- 5 Ekim 2020
- 14.513
- 39.566
- 548
- 36
Kıyafet dışında ikinci el alın.
Kıyafeti de büyüdüğünde ikinci el alırsınız, şimdi bebekken kendi giysin.
İnanın bunları çocuklarına dünya masraf yapmış bir insan olarak söylüyorum, çok pişmanım.
Evim eşyadan da cihazdan da geçilmiyordu.
En gerekli şey bebek kamerası, olmuyorsa iyi bir telsiz.
1 anne yanı beşik ve sonra yatacağı yatak.
Gerisi hep ıvır zıvır lüzumsuz şeyler.
Maddi durumunuz iyiyse ve ilk bebeğiniz olmasına rağmen çok hevesli olmanız gerekirken ikinci el eşyalar bakıyorsanız bence biraz cimrisiniz. Mesela yürütecin ikinci eli alınır ama kıyafette özellikle kardeş düşünüyorsanız alın temiz temiz giydirirsiniz ikisine de.Öncelikle hayırlı akşamlar
Allah nasip ederse haziran gibi bir evladımız olucak ben fikir amaçlı kıyafet eşya vs bakıyorum bunları bakarkende nedense sürekli temiz ama ikinci el şeyler bakıyorum ilk bebeğimiz olucak çevremdeki herkes hep az olsa bile kendin al bakış açısıyla yaklaşan insanlar oldu böyle bi durumda kendimi sorguluyorum maddi durumumuz çok şükür kötü değil ama böyle bu düşüncelerdeyim örneğin beşik mi temiz neredeyse hiç kullanmayan bebekler yatmadığı için elden çıkaran insanlar var 1000₺ iken 400 500 e alabilirim diyorum sonuçta ne gerek var diye düşünüyorum sonra da ya o herşey ona özel mi olmalı neden ben bukadar hesapçıyım diye düşünüp kendime kzııyorm bu konuda fikirlerinizi belirtirseniz çok mutlu olurum
hijyen ürünleri, biberonlar, atletler, süt sağma pompaları gibi şeyleri bence sıfır almakta fayda var. imkanınınz varsa bebeğin giysilerini de sıfır alın. yada varsa eş dost tanıdıktan alabilirsiniz. ekonomik olsun diyorsanız bir tavsiye vereyim. ilk 3 ay bebekler aşırı hızlı büyür. bir atleti 1 hafta giydirebildiğimi, bazı yenidoğan kıyafetlerini ise giydiremeden küçüldüğünü bilirim. hastane çıkışı 2 tane yenidoğan kıyafeti alın derim. gerisini biraz büyük tercih edin. daha uzun süre giyer.Öncelikle hayırlı akşamlar
Allah nasip ederse haziran gibi bir evladımız olucak ben fikir amaçlı kıyafet eşya vs bakıyorum bunları bakarkende nedense sürekli temiz ama ikinci el şeyler bakıyorum ilk bebeğimiz olucak çevremdeki herkes hep az olsa bile kendin al bakış açısıyla yaklaşan insanlar oldu böyle bi durumda kendimi sorguluyorum maddi durumumuz çok şükür kötü değil ama böyle bu düşüncelerdeyim örneğin beşik mi temiz neredeyse hiç kullanmayan bebekler yatmadığı için elden çıkaran insanlar var 1000₺ iken 400 500 e alabilirim diyorum sonuçta ne gerek var diye düşünüyorum sonra da ya o herşey ona özel mi olmalı neden ben bukadar hesapçıyım diye düşünüp kendime kzııyorm bu konuda fikirlerinizi belirtirseniz çok mutlu olurum
Bende böyle düşünüyorum. Durumu iyi insanlar 2.el tercih edip işleri bitince onlarıda satıyor tekrar.Onlarıda satmaktansa ihtiyaç sahibi birine vermek daha mantıklı.
İyi de yatak odası takımında tabii ki hemen yatmayacaktı. Ha benimki bir yaşında yatmıştı mesela, şimdi yedi yaşında, büyüyen karyolayı açtık, onda yattı, şimdi kardeşi var , ablaya ikea’dan bin liraya karyola aldık, buna kardeşini yatırdık. Yani sekiz senelik takımda iki çocuk büyütüyoruz. İlk iki sene kullanmadınız diye ıskartaya çıkaracak değilsinizbir de eklemek istiyorum. ilk hamilelikte insan çok özeniyor gerçekten. yatak odası takımını halam ben vereyim dedi. torunu hiç yatmadı gerçekten biliyorum. ama olmaz istediğim gibi olsun dedim dekore ettim falan. sonuç 1 kez bile yatmadı daha 2 yaşında olacak nerdeyse =) süslemeleri de alıp br çoğunu ya kırdı yada oyuncak yaptı. şimdi kuzenlerden gelen onların çocuklarına küçük kalmış montları giydiriyorum valla. yeni de alıyorum tabi ama geleni de düzgün temiz kullanılmışsa kullanıyorum. eskiler der ya çocuğun yediği helal giydiği haram diye. hakikaten de öyleymiş. çok sonra anlıyorsun
ıskartaya çıkarmadık zaten. sadece ilk zamanlar özeniyorsun, acele ediyorsun. benimki de büyüyen karyola. ama yatmıyor. oyun oynamak için kullanıyor mesela. şuan düşününce halamın verdiğini alıp çocuğu 4 yaşına kadar onda tutup 4 yaşından sonra da oğlumun kendi severek kullanmak isteyeceği araba modelli bir yatak alabilirdim diyorum.İyi de yatak odası takımında tabii ki hemen yatmayacaktı. Ha benimki bir yaşında yatmıştı mesela, şimdi yedi yaşında, büyüyen karyolayı açtık, onda yattı, şimdi kardeşi var , ablaya ikea’dan bin liraya karyola aldık, buna kardeşini yatırdık. Yani sekiz senelik takımda iki çocuk büyütüyoruz. İlk iki sene kullanmadınız diye ıskartaya çıkaracak değilsiniz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?