duruyor dediler. Arkadaşlarımı tanımasaydım kıyafetlere belki mesafeli yaklaşırdım bilemiyorum. Biberon emzik gibi kişisel şeyler değilse mobilya tarzı eşyaların temiz alındığı sürece 2. el kullanılmasının sakıncasının olmadığını düşünüyorum. Hem doğa adına da sürdürebilirlik sağlıyorsunuz aslında.

ben de 2. El alacağım büyük kalemleri. Karyola benek arabası oto koltuğu gibi ithal ve oahalı malları. Maddi hiçbir sıkıntımız yok. Eşim de ben de çalışıyoruz. Sorun maddiyat değil.
tamamen daha fazla tüketim yapmamak. O mallar bir kere alınmış az buçuk kullanılmış ve doğan her bebek için 2 sene kullanılacak yeni karyola tüketimi çok saçma değil mi? Hem kendi cebime, hem doğaya, hem ülke ekonomisine.
Genelde yerli ürün kullanmaya çalışıyorum.
Ama bebek arabaları hep ithal. Bu durumda da hali hazırda ithal edilmiş 2. El ürünü kullanmak mantıklı geliyor. Özellikle koştuğum için koşuya uygun bebeği sarsmayan araba alıcam. Buna da milyorlar veremem.
Temiz arıyorum ben de. 2. Çocuk olursa onda da kullanabileyim diye.
Hijyen takıntım yok ayrıca. Bebeğin kullandığı şeyden ne olacak silersin temizlenir.
Hijyen takıntısı varsa arkadaş akraba çevresine sorulabilir önce. Benim anne baba tarafı toplam 18 kuzenim var. Hepimiz birbirimizin karyolası puseti kıyafetleriyle büyüdük yırtılana kadar. Benim çocuğum da paşa çocuğu değil ekstra bir özelliği yok biz nasıl büyüdüysek o da öyle büyür.

Son düzenleme:
İkinci ele karşı değilim hatta kendim için alıyorum fakat konu bebek olunca direk tenine temas edecek materyalleri ikinci el düşünmem. Bebek arabası,oto koltuğu,Mamaroo gibi araćları düsünebilirim ikinci el.İlk bebeğimde doğum öncesi her şeyi dört dörtlük hazırlamadım,sonradan aldık ihtiyaç hissettiklerimizi.Başkalarından fikir alsan da tecrübe kazandıkça kendine göre bir yol çiziyorsun. İkinci bebeğimde ise her şeyini hazırladım ilk bebegimden özendiğim,içimde kalan ne varsa aldık fakat 20. Haftamda bebeği kaybettik. Demem o ki, kervan yolda düzülür. Her şey dört dörtlük olmayıversin.

Ben de arkadaşlarımdan, ablamdan hep 2.el kiyafet ve esya aldım. Beşigi 0 almıştık ve artık eşyaları sagda solda olmasın toparlansin diye dolap yaptırdım 3500 tl ye bir yanim çok iyi oldu diyor bir yanım çok para verdin diyor. 2.el ana kucagi almaya çalıştım ama denk getiremedim bence alınır tabi ki neden alınmasın.
Bebek arabasi 2.el begenemedim ister istemez araba çok kullaniloyor baktiklarimi beğenmedim maalesef ona da 2500 tl verdim.

ben neredeyse her şeyi 2. el aldım
ikea hensvik beşil 180 tl ye aldım ve 200 tl ye sattım 1 sene sonra
mamas papas bebek arabası ve cybex puset aldım toplam 750 tl ye
puseti sattım bebek arabasını halen kullanıyoruz.

bebek bezlerini de letgodan falan aldım insanlar elinde kalan açılmamış paketleri daha uyguna satıyor.
kıyafetlerinin çoğunu 2 arkadaşım kendi kızlarından kalan çok az giyilmiş tertemiz giysilerini verdi, ben de benimkinden kalanı arkadaşlarıma veriyorum.

ev tipi anakucağını sıfırı 700 tl idi 150 ye aldım ve 180 e sattım kullanıp işim bitince.
beşiğe takılan dönenceyi de ikinci el aldım.
woombie fermuarlı kundak aldım 2 tane. normalde tanesi 200 küsür ama ikisi o fiyata geldi, işim bitince yine sattım.

odasındaki gardrop ve kaydırak da 2. el
avent buharlı pişiriciyi de yine aynı şekilde alıp sattım.

bence bebeklerin kısa dönem kullanacağı şeylere o kadar para dökmeye gerek yok.
aldığım her şey tertemiz ve sıfır ayarındaydı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…