Ben verecek kimseyi bulamazsam belediyenin kıyafet kutularına koyuyorum. Kullanmadığım telefonları da ihtiyaç sahiplerine veriyorum. Şimdiye kadar hiç satış yapmadım nasıl satılıyor onu bile bilmiyorum.Bende böyle düşünüyorum. Durumu iyi insanlar 2.el tercih edip işleri bitince onlarıda satıyor tekrar.
Rabbime şükürler olsun kendi kendimize yetiyoruz eşimle. Kızımın kıyafetlerini satmayı bir kere bile düşünmedim. İhtiyaç sahiplerine karşılıksız verdim hepsini.
İhtiyacı olan satsın tabiki ama yazılanlara bakıyorumda durumum iyi ama ikinci el alıyorum yinede ve onuda satıyorum işim bitince demişler.
İnsanlara nasıl aldığını söylemeEvet bu şekilde düşünüyorum mesela alıyor çocuk doğmadan önce doğduğunda yaza yada kışa denk geliyor giydirmiyor yada en fazla bir defa böyle oluncada tüylenme leke vs olmuyor ee ben aldığımda da aynı şey geçerliama şu insanların baskısı beni strese sokuyor yanlış mı yapıyorum düşüncesine düşüyorum
Yalnız maddi durumu iyi olmasına rağmen ilk bebeğine 20-30 liralık kıyafetler almayıp ikinci el ürünlere bakmakla bu verdiğiniz örnek aynı şey değil.Ikinci el kullananlari cimrilik ile itham edenler olmus.Aslinda olayin mantigini anlayamamislar..Bakin örnegin; ben bu yil kis icin mont alacagim diyelim.Ayirabilecegim max bütçem 500 tl.Simdi ben bu 500 tl ile gidip, herhangi bir magazadan mont olabilirim.Ancak ben daha kaliteli bir kumasa sahip, koruyuculugu daha iyi, daha fonksiyonel ve daha iyi bir markadan mont almayi tercih etmek istiyorum.Ancaaak bu daha iyi bir markanin montu 1000 tl..Benim param yetmez.Ben de gidip ikinci elini aliyorum iste..Yani cimrilik degil yaptigim, ayirabilecegim butce zaten 500 degisen bisey yok yani..Daha kaliteli, nefes alabilen bir mont giymis oluyorum boylece..Cimrilik dedigin sey bu degil bence..
Anne yanı beşiği ben güvenlik açısından gerekli buluyorum.tecrübelerinizden faydalanmaya geldim efenim. Evlenirken de gereksiz eşya almamay kasan evime çöp bile almayan bir tane süs eşyası koymayan eşyaların kölesi olmamaya çalışan bir kişiliğim.
Anne yanı beşik çok hayat kurtarıcı mı gerçekten? Esas karyolasını kendi yatağıma yakın bir yere koymam yetmez mi? Bu beşikler 6 ay kullanılabiliyor ya. 6 ay sonra nereye sokucam o beşiği sonra mesela? Gerçekten önemli bir konfor sağlıyor mu?
sizinle aynı fikirdeyim ama eşim maalesef yeğenlerimden gelen bir çöpü bile kabul etmedi, ablalarım organik yorgan takımları, çocuk nevresimleri gönderdi, eve sokamazsın dedi. "tek çocuğumuz var, herseyin en iyisini en güzelini alacağız" dedi. Harcadığımız paranın haddi hesabı yok, sadece elektrikli salıncağına 3500 lira verdik, 4-5 ay kullandık kaldırdık. beşiğini 5 ay kullandı, gece tulumlarınden birini etiketiyle gönderdik çocuğumuz hiç sevmedi, eşim başka bir model daha aldı, onu da kullanamadık. kıyafetlerini sağlık ocağına vs dağıtıyoruz sürekli, mama sandalyesi hiç kullanılmıyor, uyduruk ikea sandalyesini daha çok seviyor, sadece oyuncaklardan oluşan 25 metrekarelik alanımız var, hiçbirini satmayacakmışız, abartmıyorum, eğer bazı şeyleri ikinci el alsaydık çeyrek değil 24 ayar burma bilezik alırdım, ama yapacak birşey yok, eşim tek çocuğumuz var, herseyi sıfır olacak diyor, aptallık, başka birşey değil, temizlenmeyecek hiçbir şey yoktur
Bir arkadaşım vardı hamile. Bebeğe ikinci el yatak aldı. İçinin takımlarını kumaş aldı dikti vs. Kısa bir süre sonra da yurtdışına tatile gittiler. Biz şaşırmıştık. Benim param varsa bebeğime sıfır alırım dedim. O ikinci el alıp o parayla başka şeyler yapmayı akıllıca buldu demek. Tamamen sizle alakalı. Çok yakınlarımın varsa ben alırdım. Elti, görümce, komsu.. temizse alırdım. Yurtdışında yaşıyorum. İnsanlar çok pis. Hayvan besliyorlar ve o hayvanlar bebeğin yatağında da yatıyor tuvaletini de yapıyor. Yatak bitlense umurlarında değil öyle pisler. Bu bana uymaz mesela. İkinci ele niyet etmem. Size kalmış.. insanlar ne derse desin. Kullanacak olan sizsiniz
Kesinlikle böyle düşünüyorum evlenirken beğendiğim bir gelinlik vardı çok pahalı bir markanın gelinliğiydi gelinliğin fiyatıda 19.500 dü bana dikildiğinde sonra ben o markadan o gelinliği giyen başka bir gelinle iletişime geçtim ve oda satmayı düşünüyormuş maddi durumu çok çok iyi olan birisiydi gelinlik yer kaplıyor onun yerine 3 5 nevresim takımı alacağım deyip gelinliği 3800₺ ye almıştım sadece 1 defa giymişti ve kurutemizlemesini yaptırıp giydim kiralama yapsaydım da kiralama ücreti olarak 11 binin üzerindeydi yanılmıyorsam gelinliği alıp giydim ve düğünden bir ay sonra aldığım fiyata sattım bu kesinlikle hem gönlümdeki oldu hemde gelinliğim bedavaya gelmiş olduIkinci el kullananlari cimrilik ile itham edenler olmus.Aslinda olayin mantigini anlayamamislar..Bakin örnegin; ben bu yil kis icin mont alacagim diyelim.Ayirabilecegim max bütçem 500 tl.Simdi ben bu 500 tl ile gidip, herhangi bir magazadan mont olabilirim.Ancak ben daha kaliteli bir kumasa sahip, koruyuculugu daha iyi, daha fonksiyonel ve daha iyi bir markadan mont almayi tercih etmek istiyorum.Ancaaak bu daha iyi bir markanin montu 1000 tl..Benim param yetmez.Ben de gidip ikinci elini aliyorum iste..Yani cimrilik degil yaptigim, ayirabilecegim butce zaten 500 degisen bisey yok yani..Daha kaliteli, nefes alabilen bir mont giymis oluyorum boylece..Cimrilik dedigin sey bu degil bence..
Öncelikle ben doğru düşündüğümüzü belirtmek istiyorum. Hem bir anne hem de ekonomist olarak her iki açıdan da çok doğru. Kendim de aynısını yaptım . Kv sadece beşik ve sifonyerini aldı bu onların isteği olduğu için normal karşıladım ilk torunları ve benim de ilk evladım. Dünya da gelişmiş ülkelerin gelişmiş olmalarının temelinde bireysel tasarruf yatar. Neyse ekonomik boyutlarına çok girmeyeyim. Dünyada ikinci el büyük pazarları var hatta yeni evlenen çiftler bile buralardan alışveriş yapıyor bizde de bir sıfır algısı var ki aldı başını gidiyo. Annem çocuğun yediği helal giydiği haram derdi mecazen. Kendi evladım olduktan sonra daha iyi anladım hem çok çabuk büyüyor hem de yemek yemeye diş çıkarmaya başlayınca o aldığın pahalı kıyafetlerin hemen hemen hepsinde leke oluyo. Çok dikkat etseniz bile bir kaka yapıyo sırtından çıkıyo .o kakalar bile leke olarak kalıyo maalesef. Bizim de ekonomik durumumuz gayet iyi Allah a şükür ama kıyafete ya da diğer malzemelere vecegimiz parayı parayla satın alamayacagimiz anılara harcıyoruz. Çocuğunuz ona aldığınız sıfır beşiği hatirlamicak ama güzel anılarım fotoğraflarını çekip ona güzel şeyler bırakmayı hedefliyorum. Şimdilik bu yolda ilerliyorum. Üstelik şuan dünya ekonomik krizin içinde Türkiye X3 olarak belki daha fazla hissediyoruz bu krizi. O yüzden heves uguruna çocuk ürünlerine aşırı paralar harcamayın. Kaliteli yiyin , çok gezin ama kaliteli ürünü uyguna alacak imkan varken bazı şeylerin sifirina gerek yok diye düşünüyorum. Kesinlikle cimri bi insan değilim hatta eşimle birlikte gereksiz harcamalarimizi kistigimizdan beri ihtiyaç sahibi olan daha fazla insana maddi yardım edebilme imkanimizda oldu. Bu durum bizi yeni bişey almis olmaktan daha çok mutlu ediyo. Telefonumda ikinci el satış uygulamaları yüklüÖncelikle hayırlı akşamlar
Allah nasip ederse haziran gibi bir evladımız olucak ben fikir amaçlı kıyafet eşya vs bakıyorum bunları bakarkende nedense sürekli temiz ama ikinci el şeyler bakıyorum ilk bebeğimiz olucak çevremdeki herkes hep az olsa bile kendin al bakış açısıyla yaklaşan insanlar oldu böyle bi durumda kendimi sorguluyorum maddi durumumuz çok şükür kötü değil ama böyle bu düşüncelerdeyim örneğin beşik mi temiz neredeyse hiç kullanmayan bebekler yatmadığı için elden çıkaran insanlar var 1000₺ iken 400 500 e alabilirim diyorum sonuçta ne gerek var diye düşünüyorum sonra da ya o herşey ona özel mi olmalı neden ben bukadar hesapçıyım diye düşünüp kendime kzııyorm bu konuda fikirlerinizi belirtirseniz çok mutlu olurum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?