Yeni bebek ve alışveriş

Ben verecek kimseyi bulamazsam belediyenin kıyafet kutularına koyuyorum. Kullanmadığım telefonları da ihtiyaç sahiplerine veriyorum. Şimdiye kadar hiç satış yapmadım nasıl satılıyor onu bile bilmiyorum.
Maddi durumum yeterliyken ne 2.el alırım ne satarım.

İnsanlara nasıl aldığını söyleme
Hayat senin istediğin gibi al

İkinci eli bilemiyorum hiç almadım ama oyun halısı falan alınabilir mesela. Ben indirimleri takip etmekten yana oldum hep. Zaten bebek olacağı için de çevreden destek olan anne baba eş dost bence 0 olarak da alabilirler hediye olarak.

Ben büyük esyalarini hep 2. El aldim. Bebek arabasidir beşiktir. Ilk cocugumdu. Ayni seyi dediler garipsediler. Bir kulagimdan girdi digerinden cikti. Cocugum buyuyunce de hepsini bende tekrar sattim. Satarken zaten 2. El aldigim için hic üzülmedim. Sapasaglam kac couck daha büyütür. Evimde gürlük tutmayı sevmiyorum. Simdide niye sattin 2. Cocugun olunca kullanırsin diyenler var yine duymuyorum. 2.olursa yine 2.el alırım evde koca esyalari bekletemem yillarca

Yalnız maddi durumu iyi olmasına rağmen ilk bebeğine 20-30 liralık kıyafetler almayıp ikinci el ürünlere bakmakla bu verdiğiniz örnek aynı şey değil.

Anne yanı beşiği ben güvenlik açısından gerekli buluyorum.
Yükseltme kademeleri var ve hep eğim verdim yatağa, hastanede yattıkları kabinler gibi kullandım.
Ayrıca inanılmaz hafif oluşu, evde sürekli istediğim yere getirebilmemle bebeğin rahatı bozulmadan o süreci geçirdim.
İçerisine yine reflü yatağı koydum bu arada, bu beşiklerin.
Evet maksimum 6 ay çünkü tutunup kalktıklarında olay bitiyor, tehlike başlıyor.

Park yatakları hiçbir zaman sevmedim, çok yer kaplayan hantal şeyler geliyor bana.
Oda takımının beşiğinde bir gün olsun yatmadı benim sıpalarım, sonrasında montessori yatak yaptırdım.

Yani direk olarak ikeada satılan parmaklıklı beşiklerlerden alıp, yaşı geldiğinde parmaklıkları söküp montessori şeklinde kullanmak da mantıklı.
Bir de reflü yatağı alırsınız ilk zamanlar için, ev içinde onunla idare edersiniz.
Benim çocuklar doğduklarında bile yer değiştirip, 2 aylık dönebildiklerinden öyle reflü yatağı ile koltuğa falan koyamadım işte, anne yanı beşik kurtarıcım oldu.

Cevremde tanidik birinden alirdim ama bilmedigim birinden almam.maddi durumunuz kotu degil cok pahali olmasada uygun fiyata sifir alin derim.ben kizimda herseyi sifirdan aldim kullandik kaldirdim.kardesi olursa onda kullanirim bazilarinida cevremdekilere verdim

Takır takır hepsi satılacak onların, çocuk biraz büyüyünce dile gelecek.

Kullanmadığı beşiği odasında isteyecek tek çocuk bilmiyorum.

Artık kendi fikirleri de olacak, bacak kadar boyuyla çalışma masası laptop masası istiyorum, yok arkadaşım odama gelecek kaldırın bu beşiği arkadaşlarıma rezil mi edeceksiniz beni diye diye eşinizi yola getirir merak etmeyin. Size laf söylemesi kolay, sıkıysa miniği ikna etsin

Sizin tercihiniz. Ben ilk evladıma durumumda varken sıfır alırdım. Herşeyini yepyeni heyecanla hazırlardım ki öyle de yaptım. Hiç aşırıya kaçmadım ne lazımsa sadece onu aldım ama yepyeni aldım. Hesabını bilip aşırıya kaçmasan bu müsriflik değil ki. İkinci kızım çoğu şeyini hep ablasından ona kalanları kullandı çünkü onlar kardeşler. Yabancı insanlarınkini kullanmak istemem.

Bende su mantikla iyi ve kalitelisini tercih ettim
1.ciye aldiklarimi 2.yede kullanirim. Besigini, anakucagini, maxi cosi, puset. Tabikide fiyat konusunda abartmadim. Millet 20.haftalarda valizini bile hazir etmisken ben 30.haftamda alisverise basladim indirimleri bekledim
Iyi bisey saglam bise olsunda kardesleride kullansin, kiyafetlerini bile yikayip hurca koyup kaldirdim.

Kesinlikle böyle düşünüyorum evlenirken beğendiğim bir gelinlik vardı çok pahalı bir markanın gelinliğiydi gelinliğin fiyatıda 19.500 dü bana dikildiğinde sonra ben o markadan o gelinliği giyen başka bir gelinle iletişime geçtim ve oda satmayı düşünüyormuş maddi durumu çok çok iyi olan birisiydi gelinlik yer kaplıyor onun yerine 3 5 nevresim takımı alacağım deyip gelinliği 3800₺ ye almıştım sadece 1 defa giymişti ve kurutemizlemesini yaptırıp giydim kiralama yapsaydım da kiralama ücreti olarak 11 binin üzerindeydi yanılmıyorsam gelinliği alıp giydim ve düğünden bir ay sonra aldığım fiyata sattım bu kesinlikle hem gönlümdeki oldu hemde gelinliğim bedavaya gelmiş oldu

Cok sukur durumumuz standart ustunde elhamdülillah ama iki.bebegiminde cogu seyini ikinci el aldım ve.hicte eksik hissetmedim sonrada ben onları.yine satıp cocuklarima baska ihtiyaçlarını aldim...besik,araba,puset,oto koltugu,park yatak,mama sandalyesi,donence,oyun halisi,tulum vs temiz ikinci eldi hep
Emzik,biberon,nevresim tk,yastik,zibin gibi şeyleri sifir aldim sadece...kiyafetlerde ablamdan ve eltimden geldi hep...bu kis cocuklarima hicbirsey almadim mesela...bu bence ekonomidir ...ama herkesin dusuncesi farkli tabii...saygi duyarim

Ben bebek arabası setini, müzikli ana kucağını 2. El almıştım şimdi 3 numara kullanacak. Kıyafetlerin bir kısmını da arkadaşlarım vermişti, durumum da gayet var ama değmiyor gerçekten o kadar para vermeye. Bebek arabam o zaman set olarak 1400 TL idi, şansıma yan sokakta oturan biri 250 TL ye aynı seti satıyordu. Kargo parası dahi vermeden alıp geldik. Aldığımız kişinin bebeği binmemiş o yüzden satıyorlardı, eşim kolisinde garanti belgeleriyle beraber getirmişti ürünü.

Sizinle 1 ay arayla anne olucaz, benim de mayis ayinda dogumum kismetse ikinci el ya da sifir esya alimi tamamen kisinin kendine kalmis bir secim. Ben kendi tercihim dogrultusunda sifir almayi tercih ediyorum her zaman. Ama soyle ki, atiyorum bebek arabasi a marka 3 bin tldir, b marka bin tldir, b markasini tercih ederim. Buyuk paralar vermeden ekonomik ve kaliteli olanlara yonelirim.

Kendim için düşünüyorum,suan bebeğim olsa maddi durumumda yerinde bir sıkıntım borcum yok 2. Elden almam. Bazi şeyleri belki ama çoğu sey icin bunu kovalamam. Bebege zaten kuzenden kardeşten kuculenler gelir giydiririz ama yeni bir can insan heves eder gibi geliyor. Ayrica suan pandemi var, bu bir risk bana göre.

Benim gibi az alın öz alın. Bir bebek arabası, büyük boy park yatak aldım ve başka hiçbir şey almadım bebeğime. Bir de ikeadan mama sandalyesi. Hep topu 3 parça. Yürüten filan hiç kullanmadım. Oyuncak bile çok almadım. Az şey alırsanız zaten zarar edecek bir şey de olmuyor. Bebeğe oda yapmak filan çok gereksiz zaten.
Benim mesela park yatağım Kraft elipso. Görünüşü tertemiz ama oğlum sallamaya çalıştığı için kenarları gıcırdıyor artık mesela. Mantıklı alışveriş yapmak da çok kar ettiriyor. Ben sıfır aldım pişman değilim.

Bebek eşyaları o kadar pahalı ki, 3-5 ay kullanılacak şeylere o paraları vermek insanı üzüyor. Her şey alınmaz belki ama mesela sıfırı bin lira olan ana kucağı ikinci eli 450-500 lira ve alan kişi kullanamamış doğru düzgün bebeği durmamış. Temizse neden alınmasın? Belki benim bebeğim de sevmeyecek ve 3-5 kez kullanacağım. Değer mi o kadar para vermeye. Gidip 150-200 liralık şeyi ikinci el almam ama büyük meblağları düşünüyorum ben de. Biz de sonra aynı şekilde satmayı düşünüyoruz ki ciddi de piyasası var insanlar alıp satıyor. Şu dönemde tek düşündürecek olan corona bence. Onun dışında ikinci el eşya almakta hiçbir sıkıntı yok.

Öncelikle ben doğru düşündüğümüzü belirtmek istiyorum. Hem bir anne hem de ekonomist olarak her iki açıdan da çok doğru. Kendim de aynısını yaptım . Kv sadece beşik ve sifonyerini aldı bu onların isteği olduğu için normal karşıladım ilk torunları ve benim de ilk evladım. Dünya da gelişmiş ülkelerin gelişmiş olmalarının temelinde bireysel tasarruf yatar. Neyse ekonomik boyutlarına çok girmeyeyim. Dünyada ikinci el büyük pazarları var hatta yeni evlenen çiftler bile buralardan alışveriş yapıyor bizde de bir sıfır algısı var ki aldı başını gidiyo. Annem çocuğun yediği helal giydiği haram derdi mecazen. Kendi evladım olduktan sonra daha iyi anladım hem çok çabuk büyüyor hem de yemek yemeye diş çıkarmaya başlayınca o aldığın pahalı kıyafetlerin hemen hemen hepsinde leke oluyo. Çok dikkat etseniz bile bir kaka yapıyo sırtından çıkıyo .o kakalar bile leke olarak kalıyo maalesef. Bizim de ekonomik durumumuz gayet iyi Allah a şükür ama kıyafete ya da diğer malzemelere vecegimiz parayı parayla satın alamayacagimiz anılara harcıyoruz. Çocuğunuz ona aldığınız sıfır beşiği hatirlamicak ama güzel anılarım fotoğraflarını çekip ona güzel şeyler bırakmayı hedefliyorum. Şimdilik bu yolda ilerliyorum. Üstelik şuan dünya ekonomik krizin içinde Türkiye X3 olarak belki daha fazla hissediyoruz bu krizi. O yüzden heves uguruna çocuk ürünlerine aşırı paralar harcamayın. Kaliteli yiyin , çok gezin ama kaliteli ürünü uyguna alacak imkan varken bazı şeylerin sifirina gerek yok diye düşünüyorum. Kesinlikle cimri bi insan değilim hatta eşimle birlikte gereksiz harcamalarimizi kistigimizdan beri ihtiyaç sahibi olan daha fazla insana maddi yardım edebilme imkanimizda oldu. Bu durum bizi yeni bişey almis olmaktan daha çok mutlu ediyo. Telefonumda ikinci el satış uygulamaları yüklü
Zebramo
Letgo
Dolap

Ve dhaa niceleri var . Elbette hepsi yüklü değil ama araştırma yaparken daha fazla siteyi inceliyorum.

2 aileninde ilk bebeği kızım. Durumumuz da iyi şükür. 2 yaşına kadar kıyafet bile almadım nerdeyse. Hepsini kuzenlerim verdi. Yatak, araba, araba koltukları, kıyafet herşey. İhtiyaç olanları 2. el bir siteden aldım. Sterilizasyon makinesi aldım mesela 3. el. Mis gibi çalıştı 2.5 yıl hala kullanıyorum. Kıyafet aldım, oyun halısı aldım, baston araba aldım hep 2. el. Zaten kullanan da bebeğe kullanıyor, özen gösteriyor. Bebek giyiyor, anne sabunla yıkıyor, 3 kere 4 kere giyince küçülüyor, yıkanıp kaldırılıyor yada satılıyor. O kadar. Kızımın küçülenleri bir arkadaşıma gitti. O da kuzenim hamile şimdi ona gönderecek. 5 bebek 6 bebek giymiş oluyor toplamda. Kaliteli güzel olduğu sürece niye olmasın ki. Hastane çıkış alın yeni, bayram kıyafeti, doğum günü falan alınır ama bence günlük eşyaya hiç gerek yok o kadar para dökmeye.

Benim ilk cocugum oldugu icin herseyini sifir aldim,odasini yaptik.Hic birsey icimde kalsin istemedim.Insan ilk oldugu icin heves ediyor.Ayrica sadece esim calisiyor bnmde borcta oldu tabiki ama ödenir neticede elinde sonunda cok fazla degilse benm icimde kalmamis oldu.Isim bitincede ya satarim ya ikinciye kullanirim.Herseye para veriyoruz,
Tabiki herkesin hakli taraflari var,ama ben kendime kaliteli sifir alip kizima ikinci el almam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…